6 vastausta artikkeliin “Työ, leikkaukset ja oikeaa valtiontaloutta”

 1. Tämä kirjoitus romuttaa nykyhallituksen teesit toinen toisensa jälkeen.
  Ketkä saattoivat olla niin pönttöjä, että mahdollistivat tämän Suomen tuhoajan vallan kahvaan.

 2. Kauko Tuupanen, persu, kiitti minua kun oikaisin hallituksen käsitykset eläkkeiden leikkausten vaikutuksista, joita toinen persu perusteli US blogissa.

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kauko-tuupainen/avoin-toive-paaministeri-orpn-hallitukselle/

  Tämä persu Tuukka Salmen blogi on vääristelty, jossa oikaisuni, josta Tuupanen, persu kiittää:

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tuukka-saimen/arvoisa-valtiovarainministeri-purra-ratkaisu-elakeleikkuriin-on-tassa/

  Summa summarum:

  Kaikki ne hallituksen leikkaukset, jotka eivät tuo suoraan lisätuloja tai aiheuttavat tulojen menetyksen vaktiontalouteen ovat pahin virhe, mitä tässä tilanteessa voi tehdä.
  Laskennallinen vaikutus työllisyyden nousuun on ollut täysin väärä. Se vaikutukset ovat päinvastaiset laskusuhdanteen aikana, kun työtä ei ole, palkanmaksukyky huono, konkurssit, aiheutetut lakkoaallot.
  Ainoa tapa on saada vation tulot nousemaan on uusilla työpaikoilla, hyvällä palkalla, veronkierron ym. veroilla, kuntasaneerauksin( sotekunnat), hankintakilpailutuksin sekä positiivisin henkeä luovin toimin, kuten Marinin hallitus kriiseineen, velkoineenkin onnistui tekemään. Se todettiin jo 1. jutussa / linkissä-Nieminen.

  1. Kommentti Jukka Niemiseltä:

   ”Marinin hallitus otti velkaa elvytykseen. Siihen tiettävästi ainoaan tapaan jolla valtiot oikeasti saadaan jaloilleen. Se myös tepsi koska työllisyysprosentti nousi ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin yli 80% ja kuntienkin miinusmerkkinen talous putkahti plussalle ja nekin saattoivat värvätä väkeä infran parantamiseen.
   Kaikki ei ollut pelkkää koronaelvytystä. Loppupäässä ottivat lisää velkaa kun huomasivat inflaation olevan yli 10%. Sehän tarkoittaa suomeksi että lainaa satanen, maksa yhdeksänkymppiä takas ja hullu kieltäytyis ilmaisesta kympistä.

   Nykyhallitus rikkoo tämän velanoton ennätyksen kirkkaasti ja epäselväksi jää mitä tällä velalla tehdään kun ei missään näy eikä kuulu hyötyjä. Olen käsittänyt että niitä jaellaan varsin kokoomusmaiseen tapaan suuryrityksille tukina ja verohelpotuksina? Jättiyhtiöt sitten jakavat nämä osakkeenomistajilleen jotta ne pääsee Monacoon pelaan golfia tai viettämään rospuuttokauden jossain Havaijilla. Loput siirretään veroparatiisiin jos jotain jää. Sitten kysyvät koska saa lisää? Epäselväksi jää miten tämä holtiton rahanjako avittaa valtiontilannetta ja kuuluuko ylipäätään palkansaajan elättää moinen porsastelu? ”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *