Työttömyys ratkaistu?

Suomalainen talousnero, joka jostain syystä ei ole vielä Nobelia saanut, Juhana Vartiainen Iltasanomien mukaan.=Vartiainen sanoo, että ympäri maata on tarjolla runsaasti esimerkiksi puhelinmyyntityötä ja erilaisia suorittavia töitä.

 

Siitä vaan puhelinmyyjiksi kaikki työttömät.

25 vastausta artikkeliin “Työttömyys ratkaistu?”

 1. Sopii vain tietynluontoisille ihmisille. Pitää osata puhua paskaa luuriin.

 2. Puhelinmyynnit ovat huuhaata niistä ei saa edes omia kulujaan.
  Erilaisia suorittavia on mutta niistä ei makseta palkkaa.
  Työministerikään ei keksi mitään järkevää jo nyt teetetään vippastöitä firmoille jotka korjaavat sadon.

 3. Kun saa vitosen ”myynti työstä” päivässä se nyt on yhtä tyhjän kanssa saa tai ei terv tepivaari

 4. Suomessa on runsaasti avoimia työpaikkoja ihan oikeisiinkin töihin, vaan ei halukkaita tekijöitä kun erilaiset tukiaiset terveille työttömille ovat liian hyviä.

  Lisää työpaikkoja oikeisiin töihin syntyy helposti suuria määriä kun kielletään yleissitovuus ja heikennetään liian hyvää irtisanomissuojaa.

 5. No kun työttömiä on nyt pirkanmaalla 30 510 ja avoimia työpaikkoja vajaa 400 niin en sanoisi että niitä töitä olisi runsaasti tarjolla . terv tepivaari

 6. Juu, ennen muutettiin työn perässä ja jos vähänkin opiskelit, ei vaihtoehtoa edes ollut, kun töitä oli kotikylässä vain maajusseille ja metsureille.
  Nyt pitää se työ tuoda melkein kotiin…

 7. Pirkanmaa ei ole koko Suomi.

  Se yleissitovuuden kieltäminen ja irtisanomissääntöjen löyhentäminen tuo lisää hyviä työpaikkoja myös Pirkanmaalle.

  ”Avoimia työpaikkoja oli Tilastokeskuksen avoimet työpaikat -tilaston mukaan vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä 34 300, mikä on 12 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin (30 800). Avoimien työpaikkojen määrä kasvoi etenkin teollisuuden toimipaikoissa. Tietojen viiteajankohta on 1. syyskuuta.”
  https://tilastokeskus.fi/til/atp/

 8. Todellakin on hyvä muuttaa työn perässä Helsinkiin. Kuhan ensin asunnon löytäisi. Mieluummin kohtuuhintaisen.

  1. Ei kaikki työ ole suinkaan Helsingissä.

   Asua voi sitäpaitsi myös edullisesti, ei asunnon tarvitse välttämättä olla Esplanadilla.

   On helppoa keksiä tekosyitä miksi elää työttömyyskorvauksilla, asumistuella, jne. sen sijaan että tekisi oikeaa työtä.

  2. Eemeli osuu naulan kantaan, suurin ongelma pääkaupunkiseudulla on saada asunto, jossa olisi varaa elää.

   On totta kai kiva puhua työvoimapulasta, osaavan työvoiman puutteesta jne. mutta ikävä kyllä kukaan ei puhu siitä miksi esim. Kuopiossa asuvan kokeneen bussikuskin on mahdotonta muuttaa Helsinkiin töihin, kun samaan aikaan maapallon toisellapuolen joskus fillarin nähneen onnistuu samassa asiassa.

   Sorry, esimerkki oli kärjistetty, mutta pyydän ensin miettimään kuinka kärjistetty, ennen kuin tuomitsette.

 9. Joo ei pirkanmaa ole suomi mutta antaa hyvän kuvan työpaikoista ja niistä kilpailevista määristä .
  Ja sama suunta se oli lähes koko maassa terv tepivaari

 10. Kun maassa on muutama sata tuhatta työtöntä ja työpaikkoja on vain n 35 000 tuhatta kyllä on runsas tarjonta , terv tepivaari

 11. Kyllä sitä työtä tuli tehtyä rapiat neljä vuosikymmentä, samalle työantajalle jopa 38 vuotta ja nyt vietän hyvin ansaittuja vapaaherran päiviä .
  Niin ne sitten olivatkin niitä kunnon töitä joihin ei useinkaan löydy tekijöitä niissä kun voi mennä henki . terv tepivaari

 12. Eikä se työnperässä menokaan ihan kaikilta onnistu vaikka sellasta aina sanotaan itse jouduin meneen ties minne työ kun oli sellanen .
  En tosin olisi muuttanut silti Tampereelta koti osoitettani minnekkään sillä kun ei tuossa ollut merkitystä itselle eikä perheelle . terv tepivaari

 13. Itse olen tehnyt jo 38 vuotta hommia ja vielä olisi kymmenen vuotta työuraa edessä ennenkuin mahdollinen eläke odottaa.
  Näin sen pitääkin mennä, viisvitosten eläköityminen on häpeällistä.

 14. Onhan keksitty robotit että niitä TE kesk.johan kaikille löytyy työtä,siis nimittäin – älyrobotit !

  Toisekseen toiset elävät työttömyydellä virastoissaan valtion palkkalistoilla ja toiset saavat siitä – poliittisen aseenkin – ts.lyömäaseen.

 15. Vartiainen, joka ei ole tehnyt päivääkään tuottavaa työtä. En laske noitta Vartiaisen horinoita edes miksikään tutkijan työksi. Ja puhelinmyyjien paikkojen esille tuominen vain vahvistaa asian: Vartiainen ei ymmärrä ollenkaan, että työstä pitäisi saada palkkaa. Puhelinmyynnistä palkkasi voi olla ehkä jokunen kymppi päivässä tai sitten ei mitään. Vartiainen on kuin koulukiusaaja joka kiusaa luokan köyhempiä oppilaita vaatteiden takia. Tekee oikeasti mieli lyödä nenään aina kun Vartiainen puhuu työttömyydestä.

  Kun Kokoomuksen entiset kansanedustajat eivät koulutettuuina ihmisinä löydä vuosisenkaan jälkeen töitä suurista kaupungeista, niin miten puolueella on pokkaa väittää peruspäivärahalla olevien työttömyyden johtuvan omasta laiskuudesta?

  Tämän päivän Aamulehdessä tosin Harri Jaskari (kok) esitti työttömyydestä ihan järkeviä ajatuksia. Ehkä syynä oli se, että hän oikeasti tunsi yhden työttömän, jota järjestelmä oli potkinut päähän. Työttömyyskorvaus oli lopetettu liian aktiivisuuden takia, kun se ei ollut sitä TE toimiston hyväksymää aktiivisuutta. Ehkä Jaskari oli siitä myös tajunnut, ettei työttömyys ole välttämättä työttömän oma syy. Usein tutustuminen ihmisiin avartaa. Jos lukee vain lehtijuttuja voi saada kuvan vain ääri-ilmiöistä, koska niistähän lehdet kirjoittavat myydäkseen. Niinpä jonkun lusmun tarinat siitä miten koijataan korvauksia äkkiä yhdistyvät ”Suomen työttömiksi”. Jaskarikin myöntää uuden aktiivimallin epäonnistuvan jos tietyt edellytykset eivät täyty. Koska ne eivät täyty, niin miksi sitten malli väkisin laadittiin?

 16. Kävin netissä allekirjoittamassa kansalaisaloitteen työttömyysturvan aktiivimallin kumoamiseksi. Minusta pitäisi ennemmin poistaa esteitä joita työttömien aktiivisuudelle on asetettu. Jos olet aktiivinen ei-TE-toimiston vaatimalla tavalla, niin ”et ole työmarkkinoiden käytettävissä” eli korvauksesi evätään. Aloitteen oli laatinut fiksun oloinen herra, joka oli työttömänä ollessaan tehnyt mm. vapaaehtoista maanpuolustustyötä. Jos haluat tehdä saman, googleta kansalaisaloitteet ja voit tunnistautumalla pankkitunnuksilla allekirjoittaa aloitteen. Samalla allekirjoitin aloitteen kansanedustajien tolkuttomien sopeutumiseläkkeiden lopettamiseksi. Niin hyvää työttömyysturvaa ei kukaan tarvi että saa tonnikaupalla rahaa loppuikänsä ja voi vielä tienata pääomatuloja siihen päälle. Se on silkkaa korruptiota jota Suomessa ei muka ole.

 17. Tapio kk
  Kyllä se on paljolti kiinni mitä teet työksesi olen aika lailla varma itse kokeneena esim kaivokset .
  Sieltä harva lähtee normaalille eläkkeelle yleisin on sairaus eläke ja eläkevuosia onkin muutama vuosi kun noutaja saapuu .
  Ettei se 55 v eläköityminen ole minkään asteen häpee, mm kaivosalalla terv tepivaari

 18. Katsotaanpa oikeita lukuja!

  Marraskuun lopussa viralliset työllisyystilastot kertovat seuraavaa:
  – avoimia työpaikkoja 37 538
  – työnhakijoita 580 813

  Jokaista avointa työpaikkaa kohti oli siis keskimäärin 15,5 työnhakijaa. Puheet siitä, että työpaikkoja riittää jokaiselle työhaluiselle, ovat täyttä lööperiä!

  Viralliset työnvälitystilastot löytyvät Toimiala Onlinen avoimesta datatietokannasta, johon datan toimittaa työ- ja elinkeinoministeriö.

  1. Valitettavasti kaikki työttömäksi ilmoittautuneet eivät ole työhaluisia, vaan ovat ilmoittautuneet työttömäksi saadakseen työttömyyskorvausta, asumistukea, jne.

   Jotkut työhaluiset taas haluaisivat tehdä hyvin helppoa, siistiä sisätyötä josta maksettaisiin ruhtinaallinen palkka.

   Ikävä tosiasia on että Suomessa on tekemätöntä työtä – avoimia työpaikkoja – vaan niihin ei löydy tekijöitä kun sosiaaliturva on aivan liian hyvä.

   Toisaalta työpaikkoja avautuisi runsaasti lisää kun poistettaisiin yleissitovuus ja heikennettäisiin irtisanomissuojaa.

 19. Juhani noinhan se ei ole vaikka kuinka sanot että suomessa on työpaikkoja kaikille no kun ei ole kuitenkaan .
  Ja mitä tulee tekemättömään työhön sitä varmaan on mutteipa ole palkan maksajia .
  Mutta todellisuuteen suomessa on molemmista puute niin työpaikoista kun palkanmaksajista .
  Kun sitten luet tarpeeksi pitkälle saatkin loppu juoksussa lapion käteen .
  Ei ihme että moni sanoo ei kiitos mutta sekin porukka on vähemmistöä terv tepivaari

  1. Teuvo: ”Juhani noinhan se ei ole vaikka kuinka sanot että suomessa on työpaikkoja kaikille no kun ei ole kuitenkaan .”

   En ole missään, enkä milloinkaan väittänyt että: ”suomessa on työpaikkoja kaikille”.

   Todista, että olisin väittänyt.

 20. En minä mitään todista, asia on aina niin ettei kaikille ole työtä, oli hyvä aika taikka huono .
  Mutta alle 40 000 työpaikalla ei kepunkaan kannata pörhistellä yhtään mitään .
  Mutta renki aika meni eikä palaa takaisin terv tepivaari

 21. Meillä on vielä onkelmia ei ole työpaikkoja eikä palkanmasajia, ja vapaaehtois työ mitä se on, pystyykös sellasta tekeen monikaan kun pitää itsekkin myös elää terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *