23 vastausta artikkeliin “Persut hajoaa ja katoaa”

  1. Heikki, hiukan siistimpää kieltä, vaikka poliitikkoja ovatkin. Kiitos.

 1. Kuntapolitiikka tuntuu olevan vaikea laji. Joka toisessa kylässä joka toinen puolue hajoaa kahtia näissä. Voi aikuiset lapset…

 2. En tiedä olisiko se hyvä vai huono jos persut katoavat. Aika paljon riippuisi siitäkin että mihin katoavat eli siirtyvät. Vasemmistoliittoon, Vihreisiin, Kokoomukseen, SDPhen, jopa Keskustaan.

 3. Eipä ole näköpiirissä, että perussuomalaiset hajoaisivat. Puolue johdolla on jäsenistön vankka tuki takanaan.

  Vuosi sitten vain 23 prosenttia puolueen kannattajista hyväksyi valtiontalouden sopeutukset, mutta nyt tuo kannatuslukema on yli 70 prosenttia.

  Ylen Taloustutkimuksella teettämän helmikuun kannatusmittauksen aineistosta selviää, että perussuomalaiset on yhä suosituin puolue työväestön keskuudessa. Eli niiden ihmisten keskuudessa, joita lakkoilleet SAKlaiset liitot edustavat.

  Kuntakähinät ovat oma lukunsa. Kuntapäättäjien piirissä eri kuppikunnat kilpailevat vallasta, mutta ei se ole osoitus itse puolueen tilasta.

  1. Nyt kaikki on Suomessa romahtamassa, työ, yritykset pakenevat, kun työväki joutuu taistelemaan toimeentulostaan ay:n tuella,
   hallitus on täysin kyvytön luomaaan mitään uutta ja uskottavaa, se leikkaa kulutuksen, palkat, eläkkeet, ottaa velkaa lisää 60 mrd. Kukaan ei usko kotimaassa eikä ulkomailla enää Suomeen, halveksitaan julkisesti, paitsi Nato. Siinä kaikki ! Eikä Stubbistakaan ole pelastajaksi.
   Hallitus helvetin nopeasti vaihtoon tai kato kohtaa.
   Yksi persuhallitus on saanut vuodessa Suomen suohon.

 4. Hk puhuu höpöhöpöä.
  Orpon hallitus joutuu pelastamaan Suomen Marinin hallituksen jäljiltä (MH:n pahimmat mokat: holtiton velan otto, Sote, susi jo syntyessään), muuten on edessä via dolorosa a la Kreikka ja kansainvälinen valuuttarahasto.
  Myös työmarkkinat tulee saattaa samaan kuosiin kuin Ruotsissa poliittisten ja laittomien lakkojen minimoimiseksi. Se on kaikkien etu. Ay-liikkeillä ei saisi olla veto-oikeutta parlamentin päätöksiin.
  Ei voi myöskään välttyä ajatukselta, että talven poliittisilla lakoilla on ollut sivutarkoitus ellei peräti päätarkoitus kaataa hallitus, koska PerusS.

  1. Eihän se ole mikään sivutarkoitus ollut.
   Demuthan julistivat kaatavansa hallituksen ja valjastivat ay-liikkeen siihen tehtävään.

   1. Se olisi todellinen mestarin työ pelastaa Suomi sadistiselta purralta orpopoikineen.
    Huom ! Tämä hallitus, jos se edes elää kautensa lisää Suomen velkataakkaa 60 mrd:lla, räjäyttää työttömyyden, toimeentulon ja saa Suomen historia sekavimpaan tilaan-persut, persut, persut…..persut , ja pikkupoika orpo !

  2. Muuten Mika Salminen THL, kertoi, että sote etenee hyvin ja tähän suuntaan on pakko mennä ja purkaa kuntahimmeleitä. Sitä vaan yrittää jarruttaa tämä hallitus kaikin keinoin.
   Marinin hallituksen elvytysvelat ( eu) plus muut ovat olleet täysin perusteluja siinä tilanteessa asiantuntijoiden mukaan.
   Nyt EI !!!
   Verotus, verotus, verotus, veronkierto !!! Julkiset menot 50 mrd/ v !!!

   1. Ei nykyinen hallitus millään lailla jarruta sote -uudistuksen tai oikeammin hallintouudistuksen etenemistä.

    Valitettavasti on niin, että edellinen hallitus pelasi erittäin huonot kortit käteen jatkajalleen. Luotiin järjestelmä, joka ei juurikaan paranna terveyspalveluita, kenties juuri päin vastoin. Luotiin rahoituslaki ja rahoituskehykset, jotka ovat täysin riittämättömät.

    Nykyinen hallitus joutuu laittamaan soteen joka vuosi yli miljardi euroa, jotta himmeli pysyisi edes joten kuten kasassa.

    Mutta ainahan se on niin, että omia virheitä ei kyetä tunnustamaan, vaan on helpompi syyttää muita. Tämä nyt vaan tulee mieleen, kun vaikkapa kuuntelee eduskunnan keskusteluja soten tiimoilta.

    Oppositio, siis edelliset hallituspuolueet, vyöryttävät omia töppäyksiään Orpon hallituksen syyksi.

    1. Kyllähän sen tiedät, että kuntien vuodet kestäneet alibudjetoinnit sekä vahusväestön kohonneet sairauskulut ovat perussyyt, jotka olivat tiedossa tälle halliukselle. Ja leikkaukset ovat siitä huolimatta päällä, jotka edelleen kiihdyttävät ongelmaa.
     Edellisen kriisien täyttämän hallituksen 40 mrd velka ei ole mitään vrt. nyt tulevan 60 mrd päälle. Eikä verotukseen kiertoineen kosketa, ei jukismenoihin 50 mrd./v. Pommi vaan kasvaa kurjistamispolitiikan vuoksi, ei töitä, ei investointeja, tekijät kaikkovat, uusia ei tule edes ulkomailta. Suomi on taantumuksen esimerkki Euroopassa. Voi jummm…a !
     Ihmekkö tuo, kun on umpikonservatiivinen taantumushallitus saanut väärin eväin ja lupauksin valtakirjan.

     1. Edellisen hallituksen päätökset ovat pääsyy nykyhallituksen velanotolle.
      ”Kyllähän sen tiedät, että kuntien vuodet kestäneet alibudjetoinnit sekä vahusväestön kohonneet sairauskulut ovat perussyyt, jotka olivat tiedossa tälle halliukselle. Ja leikkaukset ovat siitä huolimatta päällä, jotka edelleen kiihdyttävät ongelmaa.”
      Piti olla tiedossa edelliselläkin hallituksella, mikä siitä huolimatte teki ääliömäiset menopäätökset ilman tietoa tuloista.
      Leikkaukset ovat välttämättömiä, koska vastoin demujen mahtavaa julistusta ”rahaa on”, sitä tahaa ei ole.

      1. Kyllä sulla riittää niitä edellisiä, kun nyt jo tiedetään että tämä hallitus ottaa lisää velkaa 60 mrd kautensa loppuun ihan omin hölmöläishommin.
       Miten sen rahan kylvämisen selität ? Eikä sekää riitä, kun
       sos. menot räjähtävät silmille, eikä töitä ole.

       1. Sitä silmille räjähtämistähän tässä koitetaan estää, kun se ei marinin sakkia kiinnstanut.

       2. Räjähtää mitä hyvänsä niin velkaa teki myös edelliset hallitukset ennen Mariinia terv tepivaari

       3. Miten? Se kun kavaa kuin pullataikina. Asumistuet, muut leikkaukset, työttömyys kasvaa jne., kun
        kun sosiaalikulut räjähtää.
        Kukkan ei ole löytänyt mitään järkeä hallituksen hommista, kun tuloja ei saada mistään.
        Hekinen ilmapiiri valtakunnassa on –

       4. Ja velkaa lisää ottamallako ne menot pienenee?

       5. Tämä hallitus ottaa velkaa 60 mrd lisää hallituskauden loppuun mennessä, mutta sekään ei riitä eli nykyhallituksen Suomen velkasado ylittää 100 mrd €.
        Se ei riitä, kun tuloja, veronkiertäjiä ei enää etsitä, ei koroteta yli 5 000 € / kk ansiotuloja
        ei estetä pääomalla
        veropujailuja jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *