Ohjeita

Vanhaa sisältöä!

Ks. Ohjeet ja säännöt – alla on vanhaa sisältöä, joka on kuitenkin jätetty avoimuuden nimissä saataville.

Ohjeita ja oppaita

Tälle sivulle kootaan ohjeita blogialustan käyttöön sen mukaa kun kysymyksiä herää. Tämä sivu on sellainen ”niksipirkka” -alue, huomaathan että säännöt, eli ns. pykälistö löytyy eri sivulta.

Uudeksi kirjoittajaksi

Palveluun voi rekisteröity vain Suomesta. Tämä on turvallisuusasetus johtuen roskapostituksen estosta. Ulkomailla pysyvästi asuva kirjoittaja voi ottaa yhteyttä ylläpitoon niin hoidamme asian käsipelillä. Lukeminen ja rekisteröinnin jälkeinen kirjautuminen on sallittua mistä vaan. Tietyissä tilanteissa rekisteröinti voi jäädä odottamaan ylläpitäjän aktivointia, tällaisissa tapauksissa ilmoitamme sähköpostitse kun tunnus on aktivoitu, yleensä n. tunnin kuluessa.

Uudella käyttäjällä on oikeus kommentoida, mutta ei suoraan julkaista blogauksia. Uusi käyttäjä voi kirjoittaa blogauksen moderointijonoon, josta moderaattori tarkastaa asianmukaisuuden. Kolmannen hyväksytyn blogauksen jälkeen annetaan käyttäjälle oikeus blogausten julkaisuun suoraan. Käyttäjä voi pyytää sähköpostitse moderaattoreilta myös nopeutettua käsittelyä. Mikäli moderaattori kokee hakemuksen ja kirjoittajan asialliseksi, voidaan kirjoitusoikeus myöntää heti.

Aamulehden blogien käyttäjille

Blogausten siirtoon Aamulehden palvelusta on olemassa erillinen ohje.

Nimen tai nimimerkin valinta, muut profiiliasetukset

Kun olet kirjautunut sisään, klikkaa omaa nimeäsi oikeassa ylänurkassa. Klikkaa sitten ”Muokkaa omaa profiilia”. Voit halutessasi kirjoittaa etu- ja sukunimen, tai tyytyä lempinimeen. Tämän alla on kohta ”näytä nimi julkisilla sivuilla tässä muodossa”, jossa voit valita nimesi näkyvän muodon blogausten ja kommenttien yhteydessä.

Sivulla voit myös hienosäätää muita asetuksia, lisätä halutessasi kotisivulinkin, vapaamuotoisen kuvauksen, ym.

Kuvan vaihto

Mikäli haluat käyttää profiilikuvaa, se tulee Gravatar-palvelusta. Gravatar tarjoaa helpon tavan säätää oma profiilikuva, joka näkyy samantien lukuisilla eri sivustoilla, ilman että joka sivustolle sitä täytyy säätää erikseen. Lisää siis halutessasi kuva Gravatariin ja se näkyy pian myös Pirkan blogeissa. Kuvasi tunnistetaan Gravatarista sähköpostiosoitteen perusteella. Jos sinulla on useita sähköpostiosoitteita, muista lisätä Gravatariin myös se osoite, mikä on Pirkan blogien tiedoissa.