Ole kuin Li, elä kuin asunnoton

On se hienoa kun tullaan sieltä luksuskämpästä asunnottomien luo…tai ainakin näin kerrotaan, todellisuus on että Li nukkui lämmitetyssä teltassa kalliissa makuupussisissa. Oppi; älä ole niinkuin asunnoton on, ole kuin Li kun Li esittää asunnotonta.

Siitä, lähde pakolliset meemit, X-palvelu, julkinen:

 

23 vastausta artikkeliin “Ole kuin Li, elä kuin asunnoton”

 1. Onhan se hyvä kokeilla.
  Itse lähdin aika puutteellisista oloista ja muistan sen vieläkin.

  1. On se hyvä todellakin kokeilla nukkua lämpimässä teltassa lämpimässä makuupussisissa….samaan aikaan oikea asunnoton asuu porttikongissa tai lehtilaatikossa, kadulla jokatapauksessa, kylmässä.

  2. En ole koskaan ollut asunnoton, mutta olen lähtöisin varsin köyhistä oloista. Ei ollut aina asunnot lapsena kovin kummoisia (joskus kellarissa, jossa seiniä pitkin valui vettä ja likasanko oli nurkassa jäässä). Ei ollut aina kovin kaksista syötävääkään, mutta pärjättiin.

   Ei oikein jaksa naurattaa vitsit asunnottomien kustannuksella.

   1. Ei ole oikein että Li kertoo viettävänsä öitä kuin asunnoton…lämpimässä teltassa makuupussisissa. Se on jutun pointti.

    Menisi oikeasti kadulle kylmissään öitään viettämään.

 2. Vaikka olisikin julkisuuden hakua suosittelen kaikille vaikka vaan yhden yön kokemusta asunnottomana olosta

  Avartais monen elämän katsomusta ettei tarvisisi vaan arvailla

  Toisilla tosin on omaa syytäkin kun on asunnoton mutta eipä se asia syyttelyllä parane terv tepivaari

  1. Se asunnottomuus on aivan eri asia ja eri ihmisillä eri syistä.
   Tuo anderssonin julkisuudenhaku on asia erikseen.

   1. Asunnottomuus on aika paljolti aivan itsestäkin kiinni ei tosin aina eikä sillekkään voi kukaan yhtään mitään

    Kun joku ihminen menee muka asunnottomaksi syynä valittettavasti on aika usein julkisuus trev tepivaari

 3. Aiheesta tuli mieleeni kun armeijassa parin alokasviikon jälkeen marssittiin metsään, lunta liki metri, pystytettiin teltta ja pienten nykyaikana kai simputuksen omaisten harjoitusten jälkeen syötiin hernekeitto näkkileipä päivällinen ja ruvettiin vähitellen majaksi. Kannettiin peltikamina ja paljon kuivia koivuklapeja (niiden hintaa en tiedä) ja ajettiin kipinämikkovuorot, nukuttiin yö sikeästi ja aamulla taas huumorilla hankeen. Illalla ennen nukahtamista piereskeltiin, kerrottiin miehekkäitä antifeministisiä vitsejä, ei edes ymmärretty pohtia miksi siirtyä reservistä siviilipalvelukseen, saati kiivailla oikeistovasemmisto asetelmista.

   1. Ja Huovinkankaalla Porin Prikaatissa panssarintorjunta komppaniassa v.72

    1. anteeksi Huovinrinteellä, siitä on niin pitkä aika että nimikin jo unohtui hetkeksi.

 4. On tullut nukuttua viimeksi metsässä korotetussa sissiteltassa kamiinan kanssa (minulta löytyy myös sellainen) pari viikkoa sitten . Hyvin pärjää.

  Se on toista kun koditon asuu ulkona ilman mitään.

 5. Ole niin kuin kunnon kommunisti – teeskentele ettei Eusvostoliiton kaatuminen omaan mahdottomuutensa satuttanut. Gallupit eivät välitä.

 6. Kova talvi on ollut asunnottomalla Suomessa ei pitäisi olla tuolla kelillä kukaan aivan ulkona kun etelää myöden on pakkanen ollut noinkin korkea terv tepivaari

 7. ”Suomessa oli vuoden 2022 lopussa 3 686 yksinelävää asunnotonta, mikä on 262 vähemmän kuin vuonna 2021. Pitkäaikaisasunnottomia oli 1 133, määrä vähentyi 185:llä. Tiedot perustuvat ARAn kunnilta keräämiin tietoihin. Helsingissä yksineläviä asunnottomia oli 896, mikä on 313 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.10.2.2023.”

  Paljonkohan asunnottomissa on pakolaisstatuksella maassa olevia nuoria miehiä?

  1. Pakolaisstatusta ei liene monilla, mutta niitä laittomasti maassa olevia elintasoturviksia joukssa kyllä varmaankin on useampikin.

 8. Pakolaisstatuksella olevia tuskin on asunnottomissa, koska menevät eri prosessilla.

  Asunnottomuudessa on harvemmin kyse siitä etteikö saisi sen verran toimeentuloa että kodin voisi saada. Kyse on melkein aina jostain muusta. Sairaudesta, riippuvuudesta, luottotietojen menetyksestä, yms.

  On kahta koulukuntaa siitä onko tärkeintä löytää asunto ensin ja sitten auttaa muuta, vai ensin auttaa muissa ja sitten löytää asunto. En väitä tietäväni oikeaa vastausta.

 9. Suomen ilmasto on vaan hyvin karu asunnottomille ja syitä on siinä varmaankin aivan muissa asioissa kun rahattomuus

  Jonka varmaan monikin tietää terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *