Venäjän uhka on tosi, olemme hybridisodassa, ne jotka ei tätä usko valehtelee itselleen.

Terveisiä muuten reissun päältä, mutta asiaan.

Tässä kun on näitä Venäjän aiheuttamia uhkia Suomea kohtaan tarkastellut niin pelätään mm sanaa : ”sota” jota mm Pekka Toveri on viljellyt keskusteluissa. Eli on puhuttu että olemme sodassa Venäjän kanssa, sehän on täysin oikein sanottu. Venäjä on aloittanut jo aikaa sitten hybridisodan suomalaisia vastaan, miksi tästä ei saisi puhua vaan edelleen asiaa halutaan painaa villaisella.

Olemme myös joutuneet jo fyysisen vaikutuksen alaiseksi, mm infraamme on yritetty tehdä iskuja, uskomaton määrä lyhyessä ajassa tehtyjä iskuja vesijärjestelmiimme. Ei nämä ole minkään paikallisen poikajoukon tai jengien tekosia, kyllä siinä toiminta on tullut itärajan takaa. Se selviää vielä, näitä tapauksiahan  tutkitaan parhaillaan.

Eli kyberhyökkäyksiä, rajalle tehtyjä vaikuttamisyrityksiä ”pakolaisia rajalle meininki” sekä nyt fyysiset keinot…

Kun diplomatian keinot on käyty loppuun, kuten nyt näyttää olevan, alkaa Venäjä tekemään fyysisiä toimia. Tämä on vasta alkua.

Eli kyllä Suomi on sodassa Venäjän kanssa, kuten Pekka Toveri sanoi, Venäjä tätä sotaa pitää yllä, meidän pitää tällä hetkellä puolustautua, mutta pitää muistaa että vastahyökkäys tehdään vielä…

Muistakaa että sota ei tarkoita että täällä olisi joukot jo vastakkain, sodan käsite on hämärtynyt, se ei ole perinteistä taistelua, se on nyt niin laajaa ja toteutuu myös rauhan aikana. Venäjällä on suunnitelmat monen asian varalle ja yksi on varmaa, siellä halutaan enemmän kuin Ukraina…

6 vastausta artikkeliin “Venäjän uhka on tosi, olemme hybridisodassa, ne jotka ei tätä usko valehtelee itselleen.”

 1. Ei mitään uutta.
  Hybriditouhut ovat olleet päällä jo pitkään ja lisääntyvät. Tekijät ovat jo täällä. Kohteet tiedetään ja sisäinen valvonta pitää olla ydianasia.
  Rajat pitää olla kiinni, eikä niitä pidä avata.

 2. Ei olla sodassa sanoo Kaikkonen piste.
  Sotapuheilla ollaan toki tällä menolla sodassa.
  Puheitä pitäisi aika paljon harkita ennen möläyttämistä?
  Nyt ei hallita diplomatiaa ei edes presidentin tasolla?

 3. Pitäisikö TartZan mahdollinen maanpetoksellisuus ottaa tutkittavaksi? Hänhän paheksui niitä, jotka paheksuivat putinistien kiinteistönhankintoja alueilta, jotka soveltuvat vakoiluun, sabotaasiin ja varsinaisiin sotatoimiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *