Ohjeita

Ohjeita ja oppaita

Tälle sivulle kootaan ohjeita blogialustan käyttöön sen mukaa kun kysymyksiä herää.

Uudeksi kirjoittajaksi

Palveluun voi rekisteröityä kuka vaan. Oletusarvoisesti käyttäjällä on oikeus kommentoida, mutta ei suoraan julkaista blogauksia. Uusi käyttäjä voi kirjoittaa blogauksen moderointijonoon, josta moderaattori tarkastaa asianmukaisuuden. Kolmannen hyväksytyn blogauksen jälkeen voidaan käyttäjälle antaa oikeus blogausten julkaisuun suoraan. Käyttäjä voi pyytää sähköpostitse moderaattoreilta myös nopeutettua käsittelyä. Mikäli moderaattori kokee hakemuksen ja kirjoittajan asialliseksi, voidaan kirjoitusoikeus myöntää heti.

Pienen kynnyksen pitäminen osoittautui mielekkääksi ratkaisuksi Aamulehden alustalla, siksi halusimme tuoda vastaavan tänne. Vaikka pääosa kirjoittajista on asiallisia, valitettavasti nettikansan seassa on muutama ikävämpiä ilmaisuja harjoittava taho.

Kommentointi ilman rekisteröitymistä

Voit kommentoida blogausta myös suoraan sosiaalisen median tunnuksella, ilman rekisteröintiä. Blogauksen alla on erikseen kommentointi suoraan Facebookin tai Googlen tiedoilla.

Aamulehden blogien käyttäjille

Blogausten siirtoon Aamulehden palvelusta on olemassa erillinen ohje.

Nimen tai nimimerkin valinta, muut profiiliasetukset

Kun olet kirjautunut sisään, klikkaa omaa nimeäsi oikeassa ylänurkassa. Klikkaa sitten ”Muokkaa omaa profiilia”. Voit halutessasi kirjoittaa etu- ja sukunimen, tai tyytyä lempinimeen. Tämän alla on kohta ”näytä nimi julkisilla sivuilla tässä muodossa”, jossa voit valita nimesi näkyvän muodon blogausten ja kommenttien yhteydessä.

Sivulla voit myös hienosäätää muita asetuksia, lisätä halutessasi kotisivulinkin, vapaamuotoisen kuvauksen, ym.

Kuvan vaihto

Mikäli haluat käyttää profiilikuvaa, se tulee Gravatar-palvelusta. Gravatar tarjoaa helpon tavan säätää oma profiilikuva, joka näkyy samantien lukuisilla eri sivustoilla, ilman että joka sivustolle sitä täytyy säätää erikseen. Lisää siis halutessasi kuva Gravatariin ja se näkyy pian myös Pirkan blogeissa. Kuvasi tunnistetaan Gravatarista sähköpostiosoitteen perusteella. Jos sinulla on useita sähköpostiosoitteita, muista lisätä Gravatariin myös se osoite, mikä on Pirkan blogien tiedoissa.