Perheen ”ruoka-automaatti”

Ilta n. klo 20:

Teen aamiaisleivät( vain juureen ilman hiivaa tehtyjä) ja kananmunat valmiiksi jääkaappiin. Mocca Masteriin vesi ja suodatinkaffe valmiiksi vain napin taakse. Pienen puuron vesi-maito-voin nökäre valmiiksi odottamaan hellalle. Aamulla, kun jompi kumpi herää, kaffenappi päälle, leivät kaapista ja puuron kiehautus. Se on siinä n. klo 5 aamulla. Ylös ulos ja lenkille tms. asioille.

Lounasvalmistelu = brunssin valmistelu n. klo 8 , joka syödään meillä n. klo 9.30-10. Vaimo tekee jälkiruoat odottamaan jääkaappiin- viili- activa-marjat- ban., vanukasta hiukan mausteeksi tms.. Joko hän  minä esivalmistamme lounaan joko keitto itse tehtynä edellisenä iltana tai sovellus ostetuista Ahlmanin tai koulutusravintoloitten valmispohjista kuten liha-kalavalmisteet tai kaupan valmiista kaloista tai valmiista yrttibroilereista. Aikaa valmisteluun kuluu n. 15 min..

Sitten muihin päivän teemoihin. Mutta greippi kuoritaan ja heti napaan.

Iltapäiväkaffeiden leivät ym. pikkuherkut valmistellaan heti lounaan jälkeen muutamassa minuutissa. Kaffee napin taakse odottamaan. Kaffe klo 13.30-klo 14.

Kaffeen jälkeen valmistamme kohtuu pienen päivällisen  valmiiksi jääkaappiin odottamaan. Päivällinen n. klo 16-16.30.

Kaikki ruoka  lämmitetään uunissa 120 C, 10-12min. Ei mikrossa kuin hyvin harvoin joku sen osista.

Illalla ei napostella muuta kun yksi hapanjuurileipä, kurkkuja tomaattia ja tms.

Paheeni ovat erikoismakkarat, joita saatan ”salaa” napaa jääkaapista.

Hyyin säännöllinen, ravintorikas, luomu,  monipuolinen, mutta vähän aikaa ja energiaa syövä tapa tehdä muuta kuin olla tunteja hellan ääressä. Ei synny hukkaa juuri mitään paitsi kuoret bioastiaan ja pakkausjätteitä huikan kiertoon.

Suosittelen.

2 vastausta artikkeliin “Perheen ”ruoka-automaatti””

  1. Umpioin ohjeita seuraten yli 20 sillipurkillista muikkua. Kilosta tulee kaksi purkillista.

    Pitäisi saada lisäksi särkeä ja vaikka sorvaa ja säynettä. Hauenkin umpioimista on tarkoitus kokeilla. Haihtuisivatkohan haarukkaruodot umpioidessa? Umpioidusta pikkuahvenesta kyllä tykkäsin.

    Vuosi sitten umpioin mustikkaa. Onnistui hyvin. On helpompaa kuin keitto kattilassa ja purkkien täyttö hillolla.

    Sieniä saattaa tulla hyvinkin, jos sateita riittää. Lämpöä on riittänyt. Umpiointi sopii siihenkin säilöntään. En tiedä onko haperoissa, rouskuissa, tateissa tai vahveroissa jotakin, minkä pitäisi haihtua pois keittäessä. Jos on, niin silloin umpiointi ei kävisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *