Suihkusetin vaihto Oras Optima 2790

Minua oli alkanut häiritsemään vanha suihkusetti, sitä ei ollut helppo pitää puhtaana, vaan vedessä oleva kalkki ja muu lika näkyi sieltä ja täältä. Eniten häiritsi setin saippuateline, mutta tietysti käsisuihkukin oli vähemmän kauniissa kunnossa – vaikka oli edelleen täysin toimiva.

Niinpä sitten pyöräilin sunnuntaina aamulla Prismaan ja ostin uuden suihkusetin Oras Optima 2790. Se maksoi 99,90 euroa.

Suurin työ oli tietysti vanhan setin irroittaminen ja kaakeleiden puhdistus kiinnityskohtien hujakoilta. Kaksi suihkutangon kiinnitystä ja yksi käsisuihkun pidike.

Vanhat kiinnitysreiät olivat oikeilla paikoilla, joten ei tarvittu iskuporakonettakaan. Hyvillä Oraksen mukana tulleilla ohjeilla kaikille hilpetööreille löytyi oikeat paikat. Minulla ennestään olleella saniteettisilikonilla varmistin, ettei kiinnitysreijistä pääse kosteutta seinän rakenteisiin.

On se uusi ja puhdas setti sentään upea verrattuna entiseen pinttyneeseen. Kannatti vaihtaa. Tosin entisen metallisen suihkuletkun jätin vielä käyttöön, kun tykkään siitä enemmän kuin uusista jäykemmistä muovisista suihkuletkuista.

https://www.oras.com/fi/tuoteperheet/oras-optima/suihkusetti/2790

 

9 vastausta artikkeliin “Suihkusetin vaihto Oras Optima 2790”

 1. Meillä on alakerran saunatiloissa Oraksen ”sadesuihkusetit” tuplana ja ovat muutoin ihan pirun mukavat käyttää.

  Kuumasta saunasta välillä kylmään sateeseen tai pitkiltä kuumaan sateeseen.

  Yläkerran kylppäriin, joka juuri rempattiin tuli sitten ihan Oraksen ihan perussetti kun koko yläkerta rempan yhteydessä tuli pari lompakon päälle käyvää ylläriä vastaan.

  1. Kun ”rakensin” 1987 omakotitalon, niin sinne tuli kaikki vesivehkeet Orakselta: keittiöön, vessaan, pesuhuoneeseen. Nytkin on kaikki Orakselta.

   Olen joutunut Oraksen ”jäljitelmiä” käyttämään eri hotelleissa ja majoituspaikoissa – ne ovat järkiään huonompia kuin Oras.

 2. No itse vaihdoin automaattisekoittajaan vanhan vipusellaiset ja letkun päähän uuden jossa valintana eriaisia suihkumuotoja.

 3. Oraksen setti tässä on myös, viimeksi kun tehtiin täydellinen pesuhuone ja saunaremontti semmoinen tuli, nyt siinä on semmonen sadetin/ hierovapää.

  1. Minulla oli siinä edellisessä käsisuihkussa kaksi asentoa – tavallinen suihku ja ilmeisesti hierontaan tarkoitettu, jossa tuli pienemmältä alueelta korkealla paineella vettä. En sitä ”hierontaa” juurikaan käyttänyt.

   Uudessa Optiman käsisuihkussa on kolme asentoa, mutta minusta se suurelta alalta runsaasti vettä antava on paras asento. Vettä tosin kuluu melkoisesti, mutta tuskin Varkaudesta ihan heti vesi loppuu.

   1. 😮 Mä oon kauhiast pal hämmästyny!

    Mä oon kuullu, että varkauresta saa tuamion!

    Vettä ja leipää!

    Onkohan siä enää sitä leipää!

 4. En tiedä minkä firman setti oli tässä vajaa neljä vuotta vanhassa talossa, mutta kolme kertaa meni takuuvaihtoon suihkun eri osia parin vuoden sisällä kunnes saatiin toimiva. Ei ollut Oras.

  1. Joo, luulisi että vesihana ei ole mitään rakettitiedettä – kuka vaan voi tehdä hanoja, sekottimia, käsisuihkuja, jne. Mutta laadukkaan tekeminen taitaa kuitenkin vaatia monenlaista osaamista.

   Alkuperäisellä patentoidulla Oras Safira yksiotehanalla oli 10 vuoden vuotamattomuustakuu – se oli aivan loistava tuote. 20 vuotta käytössä ei ollut mitenkään kummallista.

   Hyvän käsisuihkunkin suunnittelu vaatii muutakin kuin muotoilua. Ne tahtovat vähitellen tukkeutua vedessä olevasta kalkista. Jotenkin Oras osaa senkin asian muita paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *