7 vastausta artikkeliin “Terrori-isku Englannissa”

 1. Laura Huhtasaari: Kun ei ole kontrollia rajalla, on kontrollin oltava maan sisällä. Mutta onko kontrolli sisällä riittävä, kun näitä viattomiin ihmisiin kohdistuneita hyökkäyksiä vaan tapahtuu tihenevässä vauhdissa?

  Ps.Oliko tänä vihakirjoitus vai hätähuuto?

  1. ”Jos rajavalvontaa ei ole rajoilla, valvonta lisääntyy rajojen sisällä. Pariisissa on konepistoolimies metroasemalla, Helsingin Kampissakin heitä on jo nähty. Kun esteitä ei ole valtion rajoilla, esteet siirtyvät ostoskeskusten, kirkkojen, koulujen ja lopulta kotiemme eteen.

   Aiemmin vapaata liikkuvuutta vahvasti ajaneiden Saksan ja Ranskan mielestä sisärajavalvonta on sittenkin hyvä idea. He ovat pyytäneet EU:lta oikeutta pitkäkestoisiin rajatarkastuksiin.”

   Ja näinhän juuri on tapahtunut.

  1. https://fi.wikipedia.org/wiki/Hybridisodank%C3%A4ynti

   ”Hybridisodankäynnin käsite kuvaa sodankäynnin muutosta. Sodankäynnissä käytetään jatkuvasti uusia keinoja. Epätavanomaisista sodankäynnin keinoista tulee tavanomaisia ja epätavanomaisiksi keinoiksi kehitetään jatkuvasti jotakin aivan uutta. Hybridisodankäynti käsitteenä laajentaa käsitystä siitä, mikä voidaan luokitellaan sodankäynniksi. Hybridisodankäynnissä ei ole teoreettisessa mielessä mitään radikaalisti uutta. Kiinnostavampaa on tosin pohtia miksi sentyyppiseen varautuminen ja siihen liittyvien sotataidollisten ajatusten omaksuminen on ollut länsimaisille osapuolille perinteisesti niinkin työlästä.”

 2. Britannia itse on kyllä ollut yksi suuri styranki tässä maailmassa ja nyt on tuon muun maailman koston aika. Muita huonon karman maita ovat Hollanti, Ranska, Belgia, Turkki, Israel, Saksa, Venäjä, Espanja, USA, Irak, Japani… No, onhan noita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *