Orpon hallitus on yhteiskuntavihamielinen hajottaja

Tämä historiantutkija Huuskan kirjoitus kannattaa lukea, koska Suomessa on kaikki ihmistä varten tarkoitetut rakennelmat hajoamassa:

Homma on prosessissa. Kierrokset hurjat. Eikä tarvitse mennä itä-Suomeen tai rajaseudulle. Vain 50 kilometrin päässä maan dynaamisimmasta kaupungista, Tampereesta, yhteiskuntarakennelma ja systeemi rapautuvat vauhdilla.

Valtio ei tee tehtäväänsä, se ei tasaa elävän elämän aiheuttamia epätasaisuuksia ja vääryyksiä, vaan painaa kaasua ja kiihdyttää tätä koskaan näkemätöntä alasajoa, jossa tekijä toisensa jälkeen toimii samaan suuntaan, vailla vastakohtia, vastavoimia ja luonnollista elvyttävää momenttia.

On käsittämätöntä havaita tämä liikkeelle lähteneen laviinin totaalisuus ja täystuhoisuus. Siinä kivet lentävät ja kannot repeytyvät juuriltaa, rakenteet, verkot ja satojen vuosien aikana rakennetut rakenteeet pyyhkäistään kadotuksen kirnuun.
Miten käy ihmisten?

En ole kuullut maailmanparantajien korottavan ääntään. Hiljaisuus ei ole missään järkevässä suhteessa järjestyneen yhteiskunnan erään olennaisen rakenneosan, keskusten välipaikan, maaseudun, totaalisen tuhon tapahtuessa. Moninaisista te huolehditte, mutta tässä on hylky, ja se hylkääminen on suuri.

Tuho, nyt!

Onhan se nähty, miten urbaani elämä asettuu suhteeseen 80 suhde 20. Niin on käynyt monessa. Mutta että patoutunut voima ja haku, valtiovallan puskemana, realisoituu näin brutaalisti ja hylätyn rumasti on jotain suhteetonta ja kaiken hyväksyttävyyden ulkopuolella.

ps.

Kirjoitin tämän kommenttina prof. Timo Vihavaisen blogiin tänä aamuna. Muiden kiireiden vuoksi en ehdi muotoilla tätä tekstiä, jossa olen ihan tosissani, tämän kompaktimmaksi, mitä pahoittelen. Asia on niin tärkeä, että hätähuudon pitäisi olla sileä kuin vesikivi.

 

10 vastausta artikkeliin “Orpon hallitus on yhteiskuntavihamielinen hajottaja”

 1. Myönnän heti aluksi että en jaksa lukea kaikkia Heikin referenssejä, olen niin vakuuttunut hänen Orpo vastaisuudestaan että uskon sen ilman lisävakuutteluja että linja jatkuu tekee Orpo sitten ihan mitä hyvänsä.
  Omasta mielestäni Orpo on pahassa paikassa, jotain on tehtävä maan talouden kuntoon saattamiseksi mutta siinä savotassa kiihkeän opposition lisäksi hänellä on monia arvaamattomia hallituskumppaneita, RKPn hienohelmaisuus, pyrky ajella kaksilla rattailla ja sitten Perussuomaliset joilla ovat nämä juurisyynsä, olemassaolonsa perusta olla muutamissa asioissa sitä omaa mieltään että äänestäjät eivät hylkäisi.

  1. Kun nyt otit Matti puheeksi myös perussuomalaiset, niin sitä minä en voi hyväksyä, että muut kolme puoluetta hallituksessa antaa edustajilleen äänestää hallitusta vastaan.
   Kristilliset sai erivapauden kaljan vapauttamis pykälästä ja Ruotsalaisilla yksi ehdokas haraa joka asiassa hallituksen esityksiä vastaan. Kokoomus taas hyväksyi Rydman äänestyksessä ryhmästä lipeämisen.
   Perussuomalaiset ovat ainoina pysyneet hallitusohjelman ja kaikkien ministereiden tukena ja
   takana ja vaikka se ei aina omia arvoja noudattakkaan, niin miehen sanaan tulee luottaa.
   Eihän siitä mitään tule että kun joku mielensä pahoittaa, niin hän saa olla sitten kuin ellun kana välittämättä ryhmän enemmistöpäätöksistä.

   1. Heikille sanon, että ei Iisakin kirkkoakaan vuodessa rakennettu ja ei näitä vasemmistohallituksen perintöjäkään vuodessa saada paikattua, se vaatii seuraavankin hallituksen ohjelman, jonka tulee olla jatkumo nykyiselle.
    Ainoa millä saadaan hyvinvointivaltiomme pelastettua myös tuleville sukupolville on, että sosialistit pidetään poissa niistä pöydistä, jossa lakeja sorvataan.

 2. Näkeehän yhteiskunnan perusasioiden romuttamisen muutkin kuin Huuska ja Vihavainen, professori.
  Orpon hallitus on valinnut täysin väärät lääkkeet, ei pelkästään taloudessa, vaan kaiken kulmakivissä yhteiskuntaluottamuksessa.
  Taloudesta puuttuvat tulonhankintalääkkeet kokonaan. Leikkauksilla tuhotaan kaikki paitsi ei se mitä pitäisi leikata eli julkishankinnat kilpailutuksella.
  Alv:nkin korotus on leikkais- hölmöläiset.
  Miten tällainen hölmöläishallitus on päässyt vallan kahvaan hävitessään vielä äänin vaalit vrt. ed. hallitus ?

  1. ”Rahaa on” on sosialistien uskonkappale, olipa perse valtiolla kuinka tyhjä hyvänsä.

   1. On varmasti rahaa velkojen katteeksi, mutta se makaa verottamatta keskitasoa ylemmillä tulolähteillä, listaamattomien osinkoina ja veronkiertona, pääomaverotuksilla jne..
    Mutta, kun ei osata kuin leikata. Sen kansakoulainekin osaa, mutta ei tulojen tekemistä.
    Professorit miljoonan ihmisen kanssa ovat syystäkin huolissaan Suomesta.

 3. Koko maan asuttuna pitäminen oli teema, mutta nyt ajetaa vauhdilla päinvastaiseen suuntaan ja siinä ovat mukana oikeistovoimat persuineen vaikka persukannattajia on maakunnissa, mutta kauanko?

 4. Heikistä on kasvamassa, tosin aika kivuliasta tietä, kunnon konservatiivi, niin kuin olen uumoillutkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *