6 vastausta artikkeliin “4700 vuotta ajassa”

 1. Putket ja pumput keksitty ja aurikovoimalla vettä voisi siirtää sekä kanavia kaivaa tekojärvineen?
  Venäjällä tosin osasivat kuivattaa Aral-järven!

 2. Muistaakseni Juhan Af Gran sanoi aikoinaan, että ihmiset ei tuolloin ole mitenkään pystyneet rakentamaan niitä pyramideja, vaan ne ovat avaruusolentojen tekemiä. 🙂

 3. Tieteen kuvalehti.

  ”Maapallolla olevan veden määrä on vaihdellut planeetan historian saatossa ja tekee niin edelleen.

  Nykyään maapallolla on vettä noin 1 386 miljoonaa kuutiokilometriä. Määrään sisältyy merten, järvien ja jokien vesi sekä pohjavesi, ilmassa oleva vesihöyry ja jäätiköiden vesi.

  Maapallon historian alkuhämärissä – eli noin neljä miljardia vuotta sitten – jäisten meteoriittien iskeytyminen Maahan toi maapallolle runsaasti vettä ja teki Maasta sinisen planeetan.

  Meteoriittien osuminen Maahan on muuttunut harvinaisemmaksi tuon ajan jälkeen, ja nyt elämmekin aikakautta, jonka aikana Maa menettää vettä.

  Maa menettää vetyä
  Veden katoaminen maapallolta johtuu siitä, että toisinaan hiukkaset päihittävät Maan painovoiman ja karkaavat avaruuteen. Näin käy erityisesti kevyiden vetyatomien kohdalla, jotka yhdessä hapen kanssa muodostavat vesimolekyylin. Joka kerta, kun ilmakehästä poistuu vetyä, menetetään siis veden rakennusainetta.

  Maa menettää vettä kolmella tavalla
  Maan vesivarat hupenevat vähitellen sitä mukaa, kun osana vettä oleva vety haihtuu avaruuteen.

  Vetyatomit voivat muuttua niin ”kuumiksi” – eli saada energiaa ja sen myötä vauhtia –, että ne pääsevät irti Maan painovoimakentästä.

  2. Magneettikenttä auttaa
  Sähköisesti varautuneiden vetyionien nopeus voi kiihtyä voimakkaasti Maan magneettilinjojen kohdalla. Jos vauhti kiihtyy tarpeeksi, ioni singahtaa avaruuteen.

  3. Meteoriitin osumasta vauhtia
  Kun meteoriitit osuvat Maan ilmakehään, ne voivat antaa vetyatomeille ja vesimolekyyleille kovan tärskyn, joka potkaisee ne avaruuteen asti.

  Laskelmien mukaan vetyä menetetään noin kolme kiloa sekunnissa. Nykyisellä tahdilla maapallolta loppuu siis vesi kolmen miljardin vuoden kuluttua – mutta niin käy tietysti vain, jos mistään ei saada uutta vetyä.

  Tulivuoret nostavat vettä Maan syvyyksistä
  Uuden veden ei tarvitse tulla maapallolle avaruudesta – sitä voidaan saada myös Maan syvyyksistä.

  Yli 50 kilometrin syvyydestä nousevaa vettä ei pidetä normaaliin veden kiertokulkuun kuuluvana. Osa tästä vedestä voi olla peräisin Maan syntyhetkistä, kun taas osa on peräisin hitaasta geologisesta prosessista, jossa maanpinnan ainekset vajoavat vähitellen Maan sisuksiin.

  Kun maankuoren laatat vajoavat maapallon vaippaan ja sulavat, niistä vapautuu vesimolekyylejä, jotka voivat tulivuorenpurkauksessa päästä taas pintaan.”
  ————————————————
  On siinä miettimistä. Että miten ja miksi pyramidit rakennettiin? Miten Maya-intiaanit rakensivat hulppeita kaupunkeja, ennustivat tarkoin auringonpimennykset etc, mikä heidän kulttuurinsa tuhon aiheutti?
  Oliko meidän kulttuurimme valistusaika nimensä veroinen?

  1. Voisikohan kommentti mitenkään vahvemmin ilman omaa, omanväristänsä kommentointia enää olla.
   Mitä pyramiidien rakentamiseen tuleekaan; eilenhän tuosta juuri uutisoitiinkin, tosin kaikkien luettavissa ilman kommentointiakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *