Eilinen A-studio todisti ettei Pekkiksestä ole presidentiksi.

Tämmöisinä aikoina kun naapurimaan roistovaltio, diktaattori Putinin toimesta käy hyökkäyssotaa Euroopassa ja yleisesti ollaan EU:n johtajien kanssa sovittu että kukaan ei ole erikseen Putiniin yhteydessä ja kaikki mahdolliset keskustelut EU:ssa käydään johdetusti EU:n prosessien kautta…

Niin tällaisessa tilanteessa Pekkis kyllä ottaisi ilomielin vastaan puhelun Putinilta jossa Putin ”onnittelisi häntä presidentinvaalin voittamisesta” ja rikkoisi samantien  EU:n yhtenäisyyden. Ymmärtänette että ei näin vaarallista miestä joka ei aja Suomen etua puhumattakaan EU:n edusta voida presidentiksi valita. Siinä olisi Putinille helppo käsinukke heilutella ja aiheuttaa eripuraa lännen koalitiossa.

Stubb ei diktaattorin puhelinsoittoihin vastaile 👍

Tässä tämä löytyy  myös IS julkaisunsa. Eli jos joku ei tuota Areenan tallennetta ei halua katsoa niin tässä pähkinänkuoressa:

”PRESIDENTINVAALIEN toiselle kierrokselle edenneet ehdokkaat, kokoomuksen Alexander Stubb ja valitsija­yhdistyksen Pekka Haavisto joutuivat vastaamaan kiperään yleisö­kysymykseen Ylen A-studiossa tiistai-iltana.

Ehdokkaille esiteltiin hypoteettinen tilanne, jossa Venäjällä on seurattu Suomen presidentinvaaleja tarkalla silmällä, ja itänaapurin johtaja Vladimir Putin haluaa onnitella tuoretta presidenttiä puhelimitse. Kysymys kuului, vastaisivatko ehdokkaat puhelimeen.

Haavisto kertoi vastaavansa.

– Lähden siitä, että aina, kun joku valtion päämies soittaa, vastataan. En antaisi puhelua Presidentinlinnan siivoojalle, vaan vastaisin. Vastaisin, ja ottaisin onnittelut vastaan, mutta en kävisi mitään poliittista substanssi­keskustelua ilman koordinaatiota läheisimpien liittolaistemme, EU-tason, kanssa, Haavisto sanoi.

– Onnittelusoitto on tietysti asia erikseen, hän jatkoi.

Stubb puolestaan kertoi, että jättäisi luurin nostamatta.

– Putin tulisi käyttämään sitä jonkinlaisena propagandana Venäjällä, eli käyttäisi Suomea jonkinlaisena pelinappulana. Jättäisin siis vastaamatta. Tällä hetkellä meillä ei ole minkäänlaisia poliittisia suhteita Venäjän kanssa, ja en näe siihen mitään tarvetta, ennen kuin sota on saatu loppumaan tai ennen kuin yhdessä liittolaistemme kanssa asiasta sovimme, Stubb perusteli.”

Lähde:

Sekä IS ja A-Studio:

Katso A-studio Yle Areenassa:

https://areena.yle.fi/1-66930135

A-studio: Mitä presidenttiehdokkaat tekisivät, jos Putin soittaisi onnittelupuhelun? Toinen jättäisi vastaamatta
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010154783.html

10 vastausta artikkeliin “Eilinen A-studio todisti ettei Pekkiksestä ole presidentiksi.”

 1. Kyllä vastaaminen kuuluu hyviin tapoihin ja aina pitää olla valmis neuvotteluihin – päätökset ovat eri asia.

  1. Niilo. Kun ollaan sovittu että EU:n tasolla mahdolliset keskustelut diktaattorin kanssa ja muukin diplomatia käydään sovitusti ja hallitusti EU:n kautta tai EU:n mandaatilla niin siinä ei meille Suomeen tarvita Putinille käsinukkea (toista Lukasenkoa) joka Pekkis näyttää haluavan olla…
   Siihen puheluun ei nimittäin todella vastata.

 2. Huomioikaa ettei Pekkiksellä ole minkäänlaista ammattitutkintoa ja silti väheksyy siivoojaa (nykyään siistijä):

  ”En antaisi puhelua Presidentinlinnan siivoojalle, vaan vastaisin. Vastaisin, ja ottaisin onnittelut vastaan…”

  Näin Pekkis…

  Haavisto taitaa aliarvioida ihmisiä, eikö siivooja, nykyään siistijä ole mitään Haavistolle.

  Ammattitutkinnon suorittaneeksi siivoustyöntekijä ja siivoustyötä tekevä henkilö on siistijä ammatiltaan.

  Kuvaavaa on että Haavistolla ei ole mitään ammattitutkintoa, Pekka on perus Pekka, ylioppilas, ei mitään ammattitutkintoa…🤦

  https://www.iltalehti.fi/presidentinvaalit/a/2012013015144135

  ”Vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston keskeytyneisiin opintoihin on viitattu toistuvasti presidentinvaalien aikana.”

  1. Humoristi Haavisto tuntisi kiusausta lainata puhelinta vieressä ahertavalle siivoojalle, mutta katsoisi kuitenkin velvollisuudekseen vastata itse. Hieno mies!

   1. Tyttöystävänikin äänesti Jussia eka kierroksella, mutta äsken soitti Pekkaa mainostaen Aleksin vaihtoehtona.

    Tiedä häntä sitten. Järkivihreitä on perussuomalaisissakin ollut Veltto Virtasesta alkaen. Oli aikoinaan vihreitten ensimmäinen ja ainoa kansanedustaja.

    Ehkäpä heitän arpaa Pekan ja kirkkovenhon välillä. Katsotaan, miten tilanne kehittyy.

 3. Puheluun vastaaminen?
  Unkari taitaa olla tiiviissä yhteistyössä?
  Turkki ottaa vastaan vierailulle?
  Niin miten on sovittu yhteisesti?
  – Entä jos edes yrittäisimme vaihtaa jonkun sanan
  voisi se rajakin olla turvatumpi?

  1. Emme ole venäläismielinen Unkari (jonka kohta EU pistää liekaan) Turkki ei ole sopimuksessa mukana kun ei ole EU maa ja Erdogan diggaa juuri diktaattoreita.

   Me emme sooloile ja nuole diktaattoria kuten Pekkis näyttäisi tekevän. Siksi tälläistä ylioppilasta ei tarvita Suomen johtoon. Menisi kouluun ja hankkisi koulutuksen, vaikka siistijäksi,,,,

 4. Mielestäni Pekka on ammattimies ja Aleksi harrastelija, tekee mitä huvittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *