Orpo persuineen kuuli kunniansa EU-parlamentissa

Tämä on niin tärkeä juttu, että tässä lyhentämättömänä.

Näin noloa mainetta tällä tasolla Suomi ei ole koskaan aikaisemmin saanut. Häpeä Suomen hallitus !

Meitä seurataan nyt koko Euroopassa !

EU | Orpolta kyseltiin Purran saksikuvasta EU-parlamentissa: ”Oletteko ylpeä ministeristänne?”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010291243.html

32 vastausta artikkeliin “Orpo persuineen kuuli kunniansa EU-parlamentissa”

 1. Nyt eurooppa tietää mihin Suomi on ajautumassa äärioikeiston toimilla demokratiaa vastaan.

  1. Demokratia on saanut Orpon halliukselta uudet ”vaatteet”.
   Se on marginaalilla toteutettavaa parlamentaarista enemmistödiktatuuria, jolla on lyhyet jäljet.

   Suomi on ollut demokratian ja yhteiskunnan tasa-arvon taistelun ykkösmaita maailmassa. Ja, nyt yksi tomppelihallitus on tuhoamassa koko arvokkaan perinnön muka pakollisella leikkauskriisillä epätasa-arvoisesti syyttämällä vain edellistä hallitusta ”mukakriisistä”, joka on ollut menossa jo 20 vuotta.

 2. Yksi äärivasemmistolainen huutelija huuteli. Ei siinä, saa sitä huutaa, saa mieltä olla, mutta tämä ei kerro mitään muuta kuin yhden äärivasemmistolaisen mielipiteestä.

  1. Olipa iso ääni, kun koko Eurooppa ja maailma kuuli, koko lehdistö ja media siteerasi laajasti. Ja asiahan on täysin totta sanoipa sen kuka tahansa ! kysymyksessä ei ollut äärivasemmistolainen, vaan Italialainen sosialidemokraatti. Mutta siihen yhtyi yksi toinen, mutta espanjan vasemmistolainen edustaja.

   … ja äärioikeiston vastaiskuna kaikki oli Marinin syytä !

   Oli sinä kaikilla muilla nauramista paitsi lyödyllä Suomen pääministerillä- siis Suomen pääministerillä – Orpolla !

 3. Tottakai kaikki kuulivat. Se on Euroopan parlamentti, on hyvä että siellä kuullaan kaikki äänet.

  Kuulimme myös kun Berlusconi antoi Suomen kuulla kunniansa aikanaan, koska emme ymmärrä ruoasta mitään. Noh, siitä miehestä tuli sittemmin matojen ruokaa, ehkäpä ne ymmärtävät paremmin.

  Pointti on, että yksittäisen edustajan ääni on vain yksittäisen edustajan ääni. Se ei ole merkki tai symboli mistään suunnasta, vaan yhden hengen mielipide.

  Itse kiinnitän mieluummin huomioita asiantuntijamielipiteisiin, kuten IMF:n. Niissäkin ohjeistetaan hallitusta lisätoimiin, mutta paljon konkreettisemmin. Siinä missä tuo sosiaalisetä keskittyi henkilöön meneviin herjoihin, IMF keskittyi löytämään ongelmia hallituksen talouspolitiikasta ja tarjosi niihin myös ratkaisuja.

  1. Ei se nyt ihan noin ole, jos se yhden henkilön ( 2-3 h) herätti koko Euroopan ja puoli maailmaa. Hyvin merkityksellinen Suomen ennen niin hyvälle, mutta nyt kielteiselle maineelle.

   1. Ei äärivasurin kommentti maailmaa mihinkään muuta.
    Toki utopiaan saa uskoa…

    1. Herätti se berlusconin kommenttikin asiaa seuraavat.

     Sanoisin että liioittelet aaaaaika reippaasti sitä kuinka moni katsoo europarlamentin yleiskeskusteluja. Suomen mediat toki mainitsivat kuten pitääkin ehdottomasti, maailman medioista lähinnä arabien rahoittama Euronews joka nostaa mieluusti esiin toimijat jotka kritisoivat ääri-islamia.

 4. Hallituksemme ei hallitse talouden monisäikeisyyttä eikä hallitse neuvottelutaitoa joka olisi se tärkein…

  1. Ay-like ja demut eivät hallitse talouden monisäikeisyyttä eikä hallitse neuvottelutaitoa joka olisi se tärkein…

 5. Satusetä-tuomaala on sitten taas se ainoa oikea koko maailman totuus…

   1. Eihän tuomaalan sepustuksessa ole juurikaan faktaa, vaan lähinnä ideologista soopaa-

 6. Heikki, oikeusvaltiossa todistustaakka on syyttäjällä.

  ”Hallitus on äärioikeistolainen” on syytös. Se pitää todistaa. Sitä ei ole kukaan todistanut.

  Sekoitamme kaksi asiaa:
  – Huonosti käyttäytyvät, ala-arvoista huumoria käyttävät ja/tai populistiset poliitikot
  – Äärioikeistolaisuus

  Persuja voi syyttää monesta, aiheestakin, mutta hatusta vedettyjä huutoja käytetään vain siksi että se toimii. Ei siksi että se perustuu faktoihin, vaan siksi että sillä saa mediatilaa.

  Kuten tämän blogauksen. Joka siis on täysin luvallista ja sallittua, mielestäni tämä Heikin ulostulo on jopa sangen suotavaa, mutta ei se muuta esitettyä väitettä faktaksi.

  1. Kannattaa kuunnella tarkkaan Italialaisen europarlamentaarikon ja myös espanjalaisen. Ne olivat rajua puhetta . Minä en ole lisännyt tai tulkinnut mitään.

   1. Kyllä, ne olivat rajua puhetta.

    Olen käynyt teatterissa usein. Sielläkin on lavalla rajua puhetta.

    Puhumisen taito on hieno taito ja puheenkirjoittaja on ollut mainio. Se ei kuitenkaan ole todiste asiasta. Se on todiste ilmaisusta.

 7. Jaaha syvällä kuopissa ollaan kuten hallitus ja työläiset eikä osata neuvotella eikä osata joustaa hallituksessahan pitäisi ajaa koko kansan etua.

  1. Sitä pitäisi ay-pellejenkin tehdä, vaan osaavat vain aiheuttaa massiivisia kustannuksia.

 8. Koko Pirkanmaa pitää yhdistää Tampereeksi ja erota Suomesta omaksi valtiokseen. Täällä osataan johtaa ja pääpuolueet pärjäävät keskenään, kun persut on heitetty pihalle. Teollisuus osataan.
  Kohta tänne haluaa muuttaa kaikki Turusta ja puolet Hesasta. Pieni pääsymaksu ja rata kuntoon. Ei Mansen kielipakkoa.
  Orpo saa orpoilla ihan miten tykkää.

 9. Tästä Heikin Orpo vihasta tulee mieleeni Marcus Cato vanhempi joka puheenvuorojensa lopuksi tapasi lausua: ”Muutoin olen sitä mieltä, että Karthago on tuhottava”

  Samoin juuri nyt tilanteeseen sopien, kun suomalainen turisti ulkomailla jäi tuijottamaan aasia lausuen vaimolleen että mitähän se tuokin minusta ajattelee.

  1. Enhän minä Orpoa vihaa, vaan inhoan hänen ajamaansa politiikkaa, hänen onnetonta karismaansa, jolla persut vie kuin pässiä narussa.
   Ja nyt sitä, että on saanut koko hienon Suomen
   maineen vedettyä WC:n pytystä alas:

   https://www.uusisuomi.fi/uutiset/suomen-poliittisesta-riskista-tuli-rytinalla-totta-petteri-orpon-uhkapelista-voi-koitua-karu-lasku/cb4b238b-f68c-4aad-a8b4-ffa48dafb552

   Kysymys on Orpolla ja kokoomuksella siitä, että persut pitävät panttivankinaan. Eli jos Orpo ei toimi niin kuin persut haluaa, hallitus hajoaa. Ja seuraukset tästä onnettomasta Orposta ovat jo nyt täysi katastrofi koko Suomelle !

 10. Joku oli Xssä tätä mieltä:

  PetteriOrpo
  osoittaa vahvaa Johtajuutta olematta hyppimättä opposition ja ulkoparlamentaaristen voimien mukaan – oppositio huutaa ja mesoaa hänen johtajuuden olevan olematonta. Muistellaanpa vähän olematonta johtajuutta…

  Heikki suunnilleen päinvastaista, aivan menee pää pyörälle että ketä tässä uskoisi. Tuossa Xn jutussa viittailtiin myös Marinin hallituksen tekemiin leikkauksiin, että niitä olisi peruttu julkisen paineen alla. Sen verran huono muisti etten mene takuuseen, johonkin vanhaan HS politiikan analyysiin kirjoittaja kuvan kanssaviittasi

  1. Matti, katsoin joskus tuota x:ää, tänäänkin tuli jotain soopaa Junnilalta.
   Samaa tasoa tuo viittaus Orpoon.
   Eilen Tv-1 ”Kovan viikon ilta” kuvasi Orpoa vielä paremmin täydellistä nynnyä kuvaavin adjektiivein, etten kehtaa tänne niitä laittaa.

   Mielestäni Orpo on vanhojen mummojen kiiltokuvapoika, jakaus suorassa, itseään tarkasti peilaavassa pässipuvussa, joka osaa lausua samaa mummojen tykkäämää yksisäkeistä fraasia aamusta iltaan.
   Mitään luovaa, uutta, ajatuksia herättävää, uskoa parempaan häneltä ei tule. Nynny mikä nynny.

   Sentään inhoamani Purrat ja Hallat päästävät suustaan aina jotain, johon tarttuu ja kiehumaan kiukusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *