Sotemurheet

Menot kasvaa vuosittain niin kauan kuin meitä hoidettavia riittää.
– Juu Marinin vika.
– Tampereen hymyilevä Ikonen otti ministerikiimassa tehtävät
ja nyt on tosipaikan edessä.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5fbe4e25-e114-49e3-ab08-f99964638627
– Juu ei vika ole Marinin vaan vika on siinä että me suuri ikäluokka vanhenemme!
– Jos sotea ei olisi tehty niin oltaisiin vielä suuremmassa pulassa ja
siinä olivat kunnat jo vuosia.

8 vastausta artikkeliin “Sotemurheet”

 1. Marinin hallitusta voidaan syyttää ainakin siitä, että meillä on nyt peräti 21 sotealuetta, vaikka aiemmissa suunnitelmissa puhuttiin yli puolta pienemmästä määrästä.

  Hyvän kuvan rahojen hukkaamisesta/hassaamisesta saa vaikkapa lukemalla professorin ajatuksia: https://professorinajatuksia.blogspot.com/

 2. Meillä on hirveä himo päättää kenen syytä tämä on. Kepun suunnitelmahan tämä on, en edes tajua miksi Marinia tai Orpoa siihen sotketaan?

  Olisimme olleet kusessa jos edellinen hallitus ei olisi tehnyt mitään, olemme kusessa koska he tekivät jotain. Olisimme samassa kusessa jos Sipilä olisi ajanut oman mallinsa maaliin.

  Miksi? Koska kukaan hallitus ei ole tehnyt tätä työtä faktan ja tutkitun tiedon pohjalta. Ei demarit. Ei kepu. Ei kokkarit.

 3. Eikö kukaan, edes joku viisas näe mistä Suomen taloudessa on nyt kysymys:

  Suomen talouden yksiselitteinen ongelma on kansan ikärakenne ja siihen liittyvien sotepalvelujen kasvu ja sille ei voi muuta kuin hoitaa asia.
  Eli tarkoittaa sitä, että ns. suuri ikäpolvi on repinyt selkänahastaan sen hyvinvoinnin, mikä nyt on jälkeläisillekin tarjolla, mutta ei itselle saatavissa nyt, kun sitä kipeimmin tarvittaisiin. Ja, heitä on paljon ja elävät ”pirulaiset” hyvällä peruskunnollaan pitkään.
  Sote-kulut ovat kuntatasoilla edustaneet jopa 70-80 % budjeteista ja tietoisesti aina alibudjetoitu uskaltamatta ottaa härkää sarvista kiinni.

  Syyt eivät ole siis ne sote-palkat ja palvelut, joita on pakko tuottaa ja heikoimmilla palkoilla ja vajaalla henkilökunnalla kuin muut. Paitsi he harvat, jotka pystyvät lompakollaan ostamaan mitä tahansa sairautensa voittamiseksi.

  Eikä tulevaisuuden nuorempi sukupolvi pääse kunnollaan kehumaan, vaan pommi sielläkin odottaa.
  Siksi meidän on pakko perustaa koko kansaa koskeva terveysvakuutusjärjestelmä, ja siihen liittyvät koko kansan ”neuvolatoimi” kontrolleineen. Muuta tietä ei ole.

  1. Suomalaisia ei ole tarpeeksi ruokkimaan kasvavaa mamustoa.

   Vasuristo on opettanut, että jos valtio ei rahoita, niin varastelu on kätevä tapa pysyä hengissä.

   En suosittele kaupan perustamista, ellei ole varaa palkata vartijoita.

   1. Sauli-vainaalla oli iso sekatavarakauppa Hervannassa. Edulliset hinnat perustuivat osaltaan siihen, että henkilökuntaa oli vähän.

    Katveisia paikkoja kaupassa oli paljon eri operaatioiden tekemiselle.

    Sauli kertoi, kuinka kaksi etnikkoa oli tullut asioimaan. Toinen etnikko oli houkutellut myyjän kaupan perälle. Toinen oli jäänyt etuosaan kaapimaan tavaraistoa tuulen suojaan. Sauli tuli sattumoisin kauppaansa havaiten yli-innokkaan asiakkaan. Saulilla vetäisi päässä rele, jonka seurauksena kumarassa ahkeroinut asiakas sai kokea kavion tuottaman tunne-elämyksen takalistossaan.
    Tilit tapauksesta Sauli tasasi etnikkojen kanssa yhteisymmärryksessä. Ja paikalta poistui kaksi ikityytyväistä etnikkoa. Saulin palvelualttius oli ylitse vuotavaa.

    Myöhemmin Saulilla oli monta vuotta vartija ihan vain ruokapalkalla, seehveri-serihvi. Taisi Sauli joutua kerran maksamaan korvauksia haukkaamisesta.

    Varsin moni jäi Saulia kaipaamaan, kun hän poistui joitakin vuosia sitten paremmille bisnesmaille.

 4. Sotejohtaja palkka 15 tonnia ja eroaa omasta tahdosta saa 120 tonnia? Kyllä tää sote-palkkameno on orpoa.
  Vanhuksia pidetään pimeissä jonoissa ylipitkiä aikoja oikeanlaiseen hoitopaikkaa pääsyssä.
  Al piirros näyttää miten kuljetetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *