Kivaa kun on ”tuulivoimaa”, sähkö huomenna 2€ Kwh

Sähkön hinta ampaisee yli 2 euroon kilowattitunnilta perjantaina
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010098250.html

Eipä tässä muuta kuin sähköautot jokaiselle, sähkölämmitys ja pörssisähkö 😁

Onneksi on ”tuulivoimaa” ,,,mutta missä,,,😄

21 vastausta artikkeliin “Kivaa kun on ”tuulivoimaa”, sähkö huomenna 2€ Kwh”

 1. Niin, ilmasto on ihan selvästi lämmennyt – kuten meille on vuosia toitotettu.

  On ihan katastrofaalinen ilmaston lämpeneminen. Siksi Suomeen on rakennettu tuulivoimaa jo kapasiteetiltaan 6715 MW.

 2. Ilmasto ja sää ovat edelleen eri asioita.

  Mutta onhan tämä typerää että kun sähkön tarve on suurin, tuotanto on pienin. On siinä puuttunut poliitikoilta yksinkertaisimpien asioiden yksinkertaisimmat perusteetkin.

  1. Mitäs me ilmastosta piittaamme, jos vaan säät ovat mukavia.

 3. Lisää pelleilyä vaan ihmisten perustarpeilla. Vesi pörssiin niin alkaahan paska pytyissä kellumaan ja kus haisemaan, kun vettä säästetään.

  Koko sähköpörssi pitää lopettaa tai erota siitä.

  1. Kun säästää vettä, niin pyyhinpaperi kannattaa arkistoida, ettei putki mene tukkoon. Ja rasvat kannattaa astioista pyyhkiä paperiin, eikä huuhtoa viemärin tukkeeksi.
   Nyt kalliin sähkön aikana kannattaa säästää vettäkin. Mutta jos tuloputki uhkaa jäätyä, niin jokin hana kannattaa jättää tiputtelemaan, ettei putki jäädy heikon lämmöneristyksen kohdalta tukkoon.

   Joskus v. 1987 ? oli vähän lunta ja niin kovat pakkaset, että viemäriputkiakin jäätyi pihoissa.

 4. Ei muuten oikeasti naurata niitä joilla on sähkölämmitys eikä tulisijoja jne..,

 5. Onneksi täällä Lapissa puolustusvoimat pystyvät pitämään tuulivoimahulluuden minimissään. Muuten niitä olisi noussut joka niemeen, notkoon ja saarelmaan ja monet upeat tunturimaisemat olisi pilattu noilla helvetin turhakkeilla!
  Sekä Kittilän että Ranuan kunnanvaltuustot ovat ilmoittaneet, etteivät kunnat hyväksy tuulivoimarakentamista kaudella 2021-2025. Siitäkös on itkua ja porua piisannut!
  Nyt kun puolustusvoimat on sanonut painavan sanansa, vihreän hiertymän kannattajat puristelkoon punavihreää nyrkkiään taskussaan.

  1. Itä-Suomessa on myös PV blogannut muutaman tuulipuisto hankkeen. 👍

 6. On se kivaa, kun on ”tuulivoimaa”.
  Fingridin ennusteen mukaan se tuotanto laskee n. 500 MW ylihuomiseen mennessä.
  Onneksi pihalla on kuivaa polttopuuta, joten täytyy mennä hakemaan sitä kakluuniin ja leivinuuniin poltettavaksi.

 7. Sähkö on saatava esimerkiksi valtion varmuusvaraston holhoukseen. Sähkö on elintarvike vaikka ei sitä syödäkkään, mutta asumiseen se vaikuttaa monellakin tavalla. Tämmöinen ei ole mistään kotoisin, että se tänään on ilmaista ja huomenna saattaa maksaa yli kaksi euroa kilowattitunnilta. Meille ei ole mitään ongelmaa, tein jo viime kesänä sähköyhtiön kanssa kiinteän jatkosopimuksen muistaakseni 0,09 euroa kWh.

  Väitän, että suurin syy on Suomen järjestelmässä, kuin meillä on kymmeniä sähköyhtiöitä, jotka sähkön tuottavat. Kuljetuksista suurimman osan hoitavat muutama suuri ulkomaisten sijoittajien omistamat yhtiöt. Ne ovat saaneet aseman, jossa voivat itse määritellä hinnoittelun ja miten paljon haluavat voittoja. Ne pitäisi ehdottomasti saada suomalaisten omistukseen.

  Taitavat suomalaiset määrätyt päättäjät omistaa liikaa säh köyhtiöiden osakkeita. Ainakin suuri osa on vakuutusyhtiö Ilmarisen taskussa, kun taas omistajina on austraalilaisi ja saksalaisia sijoittajia.

  1. Tämä selitys yht’aikaisesta lämpövoimaloiden vikaantumisesta on suunniteltua. Ne yhdessä muiden varavoimaloiden kanssa palvelee sähkön pörssihinnoittelua ja voiton maksimointia.

   1. Joopa, että sellanen salaliitto.

    Ihan faktana tiedän Meri-Porin voimalassa olevan vian olevan kyllä ihan jotain muuta kuin salaliittoteoria, enkä usko sen olevan ainoa.

  2. Yli puolet Venäjän pinta-alasta näytti olevan miinus 40:ssä.
   Ukrainasta löytyi plusasteita.
   Jos Putte rakentaisi viipperöitä Ukrainan rajalle, niin saisi Ukrainan lämpöä puoli-ilmaiseksi.

 8. Tollotkin tietävät, että Suomessa on aina talvi, mutta energiaytiöille sillä nyt ei niin väliä. Miksi laitokset toinen toisensa jälkeen ”vikaantuvat” juuri nyt ? Kuka siitä hyötyy, arvatkaa !

 9. ’Tollotkin tietävät, että Suomessa on aina talvi, mutta energiaytiöille sillä nyt ei niin väliä. Miksi laitokset toinen toisensa jälkeen ”vikaantuvat” juuri nyt ? Kuka siitä hyötyy, arvatkaa !”

  Monet tuuligeneraattorit taitavat nyt tuottamisen sijasta ottaa verkosta tehoa laitteiden lämmitykseen.

  Porttipahdan tekoallas olisi pitänyt rakentaa jo pari vuosikymmentä sitten.
  Vihreistö on meille suurin vaara Venäjän jälkeen. Sen jälkeen vasta tulee EU liittovaltiohankkeineen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *