Omalääkäri

Elin aikaa jolloin minulla oli omalääkäri ja hän tiesi mitä milloinkin tarvitsin.
Sotevaluviat lupasi korjata Orpo?
Jo ennen sotea kuntapohjaisena terveydenhoito alkoi rapautua ja terkkarilääkärit vaihtuivat.
Vielä olis mahdollisuus katsoa mitä hyvää oli omalääkärissä ja soveltaa se nykyaikaan:
https://www.aamulehti.fi/pirkanmaa/art-2000010358371.html
– Totta lienee ettei yksityinen puoli halua ottaa osaa?
– Työterveys on periaatteessa omalääkärin yksi malli.
– Miksi ei voida yhdistää eri versiot ja samalla kulutkin vähenisivät ja kansalaiset saisivat yhdenvertaisen sotepalvelun ?

8 vastausta artikkeliin “Omalääkäri”

 1. Haluan ehdottomasti omalääkärin, oli sitten yhteiskunnan tarjoama tai yksityinen kunhan pääsen säädyllisessä ajassa vastaanotolle ja minulla on siihen varaa.

  Sotevaluviat lupasi korjata Orpo?
  Kukahan pahus on Orpolle tällaisen perinnön jättänyt. En kadehdi.

 2. Oli se omalääkäri olevinaan aikanaan, vaan en sitä koskaan päässyt näkemään, kun aina oli poissa, koulutuksessa tai muuten vaan tavoittamattomissa.
  Tampereella se lopetettiin jo toistakymmentä vuotta sitten.

 3. Orpo ei ennätä kaikkia punaisten aikaansaamia valuvikoja korjaamaan nopeasti, kun punaiset järjestävät urakalla Suomelle ja suomalaisille vaikeuksia lakkoilemalla Suomen vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja Eduskunnan luottamusta nauttivaa Hallitusta vastaan.

  Yksityiseltä sektorilta saa varmaankin sovittua yhden ”omalääkärin”, että lääkäri ei vaihdu jokaisella käyntikerralla. Yksityiselle lääkärille ei myöskään tarvitse jonottaa himuisia aikoja, kuten julkisen sektorin lääkärille pitää.

 4. Lähipiirissä on yksi eläköitynyt lääketieteen tohtori, joka on vuosikymmeniä koonnut tutkimustietoa ja kokemuksia omalääkärimallin hyödyistä, joita on lukuisia ja monelta alalta. Tämä linkkaamasi tuore tutkimus on yksi hieno lisä näiden tutkimusten joukkoon.

  Mutta ei. Jukolauta ei.

 5. Onhan se selvä että 1,3 miljoonaa ihmistä on helpompi hoidella kun 5,5 miljoonaa

  Eestin puolella taas etuna sekin että reilu puoli miljoonaa asuu Tallinnassa

  Meillä Suomessa on vielä se huono juttu että maa on pitkä ja kaikki lääkärit ovat pakkautuneet Helsinkiin terv tepivaari

  Kukaan ei halua lappiin jo pelkän ilmastonkin vuoksi vaikka maisemat olis kuinka kauniita

 6. Silloin kun vielä oli tuo oma lääkäri Tampereella en koskaan nähnytkään häntä tosin en silloin vielä käyttänytkään lääkärin palveluja

  Jos en vieläkään terv tepivaari

 7. Minun yksi sukulaiseni on asunut vuosikymmeniä Roomassa. Heitä on hoitanut sama kotilääkäri koko ajan. Aina välillä soittaa ja sanoo, että nyt olisi ajankohtaista hoitaa se asia. Kustannuksista vastaa pääosin valtio ja vakuutus. Ilmankos siellä on valtio lähes yhtä kuralla kuin Suomessakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *