Edelleen Yhdysvaltojen republikaanit haluaa että Ukraina häviää. Tässä todiste siitä juuri nyt.

”Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump on painostanut republikaaneja kieltäytymään minkäänlaisen kompromissin tekemisestä presidentinvaalikampanjaa silmällä pitäen.”

”Yhdysvaltain senaatti äänesti Ukrainan apupaketin nurin ”

”Yhdysvaltain senaatti äänesti keskiviikkona kumoon 118 miljardin dollarin eli lähes 110 miljardin euron apupaketin, joka olisi lähettänyt tukea Ukrainaan ja Israeliin sekä kiristänyt maan siirtolaislakeja.”

Lähde:

https://yle.fi/a/74-20073511

Olen satavarma että kun ja jos Trump (republikaanit) pääsee taas valtaan Yhdysvalloissa he tulee lopettamaan Ukrainan olemasta.

Tästä voidaan lyödä jotain vetoa, mikä on panos…

 

 

6 vastausta artikkeliin “Edelleen Yhdysvaltojen republikaanit haluaa että Ukraina häviää. Tässä todiste siitä juuri nyt.”

  1. Ymmärrän, että monille suomalaisille Ukrainan tukeminen on tällä hetkellä ”kaikki kaikessa”, mikä saa tällaisten apupakettien kaatamisen näyttämään Venäjän tukemiselta. Syynä apupaketin kaatamiseen oli kuitenkin siihen yhdistetyn ”rajaturvallisuuspaketin” sisältö, joka Donald Trumpin ja republikaanien vaatiman maahanmuuton rajoittamisen sijaan olisi tehnyt nykyisestä avoimien rajojen politiikasta lailla vahvistettua (rajoja ei voisi sulkea, mikäli keskimääräinen tulijamäärä on korkeintaan 5000 ihmistä / päivä).

    Vaikka lyhyellä aikajänteellä Ukrainan tukeminen ja Venäjän voiton estäminen on tietysti Suomen ja koko demokraattisen maailman kannalta tärkeää, pitkässä juoksussa USA:n sisäinen turvallisuus määrittelee USA:n, ja sitä myötä NATO:n ja koko läntisen maailman, kyvyn vastata diktatuurien aiheuttamaan uhkaan. Siksi onkin käsittämätöntä, miksi demokraatit pitävä itsepintaisesti kiinni avoimien rajojen politiikasta, ja ovat valmiita riskeeraamaan Ukrainan ja Israelin tuen kieltäytymällä tekemästä mitään myönnytyksiä republikaaneille USA:han suuntautuvan maahanmuuton hillitsemiseksi.

    Mediassa tämä kiista on toki käännetty republikaanien syyksi, koska he eivät ole antaneet periksi. Ensimmäisten apupakettien aikaan Biden ja demokraatit vain lupasivat tehdä jotain myös rajaturvallisuudelle, mikä riitti republikaaneille tukipakettien hyväksymiseen. Mitään ei kuitenkaan ole tehty, ja niinpä apupaketti apupaketilta republikaanien asenne on tiukentunut.

  2. Trump haluaa valtaan keinolla millä hyvänsä – kyllä paketti sisältää myös heidän oman rajan turvaamista. Putin odottaa mahdollisuuttaan päästä omiin tavoitteisiinsa.

  3. Trumpia ei kiinnosta tippaakaan Ukraina tai Israel josta tässä puhe.

    Häntä kiinnostaa meksikon raja ja hän ei halua kompromissia siitä. Hän ei halua ratkaisua. Hän haluaa että se raja on täysin kaaoksessa vaalipäivänä koska sillä hän saa ääniä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *