Oulun äärioikeistolainen puukottaja

Kamala tapaus jonka varmaan kaikki tolkuissaan olevat tuomitsevat. Kaikki ääri on pahasta, johtaa tekoihin mitkä suuri kansan enemmistö puoluekantaan katsomatta tuomitsee.
Mutta se mikä sai minut tämän avauksen kirjoittamaan on se että millä voisimme tällaiset hirmuteot estettyä. Hörhöjä riittää niin moniin aatteisiin, monilla ei ole edes aatteita niin kuin aviosiippansa tappajilla.
Ei helpota ratkaisujen löytämistä se että heti hirmutyön tapahtumisen jälkeen keskitytään vain syyllisen edustaman harhaopin tuomitsemiseen ei ratkaisun etsimiseen. Roskat on niin helppo lakaista maton alle.

46 vastausta artikkeliin “Oulun äärioikeistolainen puukottaja”

 1. Äärioikeistotutkija korosti, ettei näiden liikkeiden kielto ole kannattajia mihinkään kadottanut, vaan he ovat edelleen joukossamme.
  Hän vaati, että kielteinen puhe maahanmuuttajista pitää lopettaa.
  Heidät oli heti syyllistämässä Purra, vaikka he olivat uhreja.

  1. Et Heikki, sanavalmis mies esittäisi jotain konkreettista millä äärihörhöjen mielettömät työt voisi estää

   1. Samaa kuin kieltäisit eri uskonkulttuurien sisäisen sadismin.
    Fanaattiset johtajat pitää tunnistaa, jotka varmaan ovat jo seurannassa, mutta
    ”seurakunta” on isohko.
    Mutta, miten selität sen, että näimme takavuosina erään merkittävän suomalaispoliitikon tunnistettavin natsisymbolein Saksan Mannheimissa ?
    Ei näihin muu auta kuin poliisi, pamppu, valvonta. Korkea koulutuskaan ei näitä scriptomaaneja estä.
    Mutta raha, rikollisuus, huumeet, eriarvoistamispoitiikka luovat vastakkaisilmiöitä, joissa vastapuolet hutkivat toisiaan kuten nyt myös Suomessa.
    Miten selität sen, että täällä ostetaan Kaukoidän tekijöiden so. ”orjien” selkänahasta revittyjä tuotteita, mutta ei hyväksytä heitä täällä eri naaman värkein, ihon väriltään keltaisina, mustina, punaisina, valkoisina ihmisinä joukossamme ?

    On hyvä, että kansasta nousee korkealla moraalilla, sosiaalisella oikeudenmukausuudella, sivistyksellä, koulutuksella ja kielitaidolla itseään ilmaisevia poliitikoita rikkomaan lasikattojamme.

 2. Tämäkin mies oli puukottanut useasti ja oli tarkkailulistalla mutta niin vain sai jatkaa.

  Rantasen Mari taisi juuri tällaisista puhua että pitäisi olla oikeita rangaistuksia väkivallasta.

  Ja eräs entinen vasemmistokansanedustaja lähti haukkumaan häntä siitä että suojelee. Vaikka juuri nyt ministeri koittaa kääntää vasemmiston ”murhaajat kuuluvat kaduille” -linjaa.

  1. Kyllä murhaajat kuuluvat kaduille alastomana julkiseen jalkapuuhun!
   Viereen kaikkien ohikulkijoiden saataville paljon nokkosen oksia, joilla jokainen voisi käydä vähän vihtomassa istujaa!

 3. Tuskin teon alkuunpanijana oli tarve vaikuttaa ideologisesti. Eli teossa ei ollut kyse extremismi vaan vihateko, samaan tapaan kuin sillä muukalaisella, joka puukotti naisia Turussa muutama vuosi sitten.

  Vihateon vaikuttajana oli luullakseni ”epävakaa persoonallisuushäiriö”.

  Lii Aa on taas extremisti, koska yllyttää SAK:ta .yleislakkoon tai muihin lakkoihin eli sabotaasiin yhteiskuntajärjestystämme vastaan.

  https://www.mielenterveystalo.fi/fi/f603-tunne-elamaltaan-epavakaa-persoonallisuus

 4. Yritän laittaa joitakin väkivallan uhkia listalle:

  – äärimmäinen oikeisto
  – pahan laidan vasemmistolainen
  – kiihko islamistit
  – humalainen suomalainen mies
  – äkkipikainen suomalainen mies
  – katujengit
  – väkivaltaiset koulukiusaajat

  Kaikkia vastaan pitää yrittää taistella, löytää konkreettisia keinoja.
  Eniten uhreja löytynee perheiden sisältä.

 5. Kaikki äärijärjestöt ja niiden kannattajat ovat vaarallisia.

  Oulun tapauksen johdosta on jo ehdoteltu, että kielteinen puhe maahanmuutosta olisi lopetettava.
  Minun mielestäni ei missään nimessä. Sananvapauden estäminen vain lisää vastakkainasettelua ja vihanpitoa.
  (Ehkä se on näiden ehdottelijoiden tarkoituskin. Viha ja kateus ovat ideologeille mieluista ravintoa.)

 6. Tiedättekö mitä, Suomen vankilat ovat ääriään myöten täysi. Ei ole enää tilaa Kylmäkoskella, eikä remontoidussa Turussa. Sen takia oikeuslaitos yrittää vetkuttaa tuomioita ja juoksuttaa varkaita ja murhamiehiä vapaana.

  Mistä saadaan sitä tilaa, onko se Venäjä, vai joku muu itäeuroopan, tai ihan Aaian maa. Taitaa vaan olla niin, että kaikkialla ovat vankilat täynnä.

 7. Puhumme hieman liian vähän siitä mikä osa venäjällä on tämän ryhmän tukemisessa. PVL on saanut tukea itärajan väärältä puolen pitkään ja tarkoitus on juurikin saada suomalaiset pelkäämään sekä toistensa kurkkuihin kiinni.

  1. Tätähän venäjää A. Luukkae syyttää takapiruna.
   …mutta lisäksi tulee poliittine nlaitaistuminen, nimenomaan oikeaan reunaan, missä kohtuus ei enää ole pyhää, vaan oma riistäjän napa.

   1. Heikki tuntuu olevan erityisen kiinnostunut oikeiston väkivallasta ja pahaahan se on, ei aina näytä riittävän että riistävät köyhien rahat vaan vievät hengenkin.
    Mutta energiaa soisi riittävän kaiken muunkin väkivallan paheksumiseen, äärioikeiston uhrina kuolevien ja pahoinpideltyjen määrä kuitenkin lienee kovin pieni verrattuna kaikkeen muuhun väkivaltaan. Uhrille ja hänen omaisilleen on aivan toisarvoista se millainen hörhö hänen läheisensä tappoi

    1. Paha vie koko käden. Nyt näissä tapauksissa puhutaan äärioikeaan pesiytyneestä yhteiskuntavihasta, jossa mukaan hyväksytään vain kantaväki.

 8. Poliittisesta väkivallasta epäilty italialainen vasemmistoaktivisti oli ääniharava.

  Poliittisesta väkivallasta epäilty Ilaria Salis valittiin europarlamenttiin äänivyöryllä. Ylen uutisessa 39-vuotiasta italialaisnaista luonnehditaan ”antifasistiseksi vasemmistoaktivistiksi ja opettajaksi”.

  Europarlamenttipaikka saattaa hyvän palkan ja muiden etujen lisäksi merkitä italialaisnaiselle vapautumista tutkintavankeudesta. Euroopan parlamentin edustajilla on nimittäin syytesuoja, joka suojaa heitä vangitsemiselta ja syytteiltä.

  Epäiltynä Budapestin vasarahyökkäyksistä

  Salis on ollut viimeiset 15 kuukautta vangittuna Unkarissa epäiltynä osallisuudesta helmikuussa 2023 tapahtuneeseen pahoinpitelyjen sarjaan, josta Suomen Uutiset raportoi tuoreeltaan. Pahoinpitelyille oli tyypillistä se, että iso joukko naamioituneita antifasisteja hyökkäsi vasaroilla, pampuilla ja kyynelkaasulla aseistautuneina ihmisten kimppuun kadulla.

  Hyökkääjät valitsivat uhrinsa siten, että näitä pidettiin esimerkiksi vaatetuksen perusteella ”fasisteina”. Kaikkiaan yhdeksästä uhrista monet saivat vakavia vammoja esimerkiksi kalloonsa.

  Hyökkäysten erityispiirteenä oli naisten suuri osuus pahoinpitelijöinä. Eräässä iskussa puolet hyökkääjistä oli poliisin mukaan naisia. Voimaantuneet naiset eivät ainoastaan kuvanneet hyökkäyksiä vaan osallistuivat aktiivisesti pahoinpitelyihin lyömäaseita käyttäen.

  Onko tämä tulkittavissa siten, että vasemmistolainen väkivalta on sitä parempaa väkivaltaa muuallakin kuin Suomessa?
  Lähteet: Verkkomedia, Suomen Uutiset.

  https://www.pirkanblogit.fi/2024/tuulijoki25kamp/eu-vaalit-yleensa-italialainen-aaniharava-erikseen/

   1. Tyypillistä punademulle on räksyttää kaikissa asioissa persuista, vaikka he eivät liittyisi asiaan mitenkään.

 9. ”Italialainen Ilaria Salis tuli eilen valituksi europarlamenttiin. Valinnan myötä Salis vapautuu tutkintavankeudesta Unkarista, jossa häntä voisi odottaa jopa 10 vuoden vankeus.” – Yle uutiset-sivusto10.6.2024.

  ”Epäily äärivasemmistolaiseen poliittiseen väkivaltaan osallistumisesta ei näytä haitanneen äänestäjiä. Salis sai todennäköisesti paljon myötätuntoääniä, koska hänen vangitsemisensa on herättänyt Italiassa paljon huomiota. Hänen tarkemmasta poliittisesta linjastaan ei ole tietoa, sillä tutkintovankeudessa oleva Salis ei päässyt kampa

  Italian pääministeri Giorgia Meloni – jota monet pitävät ”äärioikeistolaisena” ja ”fasistina” – vetosi Unkarin pääministeri Viktor Orbániin, jotta Salis saisi parempaa kohtelua tutkintavankeudessa. Melonin vetoomuksen tuloksena Salis siirrettiin vankilasta ”kotiarestiin” Budapestissa sijaitsevaan asuntoon.

 10. Heikki Karjalainen:”Tyypillistä persuille kivuliaan omaan napaan osuvasta asian johdattamisesta sivuraiteille.”

  Sanoin tässä ketjussa tänään klo 12.30: ”Kaikki äärijärjestöt ja niiden kannattajat ovat vaarallisia”

  Tämän jälkeisissä kommenteissani tahdoin tarkentaa mitä tarkoitin. Jos totuus satuttaa jotakuta, sittenpä satuttaa.

 11. ”Tämä blogi liittyi Ouluun ja persuja lähellä olevaan ääri oikeistolaiseen liikkeeseen, eikä koko maailmaan piste.”

  Kannattaisiko sinun mennä terapiaan tuon persuvihasi kanssa?
  Vai onko demokratian vihaaminen sinusta ihan normi juttu?

 12. Sitä mieltä olen että puukottaja oli mielenvikainen, merkittävää ei ole mitä uskoa edusti, mielenvikaisia puukottajia on paljon jopa heissä jotka edustavat nukkuvien puoluetta.
  Mutta oli puukottajan motiivi tai tausta nyt ihan mikä hyvänsä niin millaisia konkreettisia toimi olisi hallituksen pitänyt toteuttaa että tapaus olisi estetty. Mediat ovat pullollaan hallituksen syyttelyä tapauksen johdosta mutta yhtään konkreettista keinoa millä tällaiset olisivat estettävissä ei ole silmiini sattunut.

  1. Hallitus voisi erota, koska se ei edusta kuin vajaata 50 % äänestäneistä ja muodostaa uusi laajapohjainen hallitus, joka ei jätä kyytiläisiä oman onnensa varaan kuin nyt.
   Tämä laaja tyytymättömyys aiheuttaa sisäistä vaaraa yhteiskunnalle.
   Suomi seisoo nyt vain toisella jalalla, puujalalla.

   1. Mitkä olisivat konkreettiset keinot joilla tämä uusi parempi hallitus estäisi kaikenmaailman mielenvikaisten hirmutyöt

    1. Se estäisi ensin laajemmalla pohjalla tyytymätyömyyden kasvua.
     Sitten koti, koulutus, lasten harrastuksiin suuri uusi panostus.
     Eriarvoisten asuinalueiden parantaminen ja uudistaminen.
     Hankkisi rahat, josta jo tein aikasemman blogin yksityisverotuksen kautta.
     Hommaisi työtä kaikille tavalla tai toisella, johon kaikki yritykset vevoitettaisiin osallistumaan yhteiskunnan 50 % tuella ja tai verohelpotuksin.
     …jne…

 13. ”Oppositiopuolueet SDP, vasemmistoliitto ja vihreät aikovat jättää ensi viikon tiistaina välikysymyksen elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps) asemasta. Vasemmistoliitto kertoo asiasta tiedotteessaan.”- Uusi Suomi 14.6.2024.

  Kun Me-too-porukka ei pystynyt v-median tuella nujertamaan valheillaan Rydmania (Rydmania ei ole tuomittu HS:n väittämistä rötöksistä) nyt samaa yritetään poliittisin voimin. tarkoitushan tietenkin on vahvistaa epäilyksen varjoa Rydmania kohtaan.
  Kyseessä on siis poliittinen kenttäteloitus, hengessä ”onhan kumma, jos lihaa syövä valkoinen heteromies luulee jaksavansa taistella Me-too-porukkaa ja v-mediaa vastaan!) ja että ”Rydmanista pitää tehdä varoittava esimerkki”, terveisin sen paremman väkivallan edustajat!

 14. ”Eduskunnalle on annettu hallituksen esitys, jolla naisten ja tyttöjen sukupuolielinten silpominen ja sen valmistelu säädetään nykyistä selkeämmin rangaistavaksi rikoslaissa. Uusi rangaistussäännös soveltuisi kattavasti eriasteisiin silpomistekoihin ja selkiyttäisi tällaisten tekojen rangaistavuutta.

  – Silvonnasta on ainoastaan terveydellistä haittaa naisille. On käsittämätöntä, kuinka kulttuuriin vedoten tällaista väkivaltaa harjoitetaan naisia kohtaan myös Suomessa, sanoo oikeusministeri Leena Meri.” – Suomen uutiset 14.6.2024.
  ———————————————————-
  Kansalaisten huomio pitää kääntää ”laitaoikeistoon” ja Wille Rydmanin kaltaisiin ”rikollisiin”, jotta holtiton maahanmuutto ja vasemmiston hiljainen hyväksyntä islaminuskoisten naisten silpomiseen ja muuhun sortamiseen jäisi vaille isompaa huomiota. Notta hallitus pitää kaataa notta paremman väkivallan edustajat voisivat perustaa uuden hallituksen, joka jatkaisi ihanaa kulttuurinrikastamista islaminuskoisten maahanmuuttajien tuella ja avulla. Terveisin nimimerkki Ayaan Hirsi alin ”Neitsythäkin” lukenut.

  1. Teinä yrittäisin tiedostaa omat vallantahtoiset impulssini, ettei koko blogialusta näyttäisi siltä, kuin se olisi joku narsistien/ mt-ongelmaisten vertaistukiryhmä.

 15. Huomioiden että PVL, kuten muutkin äärioikeat terroristit, pitävät perussuomalaisia ja erityisesti Jussi Halla-ahoa vihollisenaan, sanoisin että päällekkäisyyksiä ei kovin korkealta kannata etsiä.

  Sisäministeri teki aivan oikein; tiukin mahdollinen linja heti alusta pitäen.

  Mediaa ei voi kritisoida tämän asian korostamisesta, mutta voi moittia monien muiden terroristisen motiivin mahdollisesti sisältävien rikosten vähättelystä.

 16. Sillä, kuuluuko oikeistoon vai vasemmistoon, ei kai ole enää juuri väliä. Kuten Kultaranta-keskusteluissa (Puolan?) pääministeri oivaltavasti huomautti: maiden rajatkin ovat luonteeltaan fiktiivisiä, mutta näiden fiktiivisten konstruktioiden puitteissa kuitenkin eletään. Ihmisestä riippumattomat tekijät tulevat joka tapauksessa tulevaisuudessa asettamaan uudenlaiset rajat kaikille ihmisille ja elämälle, johon ihmiskunnan on kyettävä sopeutumaan. Tämä saa aikaan paniikkia ja tuottaa surullisia ongelmia.

  Tästä johtuen, vasemmisto-oikeisto-vastakkainasettelu on mielestäni ajan haaskausta, jonka sijaan kannattaisi suunnata katse realismiin, jossa ajankohtaisena on aika paljon puoluepolitiikkaa tärkeämpiä kysymyksiä, joiden pohdinnassa olennaista olisi oppia ymmärtämään erilaisten arvojen ja realismin yhteenliittäminen sekä yhteenliittämisen tärkeys ja haastavuus.

  Vasemmisto-oikeisto vänkäys on mitätön hiekanjyvä antroposentrin murenevaa reunaa, uudessa ilmastojärjestyksessä, jossa kannattaisi opetella ottamaan huomioon paljon suurempia ja monimutkaisempia kokonaisuuksia kuin mitä ihmiskeskeinen, pikkusieluinen riitely erilaisuudeksi tulkitusta identtisyydestä.

  1. Ihan äkkiä ei taida tavallinen tallaaja ryhtyä ajattelemaan suurempia ja monimutkaisempia kokonaisuuksia. Jos ei vängätä nimillä oikeisto vasemmisto niin vängätään joidenkin muiden termien alla samoista asioista.

   1. Juuri niin, asioista, ei politisoiduista ihanteista/ arvolähtöisestä paheksunnasta. Sitä on realismi. 🙂 ja se on vaikea laji!

  1. Vähintään professori pitää varmaan olla että erottaa toisista mieleltään järkkyneen ihmisen satunaisen väkivallan ja jonkun aatteen puolesta harkiten suunnitteleman ja tekemän hirmutyön

    1. Kaksi romaania kohtasivat kadulla ja toinen sanoi tulevansa Tampereen keskussairaalasta leikkauksesta, kun oli sappikivet poistettu. Kysyy sitten toiselta, että ookkona sie koskaan saanut puukkoa, tarkoitti tietenkin kirurgin veistä, johon toinen sitten vastaa, että en ole saanut puukosta, mutta kerran olin vähällä saada Vauhdin tanssilavalla Jämijärvellä.
     Anteeksi kevennys vakavaan asiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *