Sotesopan keittäjät täytyy vaihtaa

Sotesoppaa on nyt keittänyt pääasiassa naiset. He eivät ole saaneet muuta aikaan, kun yhä uusia ongelmia valmiisiin ratkaisuihin. Asiantuntijat ovat laajalti osoittaneet tien, mitä edetä, että syntyy hyvä uudistus, mutta naiset ovat onnistuneet sotkemaan asiat perin juurin.

Enään ei valmistella sotea kansalaisia varten vaan maakuntahallintoa Kepulle ja valinnanvapautta Kokoomuksen edustamille yksityisille lääkärifirmoille. Kuka siis valitsee mitäkin. Kepu valitsi lisää valtaa maakuntahallinnolla, Kokoomus valitsi yksityisille lääkrifirmoille pääsyn valtion sote rahoihin n. 20 miljardia euroa vuosittain. Kansa nuolee näppejään, eikä tiedä tulevaisuudesta mitää, miten hoitaa sairauksiaan?

Nyt pitää puhaltaa peli poikki ja antaa jämäköille miehille tehtäväksi valmistella sote sellaiseksi, että se toimii kansalaisten ehdoilla kansalaisia varten.

Parhaiten asia hoituu siten, että pannaan maakuntahallinto ja valinnanvapaus roskikseen ja aletaan määrätietoisesti korjata nykysysteemissä olevia vääristymiä. Pääosin kansalaiset ovat tyytyväisiä nykyiseen terveydenhuoltoon, kunhan saadaan lisää lääkäreitä, että jonot lyhenevät.

Poliitikot, varsinkin naispoliitikot ovat onnistuneet sotkemaan kaiken. Nyt on saatava rotia hommiin.

 

10 vastausta artikkeliin “Sotesopan keittäjät täytyy vaihtaa”

 1. Myöhässä oot, meni jo; missäs oot ollut vaikuttamassa ?

  Todella Maria Guzeina ja Risikko- varsinkin viimeksi mainittu ovat sotkenneet alusta alkaen kaikki asiat.

  Onneksi oli Juha Rehula ja Tölli taustalla, jotka saivat asiat edes jollekin tolalle.

  Mikään hallitus tai puolue aikasemmin ei ole saanut tätä asiaa kasaan. Nyt sentään on toivoa.

  Toivottavasti orpo-poika ei taas kerran sotke asioita.

 2. Kyllä tuo tuo huittisten plikka tekee sotkua paljon enempi mitä jotkut kepulistit keksii uutta sotkettuun asiaan .
  Ettei vaan sotesta tule ”opama gare” suomalaisttain jonka voi purkaa taikka vaan unohtaa kun ei toimi . terv tepivaari

 3. Kokoomus/kepu varallisuutemme pesänjakajat taitaa siinä nyt potilas jäädä toisarvoiseksi.
  Nykysysteemi hyvin hoidettuna olisi ollut kaikille eduksi. Tulevaisuus on sitten pörssikeinottelijoiden etu ja maakuntaan lisää hallintovirkoja palkkiopaikoiksi.

 4. Tuossaei suinkaan olekkaantarkoitus hoita ihmsten terveyttä vaan saattaa suomi liittovaltiolle sopivaksi noine maakuntineen .
  N 360 Kunnan kanssa se olisi jäänyt haaveeksi . terv tepivaari

 5. Väinö arvelee että näin olisi: Kokoomus valitsi yksityisille lääkrifirmoille pääsyn valtion sote rahoihin

  Saattaa olla näin tai sitten ei. Sitä vain jäin ihmettelemään että jos näin on niin miksi ihmeessä. Onko näissä yksityisissä lääkefirmoissa paljonkin äänestäjiä? Voisiko Kokoomus kieroudessaan kuitenkin yrittää rakennella sellaista SOTEa josta tykätään ja ääniä ropisee siitä kiitokseseksi?

 6. Tiedä sitten vaikuttaako kulkusten läsnäolo tai puute tähän mitenkään, mutta asiantuntijoiden mielipiteillä ei ehkäpä olisi ollut tarpeen pyyhkiä persusta.

 7. Tässä asiakokonaisuudessa on niin paljon tahallista väärinymmärtämistä, populismia ja suoranaisia valheita, ettei juuri missään aiemmin.

  Ja ikävä kyllä mainittuihin sortuu sekä puolustajat, että vastustajat, mutta siinähän ei ole mitään uutta.

 8. Oikeastaan enään ei voi puua ”sotesopasta”, koska sopasta pystyy tunnistamaan käytetyt ainekset soppaan. Nyt pitää puhua sotesoosista tai sotesoseesta siksi, että soosista ja soseesta ei tiedä, mitä kaikkea siihen on sotkettu.
  Soteesta on tulossa tällä ämmätten tekemällä sellainen soosi ja sosee, että siitä ei ota selvää kukaan, kaikkein vähiten kansalainen, jota varten soteen piti tulla parantamaan lääkärille pääsyä.

 9. Sotesopan höyryt ovat saattaneet sekoittaa päättäjiemme ajattelukyvyn eivätkä enää edes kuule saati ymmärrä asiantuntijoiden sanomaa – päivän Pitkokin sivusi asiaa tänään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *