Taas yksi onnistunut palautus

Turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa ajavat ja pakkopalautuksia vastustavat mielenosoittajat kokoontuivat Tampereelle.

Lähde: Aktivistit vastustavat pakkopalautuksia – Mielenosoituksia Tampereella ja Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Ja myöhemmin Helsinkiin:

”Tukimielenosoitus jatkui illalla Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Helsingin mielenosoitusta organisoiva Tiina Pelkonen kertoo Iltalehdelle, että tarkoituksena on osoittaa tukea tamperelaisille aktivisteille.

Sabotointia
Sabotointia – lentoturvallisuus

Aktivistien saamien tietojen mukaan palautuslento Irakiin lähtee tiistai-iltana. Varmuutta tästä ei ole. Poliisi ei tiedota palautuslennoista.

TK1764 Istanbul - Laskeutunut
TK1764 Istanbul – Laskeutunut

Itä-Uudenmaan poliisi tviittasi tiistaina alkuillasta, että lentoasemalla oli vähäinen määrä mielenosoittajia. Paikalla oli myös vastamielenosoitus.

Pakkopalautuksia vastustavalle mielenosoitukselle poliisi osoitti paikan kaukana terminaalien sisäänkäynneistä, käytännössä lyhytaikaiseen pysäköintiin tarkoitetun alueen laitamilta.

Stop Deportations Finland vaatii pakkopalautusten keskeyttämistä kunnes Maahanmuuttoviraston turvapaikkakäytännöt on tarkastettu ja ulkomaalaispoliisin käännytystoimien lainmukaisuus on tutkittu.”

8 vastausta artikkeliin “Taas yksi onnistunut palautus”

 1. Kuten yllä oleva kuvanappaus ”Flightradarista” osoitaa, palautuslento onnistui. Tai oli ainakin 1 km päässä Istanbulin kentästä.

 2. Palautettavat henkilöt ovat Suomessa laittomasti. Pitäisi säätää ankarasti rangaistavaksi teoksi maasta poistamisen haittaaminen millään tavoin.

  Nytkin maasta poistamisen haittaamisen voisi tulkita viranomaisen vastustamiseksi, joka on rangaistava rikos.

 3. On jotenkin hassua, että samat ihmiset jotka vaativat turvapaikanhakijoille oikeusturvaa, vastustavat oikeusjärjestelmää, joka takaa sen oikeusturvan.

  1. ”Ukrainan Suomen suurlähettiläs kertoo Ilta-Sanomille, että osa poimijoista on palannut kotiinsa, osa taas löysi Suomesta töitä.
   Joensuun Tuupovaarassa hämmästeltiin aiemmin tällä viikolla outoa tapausta: minne katosi 40 marjanpoimijaa?

   Ukrainasta Puolan kautta Suomeen saapuneet marjanpoimijat saapuivat Tuupovaaraan sunnuntaina 30. heinäkuuta. Erinäisten sattumusten takia ryhmä ei päässyt alkuperäiseen majapaikkaansa, joten Tuupovaaran metsästysseuran sihteeri Sulo Suhonen järjesti heille hätämajoituksen metsästysseuran tiloista.”

   http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005320361.html

 4. Facebookissa Suomessa ilmeisestikin hylsyn saanut irakilainen ”kapinakenraali” haluaa johdattaa opetuslapsensa takaisin Ruotsin puolelle.
  Avulias_Anneli opastaa turvapaikan haussa:

  ”Voisko joku kääntää in english kun oon siinä vähän huono. Jos meinaa mennä Ruotsiin ja laittaa tph:n vetämään niin se voi onnistua jos täyttää muutamat ehdot: missään nimessä viranomaisille ei saa sanoa Suomesta mitään. Koko Suomi pitää kertakaikkiaan unohtaa. Kaikki yhteydet Suomeen pitää heivata ja kertoa sama tarina mitä Suomeen tultaessa, mutta muuttaa vain ne päivämäärät vastaamaan sitä aikaa kun sitten on Ruotsissa. Eli idea on se, että menee riskillä. On mahdollista, että pääsee myllytyksen läpi – tiedän tapauksia, joissa näin on käynyt. Viranomaisyhteistyö maiden välillä ei ole niin hyvää kuin luullaan ja tämä ujuttautumisen idea perustuu tähän. Pitää olla mauton ja hajuton , mutta tarinan on oltava sen verran uskottava, että Suomessa vietetty aika on jotenkin paikattava. Jos Ruotsissa epäillään henkilön olleen Suomessa niin kyselyä lähtee heti ja silloin paljastuu. Tästä seuraa, että koko hakemusta ei käsitellä ja tyyppi tuodaan samantien Suomeen odottamaan kotimaahansa palautusta. Mutta jos ei ole vihiä Suomesta niin silloin voi hyvällä tsäkällä päästä läpi. Riski on suuri, mutta mahdollisuus on olemassa toisinkuin siinä, että menee ja kertoo tulevansa Suomesta. Silloin toivo on nolla.”

 5. Näistä ”Avuliaista” ei valitettavasti ole puutetta.

  Kansainvaellusta EUhun ei saada kuriin ennen kuin kaikkien rajamaiden rajavartiostoille annetaan ehdoton käsky että rajan yli sisäänpäin saa päästää vain oikealla voimassa olevalla passilla JA viisumilla.

  EUn alueella jo laittomasti olevat pitää kammata tiheällä täikammalla lukkojen taakse ja poistaa alueelta tehokkaasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *