Jarmo Korhonen: ”Juha Sipilä kaatuu ensi kesänä.” 

KorhonenKeskustan entisen puoluesihteerin Jarmo Korhosen (kesk.) mukaan puolue on mennyt väärään suuntaan unohtamalla kansanläheisyyden ja kadottanut vanhan alkiolaisen ihmisyyden ihanteen. Samalla puolue on unohtanut myös maalaisliittolaiset jäsenet. Tällä menolla keskustan kannatus laskee hänen arvionsa mukaan 10 prosenttiin. – Juha Sipilä kaatuu ensi kesänä Sotkamon puoluekokouksessa. Viimeistään. Ja jos ei kaadu, niin keskusta häviää tulevat vaalit.

Eikö Paavo Väyrynen hallitse suomen oikeinkirjoitusta ”tuskimpa”? Ks. alla:

Sipilä on hieno mies, mutta jos hän jatkaa, keskusta häviää. Puolue etsii jo tällä hetkellä uutta puoluejohtajaa. Niin raakaa kuin se onkin. Keskustalle on silti Korhosen mukaan tilaa Suomessa. Entisen puoluesihteerin mukaan Suomesta löytyy aina ihmisiä, jotka tulevat kannattamaan tasapainoisen ja tasa-arvoisen politiikan kehittämistä. Hänen mukaansa tarvitaan puoluetta, joka ajaa koko maan kehittämistä. Nyt kansan ääni on kuitenkin unohdettu. – On unohdettu Paavo Väyrysen taisteluhalu. Keskustan tämänhetkinen onni on ollut se, että SDP ei ole uskaltanut tehdä sosialidemokraattista politiikkaa. Pinnallisuuden ja helpon median rooli politiikassa ovat kasvaneet. Politiikan luonteen Korhonen näkee näyttäytymistaiteena ja hyvänä teatterina. Asioita ei pyritä edistämään hänen mukaansa oikeasti uudistusten kautta. – Pinnallisuuden ja helpon median rooli politiikassa ovat kasvaneet. – Politiikassa palataan hiljalleen isoihin ihmisiä koskeviin kysymyksiin. Kyllähän sen jokainen näkee. Nuorten töihin pääsemisen ongelmat, eihän tämä ole se yhteiskunta, jota me tavoittelimme. Nuorille pitää taata koulutus ja tämän jälkeen työpaikka. Myös demarit saavat mielipiteitä jakavalta entiseltä puoluesihteeriltä osansa. Korhonen tokaisee huolettomaan tyyliinsä, että jos sosialidemokratia kykenisi samanlaisella 1970-luvun intensiteetillä puolustamaan työtätekeviä suomalaisia, niin sen kannatus hipoisi 30 prosenttia. SDP:n pitäisi hänen mukaansa huolehtia oikeudenmukaisuuden toteutumisesta, ei vain heistä kenellä on työpaikka. – Sanon aina sosialidemokraattisille ystävilleni, että kun te vain uskaltaisitte olla sosialidemokraatteja ja puolustaa työtätekevää ja pienituloista, niin kannatus nousisi. Mutta kun SDP haikailee koko ajan tuon kokoomuksen perään. Oikeistososialidemokraattia ei ole olemassakaan, sehän on kokoomus. Kokoomus taas on Etelä-Suomen asiaa ajava vaaliliitto. Pinnallisuuden ja helpon median rooli politiikassa ovat kasvaneet. Kaikesta kokemastaan huolimatta Korhonen ei sulje kokonaan pois mahdollisuutta palata politiikkaan. Puolueesta hän ei tosin sano yhtään mitään. Rivien välistä voi lukea, että keskusta tuskin on listalla, jos häntä sinne edes huolittaisi. – Koko ajan syntyy niin paljon uusia puolueita, ikinä ei voi tietää minne maailma menee. Ei koskaan kannata sanoa ei koskaan. Mutta kuten Paavo Väyrynen sanoisi tässä vaiheessa, että ”tuskimpa”.

Lähde: Ex-puoluesihteeri Jarmo Korhonen: Keskustan kannatus uhkaa laskea 10 prosenttiin – ”Juha Sipilä kaatuu ensi kesänä. Viimeistään.” | Demokraatti.fi – Demokraatti.fi

8 vastausta artikkeliin “Jarmo Korhonen: ”Juha Sipilä kaatuu ensi kesänä.” ”

 1. Sipilä kaatuu jo ennen ensi kesää, kun osa loikkareista palaa takaisin persuihin. Siniset eivät voi jatkuvasti pettää äänestäjiä, jos niitä edes on.

 2. Taitaa Sipilä olla kokoomuksesta oikealle eikä kepulainen mistään kohtaa ja ennenkaikkea patavanhoillinen . terv tepivaari

 3. Oho, Harri räjäyttikin ihan ruudun täydeltä, hyvä ettei hypännyt silmille tuo Korhonen.

  1. Pentti,
   mutta huomaa, että osaan käyttää ’more’ -tagia. Näin ollen en valloita kaikkea tilaa ”Kaikki blogaukset” -osastosta kuten eräs 🙂

 4. Korhonen:

  ”Sanon aina sosialidemokraattisille ystävilleni, että kun te vain uskaltaisitte olla sosialidemokraatteja ja puolustaa työtätekevää ja pienituloista, niin kannatus nousisi. Mutta kun SDP haikailee koko ajan tuon kokoomuksen perään. Oikeistososialidemokraattia ei ole olemassakaan, sehän on kokoomus.”

  Molempia yhdistää nykyään myös epäisänmaallisuus. Kokoomus voisi kirkastaa kuvaansa poistamalla puoluerekisteristään kolme viimeistä puheenjohtajaansa: Kataisen, Stubbin ja Orpon.

  Demarit voisivat poistaa puoluerekisteristään Lipposen, Jaakonsaaren ja Haataisen. Puolueen kuva kirkastuisi heti kansan silmissä.

  1. Tuo Haatainen voitaisiin kyllä korvata Halosella, vaikka Haatainen onkin kertonut arvostavansa enemmän Halosen linjaa kuin Niinistön linjaa.

 5. Korhonen:

  ”Kaikesta kokemastaan huolimatta Korhonen ei sulje kokonaan pois mahdollisuutta palata politiikkaan. Puolueesta hän ei tosin sano yhtään mitään. Rivien välistä voi lukea, että keskusta tuskin on listalla, jos häntä sinne edes huolittaisi. – Koko ajan syntyy niin paljon uusia puolueita, ikinä ei voi tietää minne maailma menee.”
  ————————–
  Suomen Keskusta voitaisiin laittaa lihoiksi ja parhaat voisivat siirtyä kansalaispuolueeseen. Siinä puolueessa on vain se ongelma, ettei siihen oteta jäseniä muuten kuin kannatuspohjalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *