18 vastausta artikkeliin “Rikas suomenkieli”

  1. Tuli mieleen vanha laulu Afrikan pikku hottentotista. Sellaisia ei taideta enää nykyisin esittää julkisesti – maailma on muuttunut kummalliseksi. On muka sanoja joita ei saisi käyttää.

    1. Ei esitetä – paitsi Veltto Virtasen toimesta.

      En ole kovinkaan suuri revisionismin ystävä ja juuri siitä menneen kulttuurin kieltämisessä on kyse. Epäkorrektia nykystandardein – ehkäpä – mutta se ei poistu historiastamme kieltämällä. Jos kiellämme historiamme, emme myöskään opi siitä.

      1. Viestejä urkkivat jenkkien tietokoneet lienevät panneet merkille urputukseni USAa vastaan.

        Tuo korstovaltio havittelee maailman diktatuuria. Se käyttää asevarusteluunsa enemmän rahaa kuin kuin seuraavat seitsemän valtiota yhteensä.

        Olen tehnyt johtopäätökseni jo ajat sitten ja pyrkinyt boikotoimaan kyseisen maan tuotteita.

  2. Se hottentottilaulu oli varsin mukava säveleltään ja sanoiltaan.

    Siinä nuori neekeri (hottentotti) pelasti heimonsa kun vieras heimo hyökkäsi. Tämä rummutti rumpuja ja huusi ylös joka hottentotti.

    Neekerikuningas muistaakseni palkitsi laulussa tämän nuoren sankarineekerin jalkapallolla ja prinsessalla.

    1. https://fi.wikipedia.org/wiki/Khoit

      ”Kansaan aiemmin viitannut hollantilaisperäinen nimitys Hottentotti merkitsi ”hikottelijaa” tai ”änkyttäjää”, mutta nykyisin asiateksteissä käytetään kansan omakielisiä nimityksiä. Useiden lähteiden mukaan termiä hottentotti pidetään nykyisin loukkaavana.[2] ”Hikottelija” viittaa khoiden omaan maiskausäänteitä sisältävään kielteen. Nimitys khoi tulee heimon omasta kielestä ja merkitsee ”oikeita ihmisiä”.”
      ————————
      Hottentotti -laulu on kyllä hieno.
      ——————–
      Suomi -sanan alkuperää ei liene varmuudella selvitetty, mutta eräässä radion esitelmästä päädyttiin tulokseen, että suomi -sana tarkoitti alkuaan ihmistä.
      Jos sana tarkoitti ihmistä, niin arvelen, että sekin tarkoitti nimenomaan ”oikeaa ihmistä” eli oman heimon jäsentä.

  3. Olisi kiva tietää miltä foorumilta minut olisi muka potkittu yleisesti käyttämäni sanan ”ryssä” vuoksi. Itse en tiedä sellaista tapausta.

    Uuden Suomen Puheenvuoroon sain bannin kun kirjoitin kommentin jossa esitin: olisi parasta että Paavo Väyrynen jäisikin Venäjälle.

    Juuri ennen sitä päätoimittaja oli suorastaan innoissaan tiedosta että olin antanut sissikoulutusta ukrainalaisille.

    1. Tiedoksi tosiasia että minä EN ole ikinä kirjoittanut yhtään mitään millekään ”Suomi-sisulle”, joten en ole myöskään voinut saada sieltä mitään ”lemppuja”.

      1. Putkinen ,Miksi jälleen valehtelet ?
        Samanniminen -näköinen ja samat aatemaailmat omaava potkittiin pois pu.sivuilta.
        On mahdotonta kuvitella ettäSuomessa ,olisi kaksi saman nimistä,näköistä ja saman aatemaailman omaavaa Putkista.

  4. Tuntuu siltä, että taas on Pietarin trollitehdas syyttämässä minua tekemättömistä asioista haitatakseen minun tiukasti tosiasioihin perustuvaa viestintääni. Ryssät eivät tykkää tosiasioiden esille tuojista.

  5. Kyllähän se ruotsinkielikin meille mahtuu; puhutaanhan tässä maassa toistakymmentä eri kieltä, noin pääosin.
    Ruotsinkieleen perustuvaa politiikkaa en kyllä ymmärrä.

    1. Ruotsinkielipolitiikan ymmärtää freudentalismin perusteita tutkimalla.
      Freudenthal oli Suomessa syntynyt ruotsalainen äärinationalisti, joka halusi alistaa suomalaiset ja suomenruotsalaiset palvelemaan ruotsalaisuuden ylivaltaa.
      Isoruotsalaisista merkittävä osa olisi halunnut, että Suomi olisi liitetty jälleen Ruotsiin. Osa heistä toivoi näin kyykytysmahdollisuuksiensa lisääntymistä, osa mielsi itsensä ruotsalaisiksi Freudenthalin propakandan ansiosta.

  6. Kertaan, etten ole milloinkaan kirjoittanut yhtään mitään millekään Suomi-sisu sivustoille, kuten yllä väitetään. En edes lue mitään sellaista sivustoa kirjoittamisesta puhumattakaan.

    Kuulostaa joltakin persusivustolta tai ns. uusnatsisivustolta.

  7. Joskus olen huomannut että minun nimelläni on joku muu kirjoittanut täysin asiattomia kirjoituksia ja otin jopa poliisiin yhteyttä sillä teemalla.

    Oletan että minua yritettiin saattaa huonoon valoon tietyn tahon toimesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *