Venäjä käy informaatiosotaa kaiken aikaa – Georgia

Tänään oli ”Viron Hesarissa” Postimees-lehdessä kirjoitus, jonka mukaan Ukrainan alueella taistelee Ukrainaa vastaan 30 000-40 000 Venäjän sotilasta.

Sen jutun kommentiksi oli joku ”Pietarin trolli” kirjoittanut täysin juttuun liittymättömän kommentin, jonka mukaan Georgia olisi muka hyökännyt 080808 (päivälleen 9 vuotta sitten) ns. Etelä-Ossetian kimppuun. Se oli puhtaasti Kremlin propagandaa. Minäkin kirjoitin vastauksen kyseiseen kommenttiin.

Postimiehen toimitus oli niin fiksu, että poisti sen Venäjän propagandakommentin – mukana poistui myös minun faktaa oleva vastaukseni.

Nyt siellä oli taas ”Pietarin trollin” vastaava paskakirjoitus. Nyt minä en vastannut siihen kirjoitukseen, vaan kirjoitin oman faktakommenttini erikseen, ettei kommenttini katoaisi mahdollisen trollikommentin poiston yhteydessä.

Se vuoden 2008 Georgian sotahan alkoi todellisuudessa Venäjän panssarijoukkojen laittomalla tunkeutumisella Georgian alueelle Rokin tunnelin kautta. Georgian joukot tekivät sitten vastahyökkäyksen omalla alueellaan pysäyttääkseen Venäjän joukkojen tunkeutumisen Georgian lailliselle alueelle. Sen Georgian vastahyökkäyksen kuluessa Venäjän 58.Armeijan (nimenomaan armeija, eikä esimerkiksi armeijakunta) komentaja kenraali Anatoli Hruljov haavoittui vakavasti Georgian laillisella alueella. Mitähän ne ryssät oikein tekivätkään Georgian laillisella alueella?

Kannattaa huomata, että nimenomaan Venäjä hyökkäsi Georgian alueelle lännestä (Abhasia, Zugdidi), pohjoisesta (Rokin tunneli), etelästä (maihinnousuja Georgian alueelle Mustalta mereltä), ilmasta (pommituksia, laskuvarjojoukkoja, rynnäkkökoneiden rynnäkköjä). Ei suinkaan Georgia Venäjän alueelle.

Olen kirjoittanut omalle kotisivulleni useita artikkeleita Georgian historiasta – kuinka ollakaan sieltä näkyy useat Venäjän hyökkäykset Georgiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *