Puola nostaa sotilasmenojaan reilusti 

Puola tekee isoa remonttia armeijalleen. Bruttokansantuotteesta 4,2% menee armeijan käyttöön. Maa ei ihan huvikseen valmistaudu pahimpaan, olisiko meilläkin nyt mahdollisuus moiseen kun muillakin on…?

Lähde:

7 vastausta artikkeliin “Puola nostaa sotilasmenojaan reilusti ”

 1. Saattaa muuten olla tarpeen meilläkin, mutta tehdäänkö vasta jälkikäteen?

 2. Puolustuskyky saadaan ajettua alas nopeasti – kuten esimerkiksi Ruotsi teki neukkulan kemahdettua. Puolustuskyvyn rakentaminen on erittäin hidasta toimintaa, vaikka olisi rahaakin.

  Esimerkiksi panssarivaunujen ja telahaupitsien toimitusajat ovat nykyisin jopa kuusi vuotta tilauksesta.

  Siitä kun panssaripataljoonalle on saatu kaikki tarpeellinen kalusto kasaan, jotta päästään kouluttamaan ja harjoittamaan kyseistä pataljoonaa, siihen, että Pataljoona olisi operatiivisesti valmis taisteluun voi hyvinkin mennä toiset kuusi vuotta. Päteviä panssariupseereja ei synny sormia napsauttamalla.

  Pelkällä panssarivaunulla ei tee yhtään mitään. Tarvitaan hyvää yhteistyötä aselajien ja puolustushaarojen välillä – se syntyy vain kovissa harjoituksissa, ei kirjekursseilla.

 3. Olet toki oikeassa, ei se yhdestä miehestä kiinni ole – taitaa olla että ainoa ratkaisu on tehdä venäjän koko armeijan kalustosta kasa ruostuneita metallinpaloja.

 4. Venäläiset on edelleen kollektiivisesti sodan kannalla, koko maa on = Putin. Vaikka jokunen on siellä erimieltä niin suurin osa on samaa mieltä Putinin kanssa.

  1. Niin kauan, kuin se ei sitä surkeaa elintasoa pahasti hetkauta, asia ei enemmistöä kiinnosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *