Kenenkä puolella seisoisit tässä asiassa …

On jopa outoa että Kokoomus kannattaa yleisesti Ottawan sopimuksen purkua jos olen oikein ymmärtänyt. Stubb Kokoomuksen edustajana ei, ainut päätelmä on että hakeeko Stubb ääniä vasemmistosta, vihreiltä ja punaisilta? Muuta en tähän järjettömään vastaukseen keksi?

 

 

31 vastausta artikkeliin “Kenenkä puolella seisoisit tässä asiassa …”

  1. Ennustava teksti heitti taas joukkoon mutta asia varmasti kävi selväksi.

 1. 15.6.2014:

  ”Kokoomus vaatii Suomen irtautumista jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta. Kokoomuksen puoluekokous hyväksyi asiaa koskevat aloitteet sunnuntaina Lahdessa.”

  ”Kokoomuksen tuore puheenjohtaja, tuleva pääministeri Alexander Stubb vakuutti, ettei yllättynyt aloitteen läpimenosta. Hän sanoi seisovansa päätöksen takana.

  – Puoluekokouksen päätös Ottawan sopimuksesta on asia, jota totta kai puolueen puheenjohtaja edistää, Stubb vakuutti.”

  1. Stubb ei pysy itse ruodussa…

   Toivotaan että jos hänestä tulee presidentti niin ei käy näin:

   ”Maanantaina julkaistussa artikkelissa todetaan Twitterin olevan kamala paikka, sillä siellä on muun muassa ”venäläisiä trolleja ja Yhdysvaltain presidentti”.

   Listaukseensa Politico on valinnut sellaisia tviittejä, joiden lähettäjien lehti uskoo myöhemmin katuneen tviittiään. Siksi lehden mukaan listalla ei ole Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia, ”koska tämä ei kadu eikä häpeä”.

   Kyseenalaisen ykkössijan saa kokoomuksen entinen puheenjohtaja, Suomen ex-pääministeri ja ex-ulkoministeri Alexander Stubb, joka 21. marraskuuta tviittasi hymyilevän yhteisselfien Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin kanssa.

   Tviitissään Stubb kuvaili Lavrovia ”vanhaksi ystäväkseen” ja kehui tätä ”yhdeksi ammattitaitoisimmista ja kokeneimmista ulkoministereistä”, jonka hän on koskaan tavannut.”

   Lähde:

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a0d1d855-e266-4578-94bd-2681546a3c5b

   Olen kyllä itsekin laittanut X-sivustolla viestiä Stubbille…että aikooko hän Suomen presidentiksi…jos aikoo niin ei tee enää koskaan tälläisiä virheitä…

 2. En näe järkeä Ottawa-sopimuksessa ellei tarkoituksena ole vaikeuttaa Suomen puolustusta. Stubb muistaakseni myös kannatti viisumivapautta venäläisille.

  1. Pitkän poliittisen uransa aikana myös Stubb on tehnyt tyhmyyksiä – kukapa meistä ei olisi. Se viisumivapaus pitää asettaa kontekstiinsa – sen hetkiseen tilanteeseen. Oli tietysti harkitsematonta tai tyhmää, mutta silloiseen tilanteeseen nähden ei erityisen tyhmää.

   Oikeastaan kaikissa demokraattisissa maissa oli silloin tyhmä ajatus, että Venäjästä ja venäläisistä saisi tehtyä normaaleja.

   Stubb on myös myöntänyt virheitään – positiivinen piirre poliitikossa.

   1. Juhani, älä puolustele. Antaa Stubbin tehdä tekonsa ja antaa hänen puolustella virheitään.

    Nyt olisi tärkeää että Suomea johtaa joku oikeistosta, oli se Jussi tai Alex…ei missään nimessä Pekkis koska sitten ollaan kusessa…

 3. En muutoin malta olla mainitsematta kun aivan ensimmäisissä presidentin vaalitentissä Stubb totesi, että jos rajan yli tulee naisia ja lapsia niin Suomi ottaa vastaan.

  Halla-aho varoitti välittömästi Stubbia ja totesi, että sellaisia sieltä sitten alkaa tulemaan ja kuinka tänään kävi ?

  1. Naiset ja lapset SAATTAVAT olla oikeasti hädänalaisia, joten heidän asiaansa voisi tutkia.

   Yleensä Suomeen kuitenkin tulee haittamaahanmuuttajina nuoria miehiä – usein islamisteja. On ongelmana, että nykyisin nekin nuoret islamistit päästetään Suomeen, eikä vain naisia ja lapsia.

   1. Juhani, itärajalle ei tule tällä hetkellä kuin Venäjällä laillisesti olevia ihmisiä jotka Venäjän viranomaiset järjestävät rajalle.

    On aivan yhdentekevää onko ne lapsia, naisia, miehiä.

    1. Minunkaan mielestäni itärajan ylitse Suomeen ei saisi päästää ketään, vaan kaikki pitäisi käännyttää saman tien rajalta takaisin. Tällä hetkellä voimassa oleva Suomen lainsäädäntö ei kuitenkaan salli sitä. En ole huomannut, että edes persut olisivat virallisesti ehdottaneet lainsäädännön muuttamista niin, että kaikki voidaan käännyttää suoraan rajalta, eikä ketään tarvitse ottaa turvapaikkakäsittelyyn.

     1. Itse asiassa kyllä sisäministeriössä valmistellaan rajamenettelylakia, jonka Marinin hallitus kertaalleen valmisteli, mutta se olisi ollut aivan susi, kuten olisi ollut rajalakikin ilman Kokoomusta ja PetusSuomalaisia, jotka vaativat tarvittavat muutokset.

      Niiden avulla raja-asemat saatiin suljettua.

      1. Toivottavasti se Sisäministeriössä valmisteltavana oleva laki onnistuu kunnollisena – siellä on vaikka minkälaista punikkia virkamiehinä.

       Se laki tarvitaan sitäpaitsi ”heti” – Suomen raja vuotaa koko ajan ja väliajatkin.

       1. Tälläiset lait etenee liian hitaasti.

        Nyt pitää vaan ottaa vain TP-UTVA kokoukseen ja päättää ettei tänne tulla.

        Jos te alatte oikeasti erittelemään pääseekö joku lapsi ja nainen tänne niin siellä rajalla on vitunmoinen ongelma…

   2. Juhani…

    Kun ”asylum” menee vaikka Somaliasta Venäjälle , joutuu tämä ”asylum” hankkimaan passin ja viisumin päästäkseen Venäjälle…

    Sitten se on laillisesti ja turvassa siellä Venäjällä…

    Mikä ei kuulu yhtälöön kun tämä onkin Suomen puolella ilman passia ja tarvittavia matkustusasiakirjoja….

    Niin, ei sillä ole mitään hätää. On sopinut hyvinkin Venäjälle mennessään että Kremlin järjestelmä järjestää hänet sitten Suomen rajoille ja siitä yli, ohje: ”sano asylum!”.

    Ei meidän ole mikään pakko ottaa systemaattisesti tänne lähetettyjä tyyppejä.

    Venäjä käyttää nyt naisia ja lapsia tekosyynä tulla tänne, älä mene tälläiseen miinaan….

    Jos Suomea kohti pistetään 10 000 henkilöä joiden joukossa on 100 naista ja lasta niin ne kaikki on täällä Suomessa…

    Koska:

    ”Naiset ja lapset SAATTAVAT olla oikeasti hädänalaisia, joten heidän asiaansa voisi tutkia.”

    Niin,,,sitten tutkitaan kaikki muutkin.

 4. Minua alkaa sieppaamaan oikeasti että meillä ei ole ”munaa” sanoa että tänne ei tulla,,, naiset, lapset, miehet koska heillä on oikeasti lupa olla turvallisesti Venäjällä!

  Kun menet Venäjälle niin sinulla pitää olla passi ja viisumi.

  Kun ne on siellä, oli ne naisia, lapsia tai miehiä niin ne on siellä turvassa! HUOM! Turvassa.

  Älkää lipsuko tästä!

  STOP! Tänne ei tulla sieltä turvallisesta maasta Venäjältä tänne.

 5. Marko: ”Jos te alatte oikeasti erittelemään pääseekö joku lapsi ja nainen tänne niin siellä rajalla on vitunmoinen ongelma…”

  Näinhän se on.

  Esimerkiksi Puola ja Liettua eivät pääsääntöisesti päästä ketään laittomasti maahan tunkeutuvaa maihinsa, vaan työntävät saman tien rajalta takaisin – mutta ovat kuitenkin poikkeustapauksina ottaneet joitakin sairaita ja kylmettyneitä naisia ja lapsia vastaan. Miehiä ovat käännyttäneet urakalla, mutta muutama poikkeuskin on.

  Se politiikka on johtanut siihen, että pitkään aikaan kukaan ei edes yritä ylittää rajaa.

  1. Meillä on ISO ONGELMA edessä kun lumet sulaa. Ehdottaisin että rajajoukkojen avuksi perustetaan PV:n ja sitä kautta vapaaehtoisista reserviläisistä koostuvat joukot lisäjoukoiksi rajalle. Jos se rajan yli tuleva porukka ei usko käskyttämistä niin push back! vaikka voimakeinoin.

   Niille kohdille mistä näitä alkaa valumaan lisää maastorajojen kohdalta Suomeen ennakkoon natolankaa ja muita esteitä ja ne kohdat mistä niitä valuu uusista kohdista niin sama juttu, natolankaa ja muita esteitä. Sekä joukkoja joilla dronet käytössä (nämä on julmetun hyviä kun pitää selvittää mistä näitä valuu Suomeen)

   Jos ei mihinkään nyt varauduta ja kouluteta joukkoja lisää,,,,se on katastrofi Suomelle!

   1. Kun Valkovenäjä Venäjän liittolaisena rupesi työntämään haittamaahanmuuttajia Latviaan, Liettuaan ja Puolaan, niin esimerkiksi Viron Suojeluskunnasta ja Poliisista lähetettiin joukkoja avuksi. Rakensivat väliaikasta aitaa leikkaavasta NATO-langasta, lennättivät droneja rajalla ja olivat myös fyysisessä kontaktissa estämässä maahantuloa.

    Frontexista oli enemmän haittaa kuin hyötyä – ne eivät saaneet estää maahantuloa.

    Viro piti pioneerijoukoilleen ”kertausharjoitukset” rajalla – kuinka ollakaan pystyttivät väliaikaista aitaa leikkaavasta NATO-langasta.

    Suomessa aidanrakentaminen ei näytä etenevän. Puola pisti pirunmoisen määrän hyvää aitaa pystyyn alle vuodessa. Virollakin on jo kymmeniä kilometrejä valmista aitaa ja koko ajan tulee lisää.

    1. Juhani, on myös hyvä huomata se miten Baltian maat ja Puola tulkitsevat niitä kuuluisia kansainvälisiä sopimuksia aivan eri tavalla kuin me Suomessa.

     Meillä ihmisoikeusfundamentalistien on annettu määrittää sopimusten tulkinta Suomelle mahdollisimman vahingolliseksi, kun taas mainituissa maissa tulkinta suojaa omaa maata ja kansaa.

     1. Meillä punaiset ihmisoikeusfundamentalistit on päästetty antamaan ”lausuntoja”. Baltian maat ja Puola ”rokotettiin” punaisia vastaan puoli vuosisataa kestäneen Venäjän brutaalin miehityksen aikana.

    2. Edelleen, meidän pitää alkaa rakentamaan uusi Salpalinja, ei mitään betonikorsuja ja kk-asemia kuin ennen mutta jykevämpää kuin yksinkertainen matala verkkoaita.

     Sekä nyt pitää pikana kouluttaa porukkaa…mutta ei koska ?

     Olemme oikeasti pulassa kohta. Tämä jossittelu poliitikkojen kesken ei johda mihinkään.

     1. Marko, pahoin pelkään, että olet oikeassa.

      Tuollainen 18 hengen porukka on kuin koepallo ja se upposi.

 6. Stub kerää ääniä ja jopa venäjäkaksoiskansalaisilta. Joku sanois siitä jotain sopimatotnta.

 7. SAVOLAISEN mukaan jo nykyinen rajalainsäädäntö ”hallintovaliokunnan siihen sanelemin täydennyksin” mahdollistaa kuitenkin sen, että maastorajan ylittäjät voitaisiin pysäyttää paikan päällä.

  ”Tässä pitäisi tehdä tilanteesta oikeudellinen tulkinta eli maastorajan luvattoman ylittämisen saa estää. Eli siitä ei päästetä yli. Jos asiasta nyt kiistellään, tähän pitäisi saada parempi selkeys ennen lumien lähtöä”, Savolainen sanoo.

  Savolaisen mukaan asiasta riitely Suomessa sopii hyvin ”hybridioperaation järjestäjän” eli Venäjän suunnitelmiin.

  ”Hybridioperaation tarkoituksena on pyrkiä luomaan epävakautta. Siksi on vastuutonta ottaa sellaisia kantoja, että ylityspaikat ovat kiinni, mutta maastorajan yli saa tulla vapaasti. Tällaista signaalia ei voida antaa”.

  Mutta kuinka maastorajalla sitten toimittaisiin, jos Suomeen pyrkivät eivät suostuisi palaamaan takaisin Venäjälle?

  ”Onhan se vähän työlästä hommaa”, Savolainen myöntää.

  ”Mutta siinä pitää olla virkamies vieressä estämässä tulemista. Ja kun hänen työvuoronsa vaihtuu, siihen tulee joku toinen. Jos heitä tulee enemmän ja yrittävät tulla väkisin, se edellyttää sitten mellakantorjuntamenetelmiä”.

  KANSAINVÄLISEN kriisinhallinnan asiantuntijan, valtiotieteiden tohtori Timo Hellenbergin mukaan niin sanotun push back -menettelyn toteuttamiseen tarvitaan ”poliittinen, juridinen, taktinen ja teknologinen neliveto”.

  ”Pohjalla on oltava valtioneuvoston poliittinen päätös. Sen jälkeen tarvitaan juridinen lainsäädäntöpohja turvaamaan yksittäisen rajavalvojan toimintaa taktisella tasolla, jossa hyödynnetään teknologiaa, kuten drooneja ja erilaisia liikkeen tunnistimia.”

  MITEN push back -menettely käytännössä toteutettaisiin Suomen itärajalla?

  Ennakkotapauksia voi hakea Puolan ja Liettuan Valko-Venäjän vastaiselta rajalta. Puolassa keskeisessä roolissa on mekaaninen pysäyttäminen, Hellenberg kertoo.

  ”Raja-aita, piikkilanka-aidat, koirien ja vesitykkien käyttäminen.”

  https://www.hs.fi/

  1. Rajavartijat ovat virkamiehiä, jotka noudattavat lakeja, asetuksia ja kirjallisia ohjeita. Nyt Suomen rajavartijoilla EI ole sellaista ohjetta, jonka mukaan tulijan saisi ”työntää takaisin”. Nykyinen ohje on, että jos pääsee Suomen alueella ja sanoo asulym, niin pitää ottaa turvapaikkaprosessiin.

   Tarvitaan poliittinen päätös ja ohje ennen kuin haittamaahanmuuttajia ei tarvitse päästää Suomeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *