Rehellisyyden hinta: Muistelmansa viime kuussa julkaissut ex-toimittaja Matti Kuusela on joutunut turvautumaan kriisiterapiaan – ei ole pystynyt nukkumaan eikä syömään

🙈🙉🙊Matti Kuusela julkaisi muistelmansa ”Journalisti- toisenlainen toimittaja” 21.3.2024.
Aamulehdessä pitkän työuran tehnyt Kuusela, 67, joutui kirjan julkaisun jälkeen valtavan kohun keskelle, kun hän kertoi kirjassaan sepittäneensä osassa jutuissaan.
Tämän päivän Iltalehdessä Matti Kuusela kertoo hakeutuneensa kriisiterapiaan – ei ole pystynyt nukkumaan eikä syömään.
”Tämä on absurdia, hämmästyttävää ja outoa” – sanoo Matti Kuusela.

Toimittaja Matti Kuusela teki miehen työn lyödessään vahvan naulan agendajournalismia suoltavan valtamedian arkkuun. Esimerkin voima on vahva ja luulenpa vain että tulevaisuudessa journalismista puhuttaessa sanotaan ”Se oli silloin ennen Matti Kuuselaa, kun JSN oli muka takuu median objektiivisuudesta, ja kun samaan aikaan Yle ja muu Totuusmedia suolsi kidastaan kulttuurimädätystä tukevaa propagandaa että seinät helisivät -huh sentään!

Loppukaneetti: Nyt otan itseäni niskasta kiinni, ja ensiksi luen Kuuselan muistelmat, sitten Jukka Hankamäen kirjoittaman, puolikuoliaaksi vaietun kirjan ”Totuus kiihottaa”. Sen jälkeen vedän henkeä ja ajattelen sinisiä ajatuksia.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7864a8d6-b323-4cfa-aed6-cdb4ebff6bca

16 vastausta artikkeliin “Rehellisyyden hinta: Muistelmansa viime kuussa julkaissut ex-toimittaja Matti Kuusela on joutunut turvautumaan kriisiterapiaan – ei ole pystynyt nukkumaan eikä syömään”

 1. Kuusela ei liity mitenkään Hankamäkeen, ei mitenkään.
  Koko blogisi on asennevammainen ja yleistävä, lööppitasoa.
  Eilen Kuusela oli kirjastossa kuuntelemassa musiikkiesitystä aivan normaalina ihmisenä ihmisten joukossa..

 2. Matin pitkä arvostettu työura, mutta miksi piti kertoa sellaista joka liittyy toimittajan lähdesuojaan tässä tapauksessa itseensä?

 3. Heikki Karjalainen:”Kuusela ei liity mitenkään Hankamäkeen, ei mitenkään.
  Koko blogisi on asennevammainen ja yleistävä, lööppitasoa.”

  Totta kai liittyy. Molemmat miehet ovat yhteiskunnallisia vaikuttajia ja molemmat haluavat, että agendajournalismin sijaan mediassa kukoistaisi objektiivisuus ja oikeanlainen sananvapaus.

 4. Lainaan vähän erästä maailmanluokan teosta:
  Se, joka teistä on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven!

 5. Aina on ollut asioiden värittämistä lehdistössä eikä se lopu koskaan terv tepivaari

 6. Voidaan loppujen lopuksi kysyä; kun kyse ei ole uutisista, vaan matka ym. kuvauksista, keitä se pieni väritys, tukinta kokemuksesta vahingoittaa, jos esim. säännöt sallisivat etukäteen tietyissä rajoissa ?
  Toinen, joka on paljon vakavampi, on poliittisen verkkomedian kuten SU, VM, US valikoidut kirjoitukset uutisina, jotka eivät kuulu JSN: ään ?
  Edelleen Auto, asuntokauppa, matkailu journalimissa kulkee hyvin häilyvällä markkinoinnin/uutistoiminnan rajoilla.

 7. Eipä nuot matkailun värittäminen oikeasti ketään hämää eikä niissä ole kellekkään suurempaa haittaa

  Kaikki siltä alalta on näkijän tuntemus vaikkapa jostain maasta taikka kansasta terv tepivaari

 8. 26.7.2023.Purra ei koskaan kirjoittanut ”turkkilaisapinoista”, HS:llä kesti korjauksen tekemisessä kaksi viikkoa – karkea virhe läpäisi koko suomalaisen mediakentän

  Politiikka
  Median väitteet siitä, että Riikka Purra olisi 2008 kirjoittanut ”turkkilaisapinoista”, eivät pidä paikkaansa. Purra käytti termiä yhdestä häntä seksuaalisesti ahdistelleesta henkilöstä.

  Kansainväliseksi uutiseksi asti noussut väite ehti poikia jopa ulkoministeri Elina Valtosen (kok.) Turkille suunnatun anteeksipyynnön. Jos media olisi uutisoinut asiasta totuudenmukaisesti, ei anteeksipyynnöille olisi ollut tarvetta. Median toiminta vahingoitti Suomen kansainvälistä mainetta.
  https://www.suomenuutiset.fi/purra-ei-koskaan-kirjoittanut-turkkilaisapinoista-hslla-kesti-oikaisun-tekemisessa-kaksi-viikkoa-karkea-virhe-lapaisi-koko-suomalaise
  ————————————————————–
  Eli Helsingin Sanomat valehteli ja vahingoitti Suomen kansainvälistä mainetta.
  Odotellaan vain rauhassa mitä hyvää selkärangalla varustetun toimittajan Matti Kuuselan esimerkki saa aikaan. Odotellessa todetaan vain rauhallisesti, että JSN on vitsi.😉

 9. Helsingin Sanomat – valheita koko rahalla 29.7.2023.

  Hesarin noitavainot:
  Helsingin Sanomat jatkaa toimintaa, jonka voi katsoa esimerkiksi median surkeasta alennustilasta. Touhussaan Hesari on jo astunut useisiin miinoihin. Viestikoelaitos uutisointi oli näkyvä kompurointi. Sen seurauksena tuli syytteitä ja tuomioita. Lehti uutisoi kansanedustaja Ville Rydmanista seksikohuja. Rydmanin toimien tutkinta lopetettiin, kun siihen ei ollut tarvetta, mutta sen sijaan Hesari on nyt rikostutkinnan kohteena törkeästä kunnianloukkauksesta ja yksityisyyttä rikkovasta uutisoinnista.

  Lehti julkaisi kohujuttuja Riikka Purran kirjoituksista. Julkaistut kohdat oli uutisoitu harhaanjohtavasti ja irrotettu asiayhteydestään. Lehti on joutunut useita kertoja korjaamaan harhaanjohtavia uutisiaan, mutta tehnyt sen journalististen ohjeiden vastaisesti pimittämällä.

  Kun edellinen Ville Rydmania koskeva kunnianloukkaus ja yksityisyyden loukkaus on vielä tutkinnassa, lehti julkaisee Ville Rydmanin yksityisviestejä. Uutisessa vihjaillaan Rydmanin antisemitismistä. Juutalainen seurakunta katsoi tarpeelliseksi julkaista kannanoton, jossa totesi Rydmanin tukeneen monella tavoin juutalaista seurakuntaa.

  Hesarilla tuntuu olevan suuruusharha ja se kuvittelee voivansa tehdä mitä tahansa. Rasismikohuilla yritetään kääntää huomiota pois vakavammista asioista. Uutisoinnin perusajatus tuntuu olevan, että holtittoman maahanmuuton vastustaminen on rasismia. Eiköhän se ole enemmän itsesuojelua.

  https://taakka.net/helsingin-sanomat-valheita-koko-rahalla/

 10. Lasse kirjoittaa asiaa!
  Laajennetaan vielä vähän aihetta, jopa kansainväliseksi.
  Feikkiuutisia suoltaa kaikki media!
  Täysin asioita tutkimatta ns. ”uutisia” julkaistaan päivittäin ilm. kaikissa medioissa, joita ihmiset seuraavat ympäri maailman ja uskovat kaiken!
  Mm. Israelin kimpuun on käymässä kaikki, ottamatta selvää, mistä mahtaa olla kyse, mutta kun noi kaikki muutkin, niin kyllä minäkin!
  UNRWA on yk:n järjestö, mutta totaalisesti hamasin talutusnuorassa ja kaikki po. järjestön uutisointi on varmasti TOTTA!
  Kannattaa seurata vaikkapa Pasi Turusen Israel nyt- ohjelmia you-tubesta, niin pistää ehkä vähän ajattelemaan, että mikähän on totta!

 11. Totta ajastamme on kirjoitettu jo yli 2500v. sitten!

  Sakarja:
  12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra, joka on jännittänyt taivaan ja perustanut maan ja joka on luonut ihmisen hengen hänen sisimpäänsä:
  12:2 Katso, minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille yltympäri, ja myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä.
  12:3 Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan.
  12:6 Sinä päivänä minä teen Juudan sukuruhtinaat ikäänkuin tulipannuksi puitten sekaan ja ikäänkuin tulisoihduksi lyhteitten sekaan, ja he kuluttavat oikealta ja vasemmalta, kuluttavat kaikki kansat yltympäri. Ja Jerusalem saa yhäti asua paikoillansa – Jerusalemissa.

  https://www.koivuniemi.com/raamattu/?kaannos=fi-38&viite=sak+12%3A3

 12. Heikki Karjalainen: Valita, ensin JSN:oon sitten okeuteen. Nauravat katketakseen.”

  Miksi et jo kuole, JSN?
  Quid est, Catulle?
  Quid moraris emori?

  Julkisen Sanan Neuvoston toimena on varjella sanoma-ja aikakauslehtiä oikeudenkäynneiltä. Se tarkoittaa varjeltumista ikäviltä seuraamuksilta, kuten vahingonkorvauksilta ja sakoilta.

  Jottein tätä huomattaisi, JSN sanoo liikuskelevansa sananvapauden asialla.
  http://www.jsn.fi/paatos.asp?sivuid=3741/L/07

  Julkisen Sanan Neuvosto, miksi et jo kuole?

  https://kemppinen.blogspot.com/2007/05/miksi-et-jo-kuole-jsn.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *