Eläkeläisten osallistuminen ”talkoisiin”

Hallitus kai suunnittelee että myös eläkeläisten pitää osallistua taloustalkoisiin. Luin juuri entisen ministerin Hyssälän kannanottoa aiheeseen:

”Eläkeläisiltä nyhdetty hallituksen väristä riippumatta: k-eläkkeen pohjaosan poisto, taitettu indeksi, palkkatuloa korkeampi verotus, indeksin jäädytys, raippavero. Etujärjestö puuttuu, helppo kohde ottaa. Pysyvät huononnukset pysyvään toimeentuloon. Eläke kutistuu koko ajan”

Siitä saa vaikutelman että eläkeläiset ovat kautta aikojen jo osallistuneet talkoisiin. Kilttejä ihmisiä todenneet kaikenväriset hallitukset, vaarattomia, eivät kosta vaaleissa ja lakkoon eivät voi ryhtyä.

15 vastausta artikkeliin “Eläkeläisten osallistuminen ”talkoisiin””

 1. Noinhan se asia ei ole koska valtio ei maksa oikeasti kovinkaan isolle porukalle työeläkettä
  Voiko siis leikata n 90 % eläkeläisen työeläkettä terv tepivaari

 2. Ykstyisiin työeläkkeisiin hallitus ei pysty puuttumaan. Työeläyhtiöt itse pystyvät kompensoimaan indeksileikkaukset. Valtion työeläke on eri asia.

 3. Saa nähdä, mutta skeptinen olen.
  Sinänsähän asiasta tekee vaikean tuo opposition jatkuva neliraajajarrutus, kun mikään, paitsi EI_EI_EI, ei käy.

  1. Kun valtio ei anna centin centtiä mulle eläkkeeseen mikä oikeus sillä on leikata mun eläkettäni

   Kerroppa kuinka moni saa valtiolta työeläkettä on muuten pieni porukka terv tepivaari

 4. Iso osa eläkeläisistä kuuluu vielä työn aikaisiin liittoihin. Kyllä siellä edustusta on jos on halua.

  Mutta tässä kriitissä ei sovi jättää mitään kiveä kääntämättä. Valitettavasti.

 5. Eläkeläiset ovat nostaneet tämän Suomen hyvinvointiin pitkäjänteisellä menestyvällä työllään ja nauttivat nyt eläkettä!
  – Kuriton saamaton nuorempi sukupolvi ei valitettavasti näytä pärjäävän vaan huutavat eläkeläisiä apuun!
  – Tuhoon tuomittu kansa joka ei pysty kunnialla hoitamaan omia eläkeläisiään!

 6. Nämä minua enimmin harmittavat: k-eläkkeen pohjaosan poisto, taitettu indeksi, palkkatuloa korkeampi verotus, indeksin jäädytys, raippavero

    1. Kiitä erityisesti demuja, jotka ajoivat taitetun ideksin läpi ja sanivat edellisten hallitustnkin aikana, ettei ikinä poistu.

 7. Sellainen putkahti mieleeni että ei kai meillä varsinkaan korkeampia eläkkeitä vaan veroteta kevyemmin kuin muissa kehittyneissä maissa

 8. Lipposen hallituksen masinoima taitettu indeksi on kurittanut eniten ja pisimpään eläkeläisiä. Fakta!

  Vein automme, Chevy Lancet, korjaamolle viime helmikuussa, piti laittaa vesipumppu, jakohihnasarja ja semmoista. Korjaamolaskusta meni alvia 104,50 euroa.

  Ei siinä mitään, veroja pitää maksaa, jotta palvelut pelaa. Oli tulot mitä on. Fakta.

  Jos eläkkeisiin kajotaan, niin mieluummin ei ”lipposlaisilla” tavoilla.

 9. Eläkkeiden leikattu indeksi ajaa eläkeläisiä köyhyyteen ja kuihduttaa kansantaloutta
  Lauri Oinonen.11.1.2022.

  Eläkkeiden leikattu indeksi tehtiin lama-aikana tilapäiseksi. Mutta se on jo neljännesvuosisadan syönyt eläkkeiden ostovoimaa ja ajaa edelleenkin eläkeläisiä köyhyyteen. Mutta eläkerahastot vain kasvavat ja kotimainen talous kärsii, kun niitä sijoitetaan ulkomaille rahastoihin.

  Nyt olisi tajuttava, että eläkerahojen parasta sijoitusta on sijoitta niitä tarkoituksensa mukaan eläkkeiden tuntuvaankin nostoon ja palata ansiotason mukaiseen eläkkeiden kehitykseen. Joku sanoo, että tätä eivät eläkerahastot kestäisi. Väitän toisin. Parempi eläkkeiden ostovoima elävöittäisi koko Suomessa kansantaloutta.

  Kun eläkeläisten ostovoima paranisi, saisivat nuoremmat ikäluokat työtä, pienyrittäjät eri paikkakunnilla kautta maan saisivat asiakastuloja ja paikkakunnat ja kaupunkilähiötkin kuihtumisen asemesta elpyisivät. Niihin tulisi pito-, veto- ja elinvoimaa kuihtumisen ja työttömyyden asemesta.

  Mitä tapahtuisi eläkerahastoille? Niihin alkaisi rahaa virrata ja paljon ihan automaattisesti. Rahastotkin vaurastuisivat, kun niiden rahat pantaisiin kiertämään eläkeläisten lompakoitten ja kukkaroitten kautta.

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/laurioinonen/elakkeiden-leikattu-indeksi-ajaa-elakelaisia-koyhyyteen-ja-kuihduttaa-kansantaloutta/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *