Säännöt ja taustatiedot

Tämä sivu on vanhentunut!

Ks. Ohjeet ja säännöt – alla on vanhaa sisältöä, joka on kuitenkin jätetty avoimuuden nimissä saataville.

Pirkan blogit – mikä, kuka, miksi?

Pirkan blogit on tamperelainen, epäkaupallinen, yhdistys- ja talkoovoimin ylläpidetty avoin blogialusta. Se perustettiin kesällä 2017 kun Aamulehti ilmoitti oman blogipalvelunsa lakkauttamisesta. AL-blogien aktiivikäyttäjät totesivat kaipaansa yhä blogipalvelua, jossa on tilaa yleisaiheiden lisäksi myös Pirkanmaan alueellisille keskusteluille. Päädyimme lopulta oman palvelun avaamiseen. Se suunniteltiin ja toteutettiin pienen ryhmän voimin ja taustatekniikkaa hoitaa paikallinen Säätöyhteisö B2 ry.

Kenelle Pirkan Blogit on suunnattu?

Pirkan blogit on avoin ja sitoutumaton blogialusta, joka toivottaa uudet käyttäjät tervetulleeksi. Painopisteemme on Pirkanmaan alueen käyttäjät sekä Pirkanmaan alueen asioista kiinnostuneet henkilöt, mutta mitään maantieteellistä rajaa osallistujiin tai aiheisiin ei ole.

Rekisteröinti on sallittua kenelle vaan, mutta blogausoikeuksia varten on pieni kynnys, lue tästä lisää ohjeista.

Pirkan blogit ei ole juridinen yhteisö, eli emme siten voi virallisesti olla esim. JSN:n jäseniä, mutta noudatamme moderoinnissa heidän yleisön tuottaman aineiston ohjeita. Koemme, että sananvapauteen liittyy myös vastuu.

Tärkeimmät pelisäännöt

Sana on vapaa siinä laajuudessa mitä Suomen laki sitä tarkoittaa. Poliittisista päätöksistä saa olla värikästäkin mieltä, mutta henkilöön kohdistuvaa asiatonta käytöstä tai minkäänlaista uhkailua ei suvaita. Jokaisen kunnia ja yksityiselämä on turvattu. On peräti suotavaa että blogin käyttäjät eivät ole keskenään samaa mieltä asioista jotta keskustelua syntyy, mutta asiat tapelkoon, eivät ihmiset. Ylläpito puuttuu havaitessaan ongelmiin. Jos koet, että ylläpito ei toimi tarpeeksi ripeästi, yhteystietomme löydät alempaa tältä sivulta.

Kirjoittaminen nimimerkillä on sallittua ja joissain tapauksissa hyvinkin perusteltua. Huomaathan kuitenkin, että nimimerkki ei poista vastuuta sanomisistaan, ei moderaattorien eikä oikeuden edessä.

Palveluun voi luoda oman käyttäjätunnuksen tai käyttää yleisimpiä sosiaalisen median kirjautumistietoja.

Rajoitukset ja suositukset

Blogauksen tulee perustua valtaosaltaan tekijän omaan sisältöön. Lainaukset ovat sallittuja, monesti suotaviakin, mutta ne eivät saa muodostaa blogauksen sisällön valtaosaa. Lainaa sitaatti ja linkkaa laajempaan sisältöön asianmukaisesti.

Välttääksemme etusivun tukkeutumista, on blogialustamme suuntaa antavana rajoituksena kaksi blogausta päivässä. Hyväksymme perustellut poikkeustapaukset kuten vaikkapa tapahtumareportaasit.

Blogauksella ei ole minimi- tai maksimipituutta, mutta lähtökohtaisesti blogauksina toimivat parhaiten hieman tiiviimmät tekstit. Väliotsikot parantavat luettavuutta. Korostamme kuitenkin että tyyli on jokaisen oma.

Tekijänoikeudet

Kirjoittajalla on kaikki oikeudet luomaansa sisältöön. Blogipalvelu on vain julkaisualusta, eikä palvelun pitäjille tule mitään oikeuksia teksteihin. Blogipalvelun ollessa kyseessä rohkaisemme toki juttujen levittämiseen puolin ja toisin linkein, sitaatein, yms. Blogipalvelun ylläpitäjät pyrkivät madaltamaan kynnystä tähän kaikin keinoin ja etsimään tapoja promotoida sivustoa.

Varmistathan myös kuvia käyttäessä tai pidempiä tekstejä lainatessasi että sinulla on oikeus materiaaliin. Jos materiaali ei ole omaasi, mainitsethan aina tekijän nimen, ellei tekijä nimenomaisesti ole toivonut toisin.

Kysymyksiä ja vastauksia

Tähän lisäillään kysymyksiä ja vastauksia niiden ilmetessä.

Vastuuhenkilöt

Moderointitiimin tavoittaa sähköpostitse osoitteesta moderaattorit@pirkanblogit.fi – muista liittää linkki ongelmalliseen sisältöön.

Muut ylläpidolliset asiat tulisi ensisijaisesti ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen yllapito@pirkanblogit.fi

Vastaava ylläpitäjä – Kyuu Eturautti, puh 050 5950047, email vekotin@gmail.com, twitter @KyuuEturautti

Moderaattorit:

  • Pentti Tuominen, pj.tuominen(ät)pp.inet.fi

Tietosuoja

Voit tutustua tietosuojaselosteeseemme. Alla on tietosuojan periaatteet tiivistetysti.

  • Sivusto on täysin epäkaupallinen.
  • Sivuston palvelin varmuuskopioineen sijaitsee Suomessa, eikä tietoja siirretä sen ulkopuolelle, eikä luovuteta edelleen, pois lukien asianomaiset luvat omaavalle viranomaiselle.
  • Osa sivuston toiminnoista on blogisovelluksen kehittäjän, Automattic:n palveluita jonka vuoksi osa lisätoiminnoista, kuten sähköpostimuistutukset, kulkevat heidän palvelinten kautta. Tietoja käsitellään heidän tietosuojaselosteensa puitteissa.
  • Palvelinta operoi Säätöyhteisö B2 ry, voit tutustua heidän tietosuojaselosteeseen