Kunhan ihmettelen kuhaa.

Kuha on yksi parhaista kaloistamme,siitä ei ole kahta sanaa.

Kuha taipuu moneen aina graavista, keiton kautta, fine dining ravintola-annokseksi.

Kuhaa on kaupan kalatiskeillä ja kuhaa on helppo kalastaa yös itse.

Kysymys kuuluukin, onko kuhaa paikoitellen jopa jo liian helppo kalastaa?

Kuhaa on istutettu ja istutetaan paljon, ehkä jopa liian paljon, tasapaino on kaiken A ja O myös kalavesien suhteen.

Olen lähes koko elämäni harrastanut kalastamista, mutta tällaista vuotta en ole ennen kokenut.

Kuhaa on tullut niin paljon, että olen osaltani nostanut alamittaa 50 senttiin ja jakanut pakkasesta filettä omien vanhusten lisäksi jo naapureillekin.

En minä valita, mutta ihmettelen.

3 vastausta artikkeliin “Kunhan ihmettelen kuhaa.”

  1. Suomen runsaat järvet oikein hoidettuna tuottaisivat kalaa jopa vientiin.
    Maallikkokalastajia on harvassa ja taito puuttuu.
    Tuttava on ollut nuottakalastaja, mutta ei saa enää apujoukkoja.

  2. Kuhaa taitaa saada myös Seinestä keskellä Pariisia. Olympiaurheilun takia joki puhdistettiin. Ehkä sameutta jonkin verran jäi kuhan poikasia varten. Aurinko ei kärventäisi.

    Tietääkseni haukea on viety paljon Ranskaan ja ahventa Sveitsiin.
    Aikoinaan kiiski oli kova sana Pietarissa.

    1. Hauki on Ranskassa erittäin arvostettu ruokakala, eikä sitä eikä meidänkään ruokapöydässä ylenkatsota, päinvastoin.

      Kun opettelee laittamaan haukea oikein perkaamisesta alkaen niin se on erittäin hyvä valkolihainen ruokakala.

Vastaa käyttäjälle Niilo Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *