Aseksuaalin päiväkirja

Listasin tuossa yksi päivä minulle tärkeitä asioita elämässäni ja seksi ei mahdu ensimmäisille kymmenelle sormelle, vaan on vasta sijalla 11, jos sitäkään.

Esim hyvä ruoka menee miljoona kertaa seksin edelle, puhumattakaan fyysisestä ja henkisestä terveydestä, ystävistä jne. jne.

Ihailen kyllä kauniita naisia kun sellaisia näen. Sitä en voi kieltää.  Eikä seurustelukaan pahitteeksi olisi, mutta en olisi valmis asumaan parisuhteessa samassa asunnossa naisen kanssa, koska minulle oma rauha ja pinttyyneet rutiinini ovat tärkeitä.

Se on moro. 

13 vastausta artikkeliin “Aseksuaalin päiväkirja”

 1. Aseksuaalisuutta olen tutkinut aika laajaltikin. Kyllä se niin vaan on että osalle meistä (5-10% tjsp) seksillä ei vaan ole merkitystä elämään. Eri asteisia versioita tästä toki on.

  Ihmissuhteitahan tuon ei tarvitse estää.

 2. Äijämies vastaa:

  Kyllä nainen ja siihen liittyvä seksikin ovat ohjanneet minun ja tuhansien muittenkin miesten elämää seikkailujen ja sitten rakkauden kautta sille polulle, missä nyt ollaan eikä huonosti ollenkaan. Jos nainen ei olisi vaikuttanut elämääni- missä lienen olla nyt.
  Ja ohjaavat vieläkin vahvasti, mutta kiinteältä pohjalta.
  Aseksuaalisuus on asia, jonka ymmärän, mutta en ymmärrä, mistä se johtuu.

 3. Iän karttuessa kyllä muut asiat, mutta nuorena se oli listan alkupäässä. Taitaapa olla niinettä tulijat jatkavat sitä lajia siekailematta ja paremman tekemisen puutteessa.

 4. No kun on ollut reilun neljä vuotta leskenä ja vaaikka vaimoni oli kaikin puolin hyvä vaimo .
  Jopa sen kaikenl isäksi kaunis katsella, en ole minäkään mitenkään valmis asuun kenenkään kanssa .
  Jopa yksinäisyys en tunne silti olevani yksinäinen joillakkin on vaara erakoitua .
  Itse liikun paljon ja en tuollasta vaaraa en miellä olevan minulla .
  Ja kyllä seksikin iän myötä vaihtuu toisiin kuvioihin vaikka kaikki toimisikin .
  Muuten Timo Lennart toi loppu se kirjoitetaan näin seommoro vaikka jotkut sanoo ettei mahdu kahta ämmää niin se on vain kirjoitettaessa sydämellinen .
  Tampereella toi kaksi ämmäää on monessa ja jäähalllikin kolmella ällällä terv iraplikka tepi

 5. Heikki kirjoittaa ”Aseksuaalisuus on asia, jonka ymmärän, mutta en ymmärrä, mistä se johtuu.”

  Samaa voinee kysyä vaikkapa vasenkätisyydestä. Luonto on päättänyt että meitä on moneksi ja näin tapahtui.

 6. Mielenkiintoinen avaus monimutkaisesta asiasta.

  Lähestysmiskulmia aiheeseen on monia, mutta minkä niistä valitsisi, jotta saisi aikaan edes jollain tavoin perustellun vastauksen ja samaan aikaan pitää miettiä sitä, että voiko lähestymiskulmia erottaa tosistaan ilman, että itse perusasia, eli ihminen ja ihmisen käyttäytymisen perusteet jäisivät puutteellisesti esitetyiksi.

  Ehkä on kuitenkin parempi jättää tähän.

 7. Tuo Timon avaus oli harvinaisen mielenkiintoinen. Muistuu mieleeni tuolta Kadettikoululla palvelusajastani silloin vanhan sotilasmestarin sanonta (hänellä kun todettiin paha hermoratavaurio alaraajoissa ja lääkäri sanoi, sitten sen seksielämän saa unohtaa, hoidosta puhuttaessa). Kun asiasta keskusteltiin, tietenkin kerholla, Sulo sanoi; kuulkaa pojat, elämässä on paljon muutakin kuin ”vatsa vatsaa vasten liukumista”, olen sen omaksunut.
  Oikeastaan, Niilo tuolla kiteytti saman filosofian hyvinkin tarkasti.
  Somerniemen kesätorilla kun parikymmentä vuotta kauppaa tein, kaikki kauppiaat ympärilläni olivat naisia. Siitä sitten syntyi siellä termi ”Kallen haaremi”.
  Toki tykkään naisista, kuitenkaan seksisuhteeseen en yhdenkään kanssa näistä näistä naisista edes yrittänyt. Minulle riitti kun olimme sellainen mukava yhteisö. Aina vuosia täyttäessäni tarjosin kaikille tytöille kahvit ja pullat. Se siitä.

 8. Juohtuu mieleeni pari hokemaa aiheen tiimoilta, nuoruuteni päivinä kuultua, hieman olivat nuoren miehen mielestä outoja.

  ”Hyi ilkeetä sano Ville pillua” ja toinen ”Kyllähän ne lapset mukavia ovat mutta se tekotapa”

  Eleltiin silloin aikoja jolloin aseksuaalisuus oli käsite jonka olemassaolosta ei ollut tietoa.

 9. Ken on lukenut Harri Nykäsen rikosromaaneja; osannee selkeästikkin määritellä tuon aseksuaalisuuden, tai sitten ei. Nämä Raid-kirjat ovat sitä parhaimmistoa, peilatessa ihmisen psyykkeä ja elämäntapaa vs järjestäytynyt yhteiskunta.

 10. No, onhan tuota tietoa; kirjastosta ainakin ja paras mahdollinen paikka on e-kirjat.
  Myllymatin kanssa olemme jo oppineet tuon e-raderin käytön ja silloin ei tarvitse ajella minnekkään kirjastoon; ei kun lainaa korvauksetta luettavaksi.
  Tuo e-reader on muuten aivan oivallinen reissukumppani. Minulla se kulkee aina mukana tuolla povitaskussa kun esim odotan Tallinnan laivaa Helsingissä, laivalla aamiaisen jälkeen lueskelen ja katkaisen hienosti kovin muuten yksitoikkoisen merimatkan. Tallinnassa vaikkapa siellä hammaslääkärin vastaanotolla kun odottelen tohtorin pakeille pääsyä, lueskelen. Sitten kun olen kaikki asiani hoitanut; taas satamassa laivaan pääsyä odotellessa; ei kun lueskelen, sama laivalla, lueskelen. Jos jään yöksi hotelliin, taas lueskelen; tv:tä en jaksa katsella ja kaljallekkaan ei oikein aina mieli tee.
  Uskomattoman hieno laite ja halpa. Minulla on nyt jo muutamia kymmeniä kirjoja siellä; en edes tiedä paljonko mahtuisi. Kait se joskus selviää.
  Laite on siitäkin hyvä, että sinulla voi olla luvun alla montakin kirjaa ja aina avautuu siitä mihin jätit. Uskomattoman hieno laite.

 11. Kiitos kaikille hyvistä kommenteista. Minulla ei ole tähän avaukseeni lisättävää.

 12. Kiitos kaikille kommenteista. Minulla ei ole tähän enää lisättävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *