Suomen veropakolaiset, joilta ei leikata

Aika hävyttömiä nämä laillistetut rosvot Suomessa. Kähmivät rahansa Suomesta Suomessa veronsa maksavilta työntekijöiltä ja yrityksiltä. Saavat yritystuet. Muuttavat veroparatiiseihin ja me maksamme. He maksavat yritysveronsa minimin tai ei mitään. Meiltä leikataan.

HS 10.2.2024 ( tilaajille)

”Dubain vetovoima kävi ilmi, kun HS selvitti, mihin maihin Suomen yritystoiminnassa aktiiviset henkilöt ovat muuttaneet.

Selvityksessä olivat mukana muun muassa yritysten toimitusjohtajat, hallitusten jäsenet ja varajäsenet sekä yritysten nimenkirjoitusoikeuden saaneet henkilöt.

Suomen Asiakastiedon keräämistä kotipaikkatiedoista selvisi, että Suomen ulkopuolella asui viime joulukuussa 8 232 henkilöä, joilla on vastuuasema suomalaisessa yrityksessä.

Eniten heitä asui Ruotsissa (24 %), Virossa (11,5 %), Britanniassa, Espanjassa ja Saksassa (kussakin noin seitsemän prosenttia) sekä Sveitsissä ja Yhdysvalloissa (molemmissa noin kuusi prosenttia).

Arabiemiraatit on HS:n kotipaikkaselvityksessä sijalla 12. Maa on yllättävän suosittu, kun ottaa huomioon etäisyyden Suomeen ja maiden vaatimattomat kauppasuhteet.

Näin ulkomaat vetävät päättäjiä puoleensa ( graafia ei saa liitettyä tähän)

Suomalaisten yrityspäättäjien lukumäärä ulkomailla, yhteensä 8 232.

Kun vertailuun otetaan vain varakkaiden suomalaisten muuttokohteet, Arabiemiraattien sijoitus nousee selvästi. Asiaa selvitti kansalaisjärjestö Finnwatch vuoden 2020 listauksessaan, jonka mukaan suuria omaisuustuloja saavien suosimia kohteita ovat Portugali, Sveitsi, Espanja, Luxemburg, Singapore, Yhdysvallat ja Arabiemiraatit.

HS tutki: Arabiemiraatit alkoi vetää suomalaisia yrityspäättäjiä puoleensa, olematon verotus yksi vetovoimatekijä – HS Visio | HS.fi

6 vastausta artikkeliin “Suomen veropakolaiset, joilta ei leikata”

 1. Vasemmistohallitus ei ole halunnut kitkeä veronkiertoa.
  Oikeistohallitus ei ole halunnut kitkeä veronkiertoa.
  Keskustahallitus ei ole halunnut kitkeä veronkiertoa.

  Koita tuossa sitten tehdä asialle mitään. Kovasti puhutaan että 50% veroa maksavilta pitäisi saada vielä lisää, mutta 0% veroa maksavat jätetään rauhaan.

  1. Se on se toinen ongelma, kun kulutuskin sakkaa.
   Siinä ei lakkoilu ainakaan tuota mitään…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *