Presidentin vaalikamppailu alkaa tänään

Tähän asti on presidentin vaalikamppailu ollut vasta esilämmittelyä. Niinistö sai tavata Amerikan matkallaan suomalaiset huippujääkiekkoilijat Micke Granlundin ja Mikko Koivun Minnesotassa. Ja kaikilla oli niin mukavaa, kuin Putte Possun synttäreillä.

Mutta ny siis tänään tilanne sähköistyy, kun perussuomalaiset valitsevat ehdokkaansa Laura Huhtasaaren. Laura tuo vaaliväittelyihin säpinää ja samalla muiden ehdokkaiden vanha tuttu jargonia tulee jäämään taka-alalle. Kuka viitsii kuunnella jo moneen kertaan kuullut fraasit siitä, kuinka Suomen muka pitäisi olla kaikissa ytimissä, kun se kaiken lisäksi maksaa meille veronmaksajille paljon ja on poissa meidän elintasosta.

Nyt me tavalliset tallaajat haluamme kuulla vaaliväittelyissä siitä, kuka ehdokkaista kannattaa maahanmuuton rajoittamista ja tiukempaa kontrollia rajoillemme. Kuka ehdokkaista kannattaa Suomen pysymistä itsenäisenä valtiona, jossa vain suomalaiset itse päättävät asioistaan. Kuka ehdokkaista kannatta EU:n syvenevää yhtenäisyyttä eli integraatiota, joka tarkoittaa itsenäisyyden menettämistä.

Näistä ja monista muista tärkeistä asioista haluamme kuulla ehdokkaiden mielipiteet, jos heillä ylipäänsä on mielipiteitä. Vai onko niin, että esim. Sauli Niinistö on rakentanut kampanjansa puhtaasti mielikuvien varaan, joka ei kerro mitään Niinistön kyvyistä toimia kansakunnan johtajana.

Varmaa on, että Laura Huhtasaaren kampanjaa tullaan sabotoimaan ja valtamedia tulee antamaan hyvää sivustatukea siinä puuhassa. Mutta se ei lannista Lauraa, vaan antaa vain voimia taistella kovemmin .

Kansa lopulta päättää ja kyllä kansa tietää, kun enään ei uskalla yksin kävellä kaupunkiemme kaduilla. kun ei tiedä minkä kulman takaa puukkomies ilmestyy eteen.

 

12 vastausta artikkeliin “Presidentin vaalikamppailu alkaa tänään”

 1. Kun tuo Laura saa prosenttinsa nousuun niin se nousee korkeintaan 3% 3,5% no ei sillä pressaks päästä mutta saa sillä hyvän viimeisen sijan .terv tepivaari

 2. Kuuntelin juuri Huhtasaaren linjapuheen ja tottahan tuo turisi niin EU:sta kuin muustakin.

 3. ”Pilaa koko presidentti-instituution maineen.”

  No jopas. Tuollaista tapahtui silloin, kun Kekkonen valittiin poikkeuslailla presidentiksi. Silloin lyötiin korville niin demokratiaa kuin presidentti-instituutiota.

  Kyllä Huhtasaari hyvän lisän tuo vaalikamppailuun. Poliittinen korrektius tulee varmasti haastettua. Liirum laarum puheille vaaditaan katetta.

  Tuskinpa Huhtasaari valituksi tulee, mutta varmaa on, että keskustelu ei jää pelkäksi hymistelyksi. Ja se on pelkästään hyvä asia.

  1. Täysin samaa mieltä.
   Huhtasaaren arvo on juuri se, että keskustelu ei jää pelkäksi hymistelyksi.

   1. … ehkä joku muukin osaa ”hymistellä” ja pannaan hänet omaan kastiinsa intilaiseen tapaan ja tässä tapauksessa hakaristi otsaan kastin merkiksi ja persujen ääriliikkeen prinsessaksi- sinne jääkööt.

 4. Aika erikoista.
  Hakaristejä ja kaikkee.
  Kaikki inkkarit kanootista ulkona ??

 5. Kyllähän Huhtasaari väriä tuo presidentinvaaleihin.

  Itse kyllä aion edelleen äänestää niinistöä, mutta toivotan huhtasaarellekin menestystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *