Ylen loistava oivallus, krimihattu, koivistolainen vai musta pipo ajatushautomon päässä ?

Presidentin toimivaltuuksiin kuuluvia tenttejä on kuultu kyllästymiseen saakka media median perään. Eiköhän siinä ole tuullut selväksi, mitkä ovat presidentin päätehtävät ja ehdokkaiden kannat ulkopolitiikkaan.

 1. Ahtisaari kiersi kansaa  kuin tahkoa ja tunsi  kansan syvät tunnot.
 2. Manu oli tuttu ja satamajätkien taskutkin.
 3. Kekkonen, Lepikon torpasta, kansan pitkäaikaisin tuntojen tulkki.
 4. Sauli ”työväen presidentti”, Tampereella kiakkoo pelaamassa. Kävi talouskeskusteluja kirvesmies Auvo Rouvisen kanssa Kesälahdella ja huomasi, että Rouvisen EKP:n koropolitikka piti kutinsa. ”Kyllä timpurikin tietää”.

”Yleisradio- YLE , jolta pitää  ottaa rahat pois” ? 

… mutta tämähän oli sitä, mitä kansa juuri on kaivannut, Yleisradiota- ei puolensa valinneita Maaseudun Tulevaisuuta, IL:a, IS:a,  MTV:a, US:a, Verkkomediaa tai propaganda- somea. Yle sohaisi, eivätkä ehdokkaat tienneet mihin valmistautua, myös jokaisen kansalaisen konkreettiseen lompakkoon.

 1. Stubb oli kuin hallituksen uppopuu, seilasi kuin suuri valtiomies suurilla merillä, pullein purjein, myötä tuulessa, mutta ajoi Urpilaiseen uppotukkiin ja Hjalliksen merenkulkuoppiin , milloin fogga on tarpeen tai kryssaaminen vastatuuleen.
 2. Li opetti kompassin käyttöä, joka oli koko tyyrpuurilla istuvien matruusien porukalta pudonnut tyrskyäviin aaltoihin.
 3. Haavisto, merikapuna ja kuplakuskina tunsi karit ja viittamerkit ja opasti purtta synkässä pimeydessä, milloin viitan oikealta milloin vasemmalta kohti maalilinjaa.
 4. Rehn voi pahoin suurten maininkien noustessa horisontin korkeuksiin.
 5. Joku mustanpuhuva magneettihäirikkö yritti viedä purtta pimeyden kiville, mutta oli yksi kapu, joka tunsi, ettei gps:ään voi luottaa, vaan omiin silmiinsä ja maamerkkeihin.

IP- lehtien kantakolumnistit ja tutkimusohjailijat olivat pöyristyneitä, kun merikortin reitti olikin toinen, minkä he olivat odottaneet gallup-kunkulle annettavan suoraan voittavan käteen. Katsotaan, kuka jakaa kenellekin viimeiset merikortit ja kenelle ?

YLE teki sen tehtävän, mikä sille kuuluu. Kerrankin kiitos Jouko Jokiselle, journalistille !

30 vastausta artikkeliin “Ylen loistava oivallus, krimihattu, koivistolainen vai musta pipo ajatushautomon päässä ?”

 1. Aikalailla vaikuttaa somessa keskustelijoiden enemmistö ihmettelevän YLEn vaalitentin sisäpoliittista ensimmäistä puolikasta, suuremmaksi osaksi hallituksen moittimista. Opposition edustajat ottivat täysillä ilon irti heille YLEn suomasta mahdollisuudesta. Haaviston pussiinhan tällainen valinta sataa.

  Saattanee joitakin monia harmittaa kun niin paljon on jo ennakkoäänestäneet ilman sitä ymmärryksensä avartamista mitä YLEn tentti Damströmin johdattelemana tarjosi.

  Kolmen kauppahan tämä on, näin aidosti kukin omaa suosikkiaan tai sitten taktisesti äänestämällä. Omana mielipiteenäni vieroksun taktista äänestämistä, kyllä ihmisellä pitää olla oma tolkku päällimmäisenä

  1. Ennätysmäärä on jo äänestänyt ilman tätä Ylen vaalitenttiä. Tietenkin tällä voi olla merkitystä heihin, jotka nyt yleensä seuraavat edes Yleä. Vanhempi ja valveutuneempi porukka kyllä. Mutta muille ei varmaan hölkäsen pöläystä.

   1. Unohdin aivan kommentissa kehua Heikin hienoja merenkäyntivertauksia, tämän sanon irvailematta.
    Heikki jättää hienotunteisuuttaan sanomansa sisällön tavallista enemmän lukijan tulkittavaksi mistä myös plussia

     1. Niin olen sertifioitu rannikkolaivuri, kurssin hyväksytysti käynyt ja laajalti Merenkurkun karikkoisia vesiä Suomen ja Ruotsin puolella seilannut, vain yhden kerran karille karahtanut.

      1. Tuolla varmasti pärjää. Minäkin olen ”rannikkolaivuri”, mutta en sertifioitu, vaan itseoppinut merimies läpi rannikon kolunnut moottorimies.
       Kerran ajoin Vuosaaren edustalla kampelaverkoilla kiville, kun ostetun vanhan veneen kompassi oli asennettu sähkökaapin päälle ja suunti väärin pimeässä.
       Ja, melkein kerran, kun merisumu yllätti Sipoon selältä saapuessamme sisäväylää satamaan, mutta suuri musta tervattu jaala oli irronnut ankkurista keskelle ajoväylää ja ankkurivalot paloivat rantavaloja vastaan. Peilasin viime tipassa valonheittäjällä vielä kerran ja väistin.

 2. No nyt sentään haastoivat keulakuvaa.
  – Arvojohtajan arvot taisi tulla selväksi itse kultakin.

 3. ”– En ole eläessäni nähnyt enkä myöskään vetänyt pressatenttiä, jossa puhutaan kaikesta muusta paitsi presidentin toimivaltaan kuuluvista asioista. Arvojohtaja-aasinsillalla tätä Yleisradion ”tenttiä” ei voi selittää. Ihan karseaa, Päivärinta kirjoitti.”

  Ylen vaalitentti lytättiin täysin: ”En ole eläessäni nähnyt”
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010146025.html

  1. Päivärinta on kokoomuslainen äänitorvi.
   Päivärinta ei ole ilmeisesti seurannut muita tenttejä, joissa vain ulkopolitiikka on ollut pääteema.

 4. Eli kun TV:stä tuli suoraan sanoen ihan roskaa on HK mielissään 😁😁

  ”Yle näytti torstaina viimeisen presidentinvaalitentin, josta tuli monien mielestä totaalinen pannukakku.

  Kaksi tuntia kestänyt Suuri vaalikeskustelu -nimellä käyty tentti keskittyi Ylen toimesta koko ensimmäisen tunnin asioihin, jotka eivät suoranaisesti liity mitenkään presidentin toimenkuvaan.”

  Ylen Suuri vaalikeskustelu herätti hämmästystä ja raivoa – nyt puhuu vastaava tuottaja
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010146726.html

  1. Roskaa ja ”roskaa”. Mitähän roskaa nuo haapalat ja suomen huutiset ovat tuupanneet tuutistaan !
   Olipa virkistävää kuulla mimmeiltä ja myös Hjallikselta reaalimaailmaa, kun varmaan tietävät, ettei loppukahinoihin ole asiaa.

 5. Kärkiehdokas sentään sanoi että hän antaa empatiaa köyhille ja lähtee ensitöikseen Amerikkaan lentäen ykkösluokassa varmaan?

 6. Ei tuolle paskalle ole mitään muuta syytä kuin yritys käännyttää äänestäjiä punavirheiden uolelle.
  Täysin asiaton ja alle kaiken arvostelun oli tuo hupipelleily.

  1. Eikös se presidentti ole presidentti persupelleillekin yhtä hyvin kuin kuorsaaville kuin puna-viher- musta-valkoisillekin.
   Ei ole, kun perusupellellä on vain impivaaran turhapuro.

  1. Ihan sama, miten yle puolustelee typeryyttään.
   Tulos oli säälittävä eikä se siitä selittämällä parane.

    1. Kuka muka on vajonnut itsesääliin?
     Nythän on punademut mukaan lukien punavirheiden Haavistolla alkanut hiki tunkea, kun Halla-Aho saavuttaa koko ajan.

      1. Enpä ole odottanut Halla-Ahon pääsevän pressaksi, mutta on se miellyttävää, että Haavistolla sakkaa.

 7. Ei Niinistö mikään yksin työväestön presidentti ole, kun oli aikanaan ”vallesmannina meilläkin.” Vallesmannithan olivat hyvinkin pitäjien ”kermaa”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *