30 vastausta artikkeliin “Tarvitsemme toivoa”

      1. Toivottomin hallitus ikinä- Suomessa !

        Kaikki hallitukset Koiviston-Holkerin hallituksesta alkaen ovat olleet susipaskoja. Toki ay:n sabotaasilla on on ollut oma osuutensa epäonnistumisiin.

        Tämä hallitus ei ole näyttänyt vielä karvojaan.

    1. ”Minä toivon”. Tätähän se lapamato jota myös pääministeriksi kutsutaan hokee… ”Minä uskon” hokee pöllönsilmä työministeri. ”Minä syytän kaikkia muita ja ei se niin miljardin päälle ole ” hokee persuministeri ja räpyttää silmiään ( eli valehtelee) entistä tiuhempaan… Mutta kun pitäisi tehdä eikä seisoa tumput suorana. Vai odotetaanko ohjeita Eteläranta 10:stä

  1. Toivoa tarvitsemme sekä siihen miten on huomenna ja sitten miten muutaman vuoden päästä. Nyt on lähinnä kaksi kiistelevää tahoa, he jotka kantavat kaiken huolen huomisesta ja toiset miten pidemmällä juoksulla.
    Lie heitäkin optimisteja että nykyinen meno voi jatkua ja tulevaisuudessa silti on paremmin mutta hiljaisempaa on tämä porukka kertomaan miten onnistuisi näin.

    1. Niinpä.
      Valitettava tosiasia on, että punaideologian nimissä laajennettuja tukiaisia on pakko pienentää, koska rahaa ei ole eikä tule nykyisten maksamiseksi.
      Edelleen ikävä tosiasia on, että tukia voidaan pienentää vain niiltä, jotka niitä saavat.
      Niiltä, jotka ne tuet veroillaan maksavat, on mahdotonta tukia vähentää, vaikka punademut, vasurit ja virheet miten vaahtoaisivat.

      1. Se tässä on mielenkiintoista, että jostain oudosta syystä punaviherhallitus ei vahingossakaan lähtenyt lisäämään veroapaiden osinkojen verotusta tai nostamaan pääomatulojen verotusta palkkatuloje suuntaan.
        Olisikohan syynä oman sakin verovapaat ja kevyesti verottut tulot…

  2. Toivossa on hyvä elää ja Uskossa kuolla sanoi lapamato terv tepivaari

  3. Asiaa on – toivoa tarvitaan. Mutta se pitää saada haasteen toivona. Että ihmiset tarttuisivat sorviin ja näkisivät että se kannattaa.

    Meillä ei ole ollut toivoa vuosikymmeneen. Se on laajempi yhteiskunnallinen kysymys kuin yksittäisen ministerin tai hallituksen.

  4. Juu omalla kohdalla vauhti oli päällä -97 vuonna jolloin tuli taloon henkilö joka halusi muutosta firmaan ja minulle se sopi.
    Kun se tehdään suurelle osalle työntekijöitä ollaan tässä tilanteessa.

  5. Olin jokunen vuosi sitten ympäristössä missä kanssa tuli muutosjohtaja. Hän ajoi melkein firman konkurssiin idioottimaisuuksillaan. Jokainen hänen aloittama operaatio epäonnistui. Henkilökunta suuttui. Työteho meni, Kun myöhemmin talousfiksut laskivat niin kaverin kyky tuhota ihmisiä ja rahaa oli täysin ennenkuulumatonta.

    Noh, lopulta näytettiin ovea ja alkoi vuosia kestänyt haavojen nuolenta ja tilanteen paikkaus. Kas kummaa miten tilanne parani kun työntekijöistä alettiin pitämään huolta.

    Yksi mies (tai nainen) voi todellakin tuhota kaiken, oli puhe firmasta tai valtiosta. Oliko Marin sellainen? Onko Orpo sellainen? Luulen, että vasta aika näyttää.

    1. Mitään toivon pilkahdustakaan tämä hallitus ei ole antanut, ei mihinkään, ei kerrassaan mihinkään.
      Se vetoaa vain ja aina edellisiin ja taas kerran edellisiin.
      Ainoa toivo on, että tämä Suomen kehnoimman hallituksen nimityksen kansainvälisestikin saanut ”kauhukabinetti” vaihdetaan yhteistyöhön kykeneviin.
      Ilo ja toivo olisi suuri jo Kokkolassakin !

    2. Nimenomaan mistä itse kukin nyt luulottelee olevansa varma että Suomen onnettomaan talouden tilaan on joko Marin tai Orpo syyllinen.
      Ottaa aikaa ennen kuin oikeasti voidaan päätellä kumpi, eikä ihan välttämättä tule selkävoittoa, pistevoittokin on mahdollinen, tuskin kuitenkaan tasapeli.

      1. Syyt ovat me – suuri ikäpolvi ja hallitukset sitten vuosikymmenten.
        Se ei vain ratkea näin, mitä toivottomin keinoin ja yrittää ratkaista epätasapainoisesti ilman laajaa poliittista yhteistyötä. Muuten syödään loputkin ohraleivästä.

        1. Tämä että syy ovat suuret ikäluokat on mielestäni todella ontuva, joka ainoa entinen hallitus on tiennyt että meillä on vanhenemassa suuret ikäpolvet eivätkä ole ottaneet tätä faktaa huomioon.
          Nykyinen ongelmainen taloustilanne ei juuri voi olla nykyisen vasta vuoden toiminnassa olleen hallituksen syy, se on synnytetty kuten Heikki toteaa entisten hallitusten toimesta

          1. Ei olekaan nykyisen, enkä ole väittänytkään, vaan syyt ovat summa ns. 16 vuoden hallituksista Risikkoineen jne..
            Mutta se, miten asiaa ratkotaan, on tämän toivottoman hallituksen syy epätasapainoineen. Näin ei päästä puuta pidemmälle.

            1. Ei kelpaa nykyhallitus, ei 16 vuotta edellisiä, mikähän kelpaisi Heikki

              1. Se, että se olisi monipuoluehallitus tasapainonen oikeiston- keskustan- vasemmiston kanssa, ei tällainen puujalkahallitus.
                Sellainen, jonka ohjelmakokonaisuudet eri puoluevaihtoehdoissa olisi neuvoteltu etukäteen vaaleihin.
                Nyt persut pyörsivät kaikki vaalilupauksensa, jotka kokoomus osti kiljuen.

              2. Mistähän tuo hk sellaisen neuvottelukykyisen punademu-vasurisakin hallitukseen löytäisi?
                Sellaista ei ole vuosikymmeniiin nähty kuin märissä unissa,

      1. Ei kannata hirttäytyä prosenttilukuihin. Kannattaa käyttää energia siihen millä keinoin voitaisiin muuttaa lakeja joilla Suomea hallitaan.

          1. Satonen puhui palturia tai vaan kuvitelmiensa pohjalta, ei siihenkään pidä hirttäytyä, ei tilanne miksikään muutu jos Satonen vaihdetaan toiseen ministeriin.
            Ehkä kannattaisi pohtia miksi meillä lakkoillaan enemmän kuin muissa Pohjoismaissa, syytellä tahoa josta arvelee asiantilan johtuvan tai mieluummin esittelemällä keskusteltavaksi ideoita joilla päästäisiin naapurimaiden auvoisampaan tilanteeseen

          2. Pöllösilmä Satonen voi onnitella itseään muutaman SE-tuloksen johdosta. Tämän hallituksen aikana on uusia työttömiä tullut n. 20000. Lisäksi katsoin konkurssitilastoja. Pelkästään tämän alkuvuoden aikana on tehty n. 270 konkurssia. Onnittelut näistä…

            1. Vahvat mielipiteet sinulla Satosesta, olisiko ongelma kuitenkin ettet oikein tykkää Kokoomuksesta

            2. Ihaan aikuisten oikeasti iivo – ei asia ratkea muutamassa kuukauss´dessa ja maailman talouden muutokset vaikuttavat nopeammin, kuin hallituksen toimet.
              Miten olisi, jos odottaisit hallituskauden loppupuolelle etkä jauhaisi nyt potaskaa.

          3. Ruotsissa voitaneen vaatia vahingonkorvauksia ay: n poliittisista lakoista?

  6. Tulkinnanvaraista – laki on noin vanha, mutta muutoksia tehty. Kumpaakin voi sanoa totuudenmukaiseksi.

    Lait harvemmin muutetaan 100%, yleensä niitä päivitetään. Siinä mielessä Rydman pomppii aika heikoilla jäillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *