”Yön Timolle” paikka tarjolla

[Natsima] Razmyar haluaa, että Helsingissä alettaisiin tosissaan pohtia, miten kaupunkilaisia voidaan palvella myös öisin. Käytännössä se voisi olla esimerkiksi ravintoloita ja klubeja pyörittävien ihmisten työn helpottamista ja juhlijoiden turvallisuudentunteen lisäämistä. Tai yömuseoita ja parempaa yöaikaista joukkoliikennettä. Tai kaupunkiaktivismin edessä lojuvan byrokratian raivaamista ja kaupungin yöelämän markkinointia.

Natsima
Natsima

Lähde: Apulaispormestari Nasima Razmyar haluaa Helsinkiin ”yöpormestarin” – ”Täällä ajatellaan edelleen, että yöllä ihmiset nukkuvat” – Kaupunki – Helsingin Sanomat

12 vastausta artikkeliin “”Yön Timolle” paikka tarjolla”

 1. No kyllä Helsinkissä on monia paikkoja auki tuonne 04,00 asti ja kyllä, se minusta alkaa oleen yökin siinä vaiheessa jo lopuillaan . terv tepivaari

  1. On Tampereellakin. Ei ne kuitenkaan täytä Natsiman tarpeita, kun tarvisi lisää.

 2. Sopisikohan, että Nazima ja ne yökukkujat itse maksaisivat ne haluamansa yöpalvelut eivätkä maksattaisi niitä muilla, jotka muutenkin niitä palveluja kustantavat?
  Ei ole yhteiskunnallisesti järkevää rakentaa kalliita palveluja pienen vähemmistön halujen mukaan, koska ne palvelut ovat normaaliin päiväaikaan pääosin saatavilla kaikille.

 3. On se seko. On se.
  Turvattomuus yöaikaan johtuu suureksi osaksi Natsiman kavereista, noista kehitysmaalaisista yön Timoista. Nekru tai arabi, samaa paskaa, vähän erilaisessa kuoressa.

 4. Mä käyn kantapubissani pääasiassa päiväsaikaan. Harvoin käyn yöelämässä. Viimeksi Pelicansin pelistä vielä parille pubiin ja nakkarin kautta kotiin.

 5. Ei tämä mikään pöhkö avaus ole, itsekin joskus yötöitä teen ja aika moni samalla alalla oleva tuttu. Pitää niiden verkkosivujen ja intternettien toimia kuitenkin 24/7 – ja jos taas huoltoja pitää tehdä, harva niitä päiväsajalle haluaa.

  Ihan piristävä keskustelunavaus kaikenkaikkiaan, eikä tuo vaikuta siltä että siinä kaadettaisiin veronmaksajien rahaa hukkaan vaan enemmänkin kevennettäisiin byrokratiaa.

  Nasimalla on ollut pari ihan fiksua avausta, muutama pöhkökin, mutta saahan sitä ideoita heitellä.

 6. Mitenkäs se byrokratia kevenee, jos pitää lisätä palveluja ja siis myös ”palvelijoita” öiseen aikaan?
  Käsittääkseni se ”palvelijoiden” palkkaaminen yötöihin tulee todella kalliiksi.

  1. En toki ole 100% varma ehdotuksen joka nyanssista mutta ymmärtääkseni kaupunki siis vähentäisi pykäliä jotka määräävät mihin kellonaikaan saa mitäkin toimintaa harjoittaa, mihin kaikkeen tarvitaan erityislupia, ym.

 7. Vanha stadin kundi ei bonjaa ollenkaan, että, stadissa on apulaispormestari na mamu. Nyt kun tämä mamu vielä esittää ihan päättömiä, herää kysymys, onko islamilaisten vallankumous edennyt jo näin pitkälle.
  Sitä mä vaan funtsaan, että oli onni, kun mä pääsin vek stadista ennen kuin sine alkoi pesiytyä näitä mamuja.

  1. Muslimeilla oma vuorokausirytminsä.
   Netissä kiertää se videoklippi, missä VOK:in ’tädit’ eivät millää tahdo saada partalapsosta hereille ennen puolta päivää 🙂

 8. Mitä pirun palveluita normi ihminen tarvitsee yöaikaan? Tietenkin päivystystävän lääkärin…. ja ne muut on ihan yhtä tyhjän kanssa… baarien sulkemisajaksi olisi se 00.30 ihan sopiva ja muutama yökerho, tarkoin harkitulla poikkeusluvalla voisi olla vähän myöhempään auki.
  Jos tarkoitetaan musultaameille tarkoitettuja palveluita kuten esim. ramadanin aikaan, kun ei voi syödä päiväsaikaan kun se on syntiä ja juhlat alkaa vasta kun on ihan pimeää.. kun allah ei näe… niin niile sanon että menkäähän mekkaan juhlimaan..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *