Äläskelponen aamusaarna

Torstai joulukuun kaheskymmeneskaheksas ja mulla tullee miehleen, kuinka kriittisiä molhan, ei oiken mikhän meinaa passata ja kaikheen on huomauttamista. Mullaki. Mulla varsinki.

Ja vaikka tunnema ittessämme, kuinka kritiikki rikkoo itteä, kritiikki vie pois harmoniasta.

Ihmiset ettii kysymystensä kans vastauksia, mutta kulkevat kritiikin kilpi eessä ja esteenä. Tai minusta nyt näyttää vaan siltä.

Ja sitte mieki uskon niinko monet viishaammakki, että vastaus on kattoa ja kuunnella ommaa sisimpäänsä.

Vilpitön ihminen löytää jonku niinko oman tottuuen ja oman rauhan tai ehheyen omasta ittestään. Omassa ittessä. Siis omassa resuisuuessaan on rauha. Tai no jotaki sillain. Vilpittömyys on se juttu, joka suojaa mielenrauhaa, ooh, siis vilpitön oleminen tässä hetkessä on mielenrauha.

Mullon muutama ystävä, joita ihhailenko non sen näkösiäki, että net uskoo kaiken mitä sanottaan. Mie en semmoselta taijja näyttää, vaikkolenki helposti lapsellinen ja hyväuskonen ja sinisilmänen jee, no hyvä mieki.

Nojoo tärkkeintä on joku henkinen ilmapiiri, jossa ellää, että sois valosa, avara, hyväksyvä ja tasapainonen.

No siis nyt tajuanki, kuulin puhelimessako yks rakas ihminen sano puolisonsa sanohneen, ettei piä alkaa kaveriksikko toinen marmattaa ja on negatiivinen, se tarttuu niin helposti, se valittaminen tarttuu eikä maailma eikä oma elämäkhään taho ennää kelvata.

Elikkä meni aamusaarnaksi eikä päätä eikä häntää, kiitos kuitenkiko sain läpättää ja pähkäillä, Oskari tullee kohta ja Herttalassa kaikki ihanasti ja hyvin, voikaa tekki kaikin ja jokaiikka hyvin, kuppi kahvia, pala joulun välipäivien taivasta ja mielenrauhaa 

– ämmi ja äläskelponen aamusaarnansa ja kuulin jo tälle aamule hienon sanan, veruke, emmä keksi verukheita, iloittema ja annama pallaa, pahankiirisiä sykkyröijjiä, otta rypyssä kyttääjiä ja kriittisiä marmattajia täälon jo ihan tarpheeksi, katoppa vain, meinaan alottaa alusta, meeppäs nyt ämmi siittä, siis heips ja hallaus.

5 vastausta artikkeliin “Äläskelponen aamusaarna”

 1. Pikku ämmi on noissa niin oikeassa ettei oikeammassa voi olla niin me ihmiset vaan olemme tuollasia oikeasti .
  Hertalle ja pikku ämmille uutta parempaa vuotta toivottaen iraplikka hau hau ja tepivaari

 2. Mukava saarna lukea heti aamutuimaan. Aivan sattuvasti sanottu ”Ihmiset ettii kysymystensä kans vastauksia, mutta kulkevat kritiikin kilpi eessä ja esteenä” noinhan se paljolti menee näilläkin sivuilla enempi juupas eipäs linjoilla ollaan.
  Eikun ”Annama pallaa” rinta pyystyssä mutta mieli avoinna.

 3. Elä jokahinen päivä siihen lajihin, notta se vois olla sun viimmeeses. Jonakin päivänä soot viälä siinä oikias.

 4. Tietämättä, että nytton viattomien lastenpäivä enkä muista tarkoin sen historiaa kirjotin aamula vilpittömyyestä, kuten Pentti, olitki huomanu.
  #sattumaaeiole

  Kiitos kommenteista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *