13 vastausta artikkeliin “Reserviläiskato”

  1. Niilo,
    Vasemmistolaisesti ajattelevat reserviläiset ne vain kiireesti vaihtavat itsensä sivareiksi.

  2. Niin. Kyllä tässä on niin että yleensä nämä sluipat jotka nyt ”katoaa” reservistä (joutuvat kumminkin sodan aikana muihin tehtäviin muttei aseen kanssa) niin ei näitä ole missään harjoituksissa ollut ja ei näillä ole mitään virkaa taistelukentällä, moni armeijaa käymätön nainen pienellä koulutuksella on parempi taistelussa kuin nämä äijät.

    Kyllä reservissä porukkaa riittää.

  3. Kerran jääkäri aina jääkäri

    Aina on ollut niitä jotka ei sotiin lähde vaikka oliskin isänmaa vaakalaudalla

    Eikä heistä tosipaikan edessä ole kellekkään mitään hyötyä terv tepivaari

  4. Suomen Puolustusvoimilla on reserviläisiä karkeasti 900 000 miestä ja naista – no, tarkka lukumäärä on hieman alle, mutta se ei muuta asiaa miksikään.

    Jos reserviläisistä vaikka 1000 punikkia lähtee käpykaartiin, niin se ei oikeastaan heikennä Suomen puolustuskykyä ollenkaan, voi jopa olla puolustuskyvylle hyväksi.

    Kuitenkin entisen oikeusministerin ja nykyisen puolustusministerin Antti Häkkäsen hanke estää reserviläisten karkaaminen käpykaartiin on täysin oikein.

    Suomen Perustuslaissa on nimittäin säädetty maanpuolustusvelvollisuus. Käpykaartiin lähtijät rikkovat tätä velvollisuutta vastaan ja se paskasakki pitää pakolla pistää tekemään jotakin muuta maanpuolustukselle hyödyllistä toimintaa.

    1. Kun lasketaan sijoitetut ja niistä pois ne jotka on sijoitettu paperilla eikä käyneet ikinä kertauksessa niin määrä on pienempi kuin mikään 900 000 mutta se siitä.

      Kun ja jos pilliin vihelletään niin on tarpeeksi voimaa.

  5. Hyvä lyhyt esimerkki. Eräässä kovassa harjoituksessa minua pyydettiin pitämään esitelmää Maakuntajoukkoihin kuulumisesta ja harjoituksissa oli sakkia jotka ei pystynyt edes kipinässä olemaan kun ”väsyttää” eikä ole tyttöystävää vierellä. Niin, näistä juuri kukaan ei halunnut puolustaa Suomea vaan ajaa omia asioitaan…

    Sitten vastakohta, vapaaehtoinen harjoitus ja 100% kaikki halusi olla mukana ja harjoittelemassa ja heillä oli tarve päästä mukaan joukkoon…

    Miettikää sitä.

    1. Nämä voisi kutsua yilmääräiseen kertsusharjoitukseen rakentamaan aitaa rajalle.

      1. Eivät varmasti tule. Muistan harjoituksen jossa olin, moni oli yrittäjiä ja muita joilla oli hirmu kiire pois sieltä. Ei näitä kuule Suomen puolustaminen kiinnosta, raha ratkaisee. Ei ole edes vitsi, ikävä kyllä.

        Toivon että asenne on muuttunut…

        1. Täällä on enemmänkin näitä soitilaspullistelijoita, joilla on kovat puheet ja pullistelut.
          Mutta, kun tosipaikka tulee, ne ensimmäisenä pakoilevat takariviin ja eturiviin tulevat maan hiljaiset tosinaiset ja miehet. Ne ovat niitä Audi ja
          Mersu- kiitäjiä, jotka ajavat onnettomuuspaikan ohi, ettei vaan kädet likaantuisi rasvaan ja vereen.

          1. Kerropa hk, mitä yleishyödyllistä sinä teet vapaa-aikanasi ilman korvausta?
            Tällanen audi-kuski kun on toiminut vapaaehtoisjoukoissa vajaat 30 vuotta.

  6. Niin ajatuksena oli kansan yhtenäisyyden ylläpito.
    Nykymenolla kansaa jaetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *