Li Andersson ja Sofia Virta

Telkkarissa ja muissakin medioissa paljon äänessä olevat Li ja Sofia ovat kiivaita, hyökkääviä nuoria naisia. Säälimättä, tuomitseva sormi pystyssä, ruoskivat kaikkea mitä hallituksen ministereiden suusta tulee.
Ja näinhän on oppositiossa olevan tehtävä, tyrmätä äänestäjiensä mieliksi vallassa kulloinkin olevien toimet, se että itsellä olisi omia ehdotuksia paremmasta jää jostain syystä usein kertomatta.

Mutta mitä nyt oikeastaan ihmettelen on että mikä erottaa nämä kaksi puoluetta toisistaan. Niin on julistuksensa samanlaista että eikö yhteistyö toisi leveämmät hartiat, enemmän voimaa, että eikö kannattaisi Vihreiden ja Vasemmistoliiton lyödä hynttyyt yhteen, taistella paremman Suomen puolesta saman lipun alla.

51 vastausta artikkeliin “Li Andersson ja Sofia Virta”

 1. Sofia Virrasta en ole kuullut ja ymmärtänyt mitään, kun puhe on yhtä silliä ja salaattia. Ajaa koko vihreät pöpelikköön.
  Toista ovat Ville Niinistö ja Heidi Hautala selkeydessään ja ajatusten kirkkaudessaan.

  Li Andersson on kaikin puolin omassa sarjassaan oli kysymys mistä tahansa.
  Vasurien moraalinen aate
  on selkeä.
  Vihreät täydellinen sillisalaatti eikä kotoisin mistään.
  Li menee heittäen EU- parlamenttiin yli puoluerajojen äänin.

 2. Mikäli sekoittaisi sekä punaista, että vihreää, se saattaisi joidenkin mielestä näyttää ruskealta, joka saattaisi liiaksi paljastaa heidän likaista ajatuksenjuoksuansa!?

 3. Kysyin samaa viestipalvelu Xssä. Siellä joku vastasi näin:

  ”Sisällöltä ei millään. Erot löytyvät esiintymisestä. Sofia iloitsee avoimesti peruskoulumaisen typerästä kiusaamisestaan. Li tekee saman peitellymmin, mutta hänen puheessa on aitoa VIHAA enemmän, Virralla on vihaa ja ILKEYTTÄ”

   1. Kyllä ja siinä joukossa liki kaikki tunnetummat politiikkamme. Sisältö on pitkälti Heikin vihaamaa oikeisto-vasemmisto jankutus, keskeisimpänä kun hallitus ja oppositio sättivät toisiaan.
    Mutta on siellä muutakin, jokaiselle jotakin ja itse sielläkin saa valita mitä lukee, mitä puhuu ja kenelle.

 4. Nuoria kapinallisia, Andersson 36 v ja Virta 33 v. Ei heti uskoisi, että Virran elo alkaa Koijärveltä asti.
  Saattaisi melkein sanoa, että eduskunnan suupalteimpia naisia.

 5. Nämä oli juuri näitä ”huutajia” ja ”kälättäjiä”. Sopisivat hyvin johonkin tuottavaan työhön esim markkinoille johonkin kojuun huutelemaan: ”makkaraa!”, ” Viipurin rinkeleitä!” ja siihen malliin. 😂💦

 6. Seurasin lähetyksen:
  Kyllä antoivat oman ehdotuksen,
  eli jos hoidetaan potilas heti niin säästyy ne kalliit hoidot
  ja tulee halvemmaksi yhteiskunnalle samalla säästetään myös niistä pitkistä sairauspoissaoloista.
  https://www.ku.fi/artikkeli/4998494-rikkaalta-viedaan-20-euroa-kuussa-koyhalta-jopa-700-li-andersson-eika-tassa-viela-kaikki?ref=popular
  – Em linkki kannattaa lukea ilman värilaseja.
  – Koulutuksesta leikkaamalla saadaan kouluttamattomia pitkäaikaistyöttömiä oli toinen havainto.
  – Omalla kohdalla hammasta ei korjattu heti kun sitä ei särkenyt joten sain ajan kesäkuun lopulle ja silloin voi olla edessä juurihoito joka vaatii kaksi käyntiä tulee kalliimaksi minulle ja yhteiskunnalle.

 7. Virta on ollut nuorisotyössä josta hänellä ruohonjuuritason tietoa. Hallituksen toimet heikentävät nuorison mahdollisuuksia.
  – Juusolla oli heikot eväät ja Ikonen vastaili pyöreitä.

 8. Huutaminen on tällä hetkellä se jolla saa huomiota – toki pitää olla myös yleisen tyylin sen mukainen. Jokainen poliitikko ei siinä pärjää.

  Andersson on huutaja. Hän kyllä tietää faktat hyvin, koska osaa välttää niitä niin tehokkaasti.

  Virta on mielestäni paljon analyyttisempi.

  Kirjoittaja kysyy puolueiden eroa. Ehkä päästään taas siihen että Vasemmisto valittaa kun kaikki on päin helvettiä, Vihreät tarjoaa hullulta kuulostavia mutta totuuteen perustuvia ratkaisuja.

  1. Tottahan vihreät poliitikot vihreitä ovat mutta asiansa ajamisen kannalta hajottavat liiaksi voimiaan vasemmistolaisen yleispolitiikan ajamiseen. Monta kertaa itsekin valitellut, sielultani vihreänä että olisipa meillä vihreä puolue joka ei kiihdy oikeisto-vasemmisto huutamiseen vaan vihreyteen ja siinäkin kotimaa edellä.

  2. Huutaminen ei kuuluisi mihinkään keskusteluun, itse en ymmärrä että huudetaan.

 9. Sinä on kaksi ””sisarusta”” jotka saavat päästää suustaan vaikka minkälaisia rupikonnia, ilman että siitä nousee suurempaa haloota.

  Annas olla kun samaa tekee perussuomalainen tai kokoomuslainen, ni johan kirkuvat iltapäivälehtien otsikot isoilla kirjaimilla !!

 10. Päällepuhuminen ja puheenvuoron pitkittäminen ja jaaritusten jaarittamisen kaksi mestaria ovat Rydman ja toinen pahempi versio Häkkänen, joka puhuu ja puhuu, mutta asian vierestä.

  Muutama terävä väittelijä löytyy; Li, Halla, Sanna ja Saramo sekä Ville Niinistö. Tuomiojalle ja Väyryselle ei pärjää kukaan.
  Saarikko on kielellinen kameleontti, ei lintu eikä
  kala.
  Kyllä tietyissä tilanteissa äänen väri ja korotus kuuluu asiaan.
  Virta pitäisi panna esiintymiskoulutukseen kameroiden eteen katsomaan itseään ja muiden arvioitavaksi. Arvosana nyt 4-

  1. Kyllä Heikki uskoni kykyysi arvioida poliitikkojen terävyyttä väittelijänä kovasti horjuu kun listallasi on Saramon nimi. Ville Niinistö kyllä osaakin mutta on toivoton puhekone joka imee hapen ilmasta.
   Mielenkiintoista olisi kuulla arvioita Kiurusta ja Tuppuraisen Tytistä.
   Itse annan kouluarvosanat Kiuru 4, Tuppurainen 4,5

 11. Kun Sofia Virta puhuu, vastuu on kuulijalla. Li Anderssonilla ulosanti on selkeämpää ja myös hänen kobran katseensa kertoo, että hän kannattaa sydämestään asti marxilaisia perusjuttuja – vihaa ja kateutta.

 12. Tuohon Matin avaukseen ajattelin kommentoida heti alkuunsa, onneksi maltoin. Kun poliitikkoa arvotetaan; oma mahdollinen puoluetaustansa mukaan, tulisi jättää se tekemättä.
  Pitäisi mielestäni arvottaa poliitikkoa ensisijaisesti henkilönä, sanomiset, sanoma ja oma henkilökuva. Sitten mielellään tulisi jättää kohtuullisesti tyhjää tilaa ja sitten vasta pystyttää se puoluelippu. Näin menetellen päästäisiin lähemmäs henkilöä ja henkilökuvaa.
  Minusta menisi ehkä seuraavasti: Kokoomus, Ilkka Suominen eipä juuri muita.
  SDP, Mauno Koivisto, Erkki Tuomioja, molempia arvostan.
  Keskusta, SeppoKääriäinen, arvostan.
  Vihreät, Osmo Soininvaara, henkilökohtaisesti tunnen ja arvostan.
  Vasemmistoliitto (+edeltäjät), Li Andersson, Claes Andersslon, Kalevi Kivistö. Kivistöä olen mm kahdesti äänestänyt presidentiksikin.
  Nyt sai tuo vasemmistloliitto peräti kolme henkilöä ja taas minut leimataan vasemmistolaiseksi, vaikken minkään puolueen jäsen ole, enkä ole ollut. Edustan omaa mielipidettäni aina ja kaikessa.
  Muista puolueista ei minulla ole kuvaa.

  1. Kalle puhuu asiaa. Tuohon on vaikea paljoa lisätä. Olen pitkälti samaa mieltä.
   Väittely, tietotaito, ulkoinen habitus ja puolue pitää pysyä pois itse asiasta -väittelytaidoista.

  2. Kalle puhuu maltilla.
   Omat arvostukseni tulevat siitä miten poliitikko ajaa omaa asiaansa, jyrkästi vaihtoehdottomasti julistaen, paneutuen ensisijaisesti tyrmäämään muiden mielipiteet vaiko selkeästi ja jämäkästi, enemmän keskittyen omaan asiaansa kuin toisten mollaamiseen, yhteistyöhakuisesti.
   Detalji ehkä mutta tärkeä sekin että kysyttäessä vastaa kysymykseen tai sanoo suoraan ettei voi tai halua vastata sillä onhan mahdottomiakin ja tyhmiä kysymyksiä

 13. Onkohan Juuso eniten pihalla kun yllättyy 100 miljoonan leikkauksista omalla sektorillaan?

  1. Juusosta en tiedä mutta jäin pohtimaan miten tämä liittyy Anderssoniin ja Virtaan

   1. Eihän sille mitään voi, että punasakki turhautuu, kun paskanjauhanta, räksytys ja lakkoilu eivät tuota tulosta, vaan asioita niistä piittamatta hoidetaan eteenpäin.

  1. Eihän kaikkea julisteta lehtien lööpeissä ennenkuin asiat on saatu jotenkin kasaan.
   Ei ministerikään noissa työryhmien kokouksissa kaikkea aikaansa ehdi istumaan.
   Ei ministeri myöskään todellakaan mene etukäteen julistamaan työryhmille, miten pitää tehdä ja ratkaista tavoitteet.

   1. Populisti on populisti eikä sille järki päähän mahdu.
    Kyllä on ikävä edellistä hallitusta osaavine ministerineen, kun tämä tuhoaa Suomea oikein olan takaa.
    Li, Sanna, Krista, Annika, Anna Maja ja Kaikkonen sekä perälautana Sauli. Oli tässä oikea kriisinhallinnan
    porukka, johon pystyi luottamaan.

    1. Porukka, joka lipesi välittömästi etsimään hunajapurkkia muualta ja pakoilemaan vastuutaan.

      1. Kehtaatko ihan tosissasi kieltää sen, että koko huulipunaviivikko lähti lipettiin vastuutaan ja heivasi puoluejohtajan tehtävän?
       Ei voikuin todeta, että sokea on punaputkinäkö.

       1. Törppöjä ovat kyllä ne, jotka näitä vielä kehuvat sokeasti.

   2. Kun ihminen on tilassa jossa Suomen ilmasto ei anna kun yhden mahdollisuuden lieventää kipu tiloja

    Ja se onkin lämpö joka Suomessa on heille kortilla sitten valtio päättää ettei maksa kansaneläkettä ulkomaille

    Näin ne tekee ja näiltä terveyden vuoksi etelässä asuvilta jää neljänneksen vaille tuloja

    Mutta heille se tulo olisi tärkeä asia terv tepivaari

 14. Populismi tarkoittaa kansan kosiskelua. Ja ilman kansan kosiskelua voi olla vaikea päästä poliittiseksi päättäjäksi.
  Eräs vaikutusvaltaisessa asemassa oleva populisti antoi takavuosina ymmärtää, että hänen mielestään vasemmistolainen väkivalta on sitä parempaa väkivaltaa.

 15. Andersson on sanonut olevansa sosialisti, jonka mielestä työ ja pääoma ovat edelleen vastakkain. Hän on myös sanonut olevansa marxilainen, jonka tärkein arvo on vapaus, sekä vasemman laidan vasemmistolainen.[26][9] Anderssonin mukaan valtion ja evankelisluterilaisen kirkon institutionaalinen suhde tulisi purkaa. Anderssonin mukaan uskonnonopetuksen uudistaminen on osa suhteen purkamista.[28] Andersson on esittänyt uskonnonopetuksen korvaamista joko yhteisellä katsomusaineella tai kaikille valinnaista uskonnonopetusta.[29]

  Anderssonin mielestä eläimillä on identiteetti, ja hän pyrkii vegaaniuteen.[9] Andersson kannattaa myös kannabiksen dekriminalisointia.[30] Andersson suhtautuu myönteisesti ruotsin kielen pakollisuuteen kouluopetuksessa.[26]

  ”Andersson on kertonut ymmärtävänsä kansalaistottelemattomuutta. Hän on kertonut ymmärtävänsä Greenpeacen operaatioita ja iskuja turkistarhoihin. Anderssonin mielestä politiikan tulee olla lähtöisin parlamentaaristen rakenteiden ulkopuolelta. Andersson on kirjoittanut esipuheen Nadja Tolokonnikovan kirjaan ”Pussy Riotin opas kansalaistottelemattomuuteen” (Bazar Books, 2019.” _Wikipedia-artikkeli otsikolla ”Li Anderssson”.

  1. Anderssonin syntilista on pitkä ja musta niin tai paremminkin tumman verenkarvaisen punainen. Hän on myös älykäs, hänellä on hyvä ja valikoiva muisti ja puhumisen lahjat.
   On helpotus jos hänen tilalleen punaisten puheenjohtajaksi saadaan tyhjänpuhuja Saramo joka agitaattorina on kapea varjo Anderssoniin verrattuna.

   Ohohoh tulipa jyrkkää tekstiä, aamuäreyttä vielä hyppysissä mutta suunnilleen noin minä asiat koen ja ymmärrän että joku toinen taas ihan päin vastoin lapsenuskossaan

 16. Li Anderronin äly on liikaa näille ku-klux- klaanilaisille Suomen populisteille.
  Samoin liikaa älyä on ollut myös Claes Anderssonilla ja juuri kuolleella Kaj Chydeniuksella.
  Sankka joukko kuunteli eilen
  Metso- kirjaston messuilla myös Ilkka Taipaletta.
  Myös Kalle Virtapohjan Kekkosta urhelijana. Matti Kuusela sai valtavan yleisön ja sympatiat. Ja luento tamperelaisuuden syvimmästä olemuksesta.
  Musiikin olemus laidasta laitaan ruuhkautti salit lasten ohjelmista puhumattakaan.
  Hallitus sai kyytiä tamperelaisten suusta Metson täydeltä.

 17. Heikki Karjalainn :”Li Anderssonin äly on liikaa näille ku-klux- klaanilaisille Suomen populisteille.”

  ”Älylliset utopiankannattajat pitävät marxilaisista ajatuksista suuresti. Punaisten khmerien kauhujen keskeisiin suunnittelijoihin kuulunut Khieu Samphan valmistui tohtoriksi Sorbonnessa ennen ryhtymistään Kambodzan nimelliseksi johtajaksi 1970-luvun puolivälissä. Hän esitti vuonna 1959 kirjoitetussa väitöskirjassaan, että Kambodzan kaupungeissa muiden kuin maanviljelijöiden työ oli tuottamatonta: pankkiirit, byrokraatit ja liikemiehet eivät hänen mukaansa parantaneet yhteiskuntaa millään tavalla. He vain loisivat yhteiskunnassa, jonka todellinen arvo tuotetaan maanviljelyksellä, pienyrityksillä ja käsitöillä. Samphanille tohtorin arvonimen myöntäneet ranskalaisintellektuellit suhtautuivat myötämielisesti hänen ajatuksiinsa. Hänelle tarjoutui Kambodzassa tilaisuus panna ajatuksensa käytäntöön.”
  Lainaus on Jordan B. Petersonin kirjasta ”12 elämänohjetta (2018).

   1. Kovin kevyesti suhtaudut esimerkkeihin mihin liika vasemmistolaisuus on johtanut. Kyllä historian opetukset kannattaa ottaa vakavasti, ei ihminen ole paljon muuttunut ja kun on ei aina välttämättä parempaan suuntaan.

 18. Kirjasta ”Nuori Stalin” selviää, että Stalin oli älykäs, napsi pappiskoulussa kiitettäviä ja luki elämänsä loppuun asti tietopuolisia kirjoja; hänen yleistietoutensa ja sivistystasonsa oli huippua.

   1. Punamulkkujen tuhoamisleirit kaikissa kansandemokratioissa ovat vailla vertaa.

 19. Heikki Karjalainen:”Missä ihmeen menneisyydessä elät ?
  Teidän edustamanne ku-klux- klan Hallan- Purran muodossa elää edelleen.”

  ”Sitaattilainani oli Jordan B. Petersonin kirjasta ”12 Elämänohjetta” , mikä kirja on julkaistu vuonna 2018.
  Ota punalasit pois silmiltä ja katso kalenteria.

 20. Heikki Karjalainen:”Teidän ihailemaanne Göbbelsiä ex- persu Sampo Terho käsittelee 900 sivun verran.”

  Meinaatko että pöljäilykommenteissa määrä ohittaa laadun?

   1. Punasakki ajoi alas kaiken tuhoamalla talouden.
    Sen seurauksia nyt maksetaan, joten räksytä hk vain omillesi.

 21. ”Fiksut ihmiset oppivat kaikesta ja kaikilta. Keskivertoihmiset omista kokemuksistaan. Tyhmillä on jo kaikki vastaukset valmiina.”
  – Socrates

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *