Paha Putin

 

 

No jopas, toinen iltapäivälehtemme oli onnistunut löytämään henkilön arvioimaan Venäjän presidentti Putinia. Ilta – Sanomat kertoi kuinka tamperelainen nainen oli vilaukselta nähnyt Putinin ohi kiitävässä autossa. Putin oli kuulemma hymyillyt, mutta silmät olivat jäätävät, kuten yleensäkin, tiesi nainen kertoa Venäjän presidentin silmistä.

 

Oivallinen havaintokyky ja erinomainen näkö arvon naisella. Minä kun en tahdo autoon erottaa edes naapureita ja minulla on sentään lisänä kakkulat silmillä. No mutta, annetaan armon käydä oikeudessa, sillä vahvasti vaikuttaa, että kyseinen henkilö on joutunut likasankojournalismin uhriksi, eli sanoja syötetty suuhun.

 

Mikä sellainen Venäjän presidentin vierailu on jos ei sensaatioita löydy tai aihetta ilkeämieliseen kirjoitteluun. Vanha kikka on, ellei herkullisia aiheita löydy, niin keksitään. Iltapäivälehdet, Hesari sekä Yle seuraavat hyvin 7 – päivää lehden viitoittamalla tiellä.

 

Putinin hymy ei voinut olla aito, ei mitenkään. Maailman vaarallisimman maan ja maailman ylivoimaisesti pelottavin johtaja, presidentti Putin ei vain voi olla hyvällä tuulella ja hymyillä suomalaisille lämpimästi. Sellainen ei kerta kaikkiaan sovi siihen kuvaan mikä Putinista on luotu, eikä herran jestas sellaista uutista kukaan lue.

 

Jäätävät silmät ja pistävä katse, siinä totuus jonka myös ohikiitävästä autosta myös tamperelainen naishenkilö pani merkille. Varokaa vain, katalat ovat suunnitelmat Vladimirilla. YLE; n toimittajat olivat jo ennakkoon tehneet hyvää työtä ja kauan, todistellakseen, ettei tule naapurimaamme presidentti puhtain ja vilpittömin aikein maahamme.

 

Suomen 100 – vuotis juhla on vain kulissi ja ovela keino tulla pelottelemaan ja uhkailemaan kahden kesken presidenttiämme Sauli Niinistöä. YLE tiesi myös etukäteen kertoa, kuinka Putin taitavasti aikoo urkkia Niinistöltä EU: n heikkoja kohtia. Voi herran pieksut, ei riitä aika kertoa mistä kaikesta suomalainen ”luotettava” media on meitä varoitellut ja maalaillut uhkakuvia Putin vierailun yhteydessä.

 

Entä kun suomalaiset ottavatkin Putinin vierailun lämpimästi vastaan, kuten vieraat yleensä otetaan – paitsi suomalainen media? Mihin asentoon suut väännetään, toimittajat? Älkää luopuko toivosta, kyllä Venäjän kirjeenvaihtajat Erkka Mikkonen tai Kerstin Kronvall sitkeällä hakemisella jotain aiheita löytävät joilla voi horjuttaa maidemme suhteita ja saada vettä myllyyn Nato – kiihkoilijoille ja sotaintoilijoille.

 

 

 

 

 

5 vastausta artikkeliin “Paha Putin”

 1. Minusta tuo Kerstin Kronvall on yleensä erittäin hyvä kirjeenvaihtaja Ylellä. Puhuu selvästi ja useimmiten asiaa.

  Iltalehdistä olen ihan samaa mieltä, kirjoittelevat jo ennen, kun mitään tapahtuukaan.

 2. Hannuhan on kirjoittanut tämän hiukan ”kieli poskessa”, silti voi kommentoida vakavastikin.

  Hyvähän se on, että ”puputetaan”, eikä unohduta historian lehdille sotimaan, mikä sekin on joskus hyvä asia.

  Suomi kuitenkin on pienenä maana kahden ison välissä, idän ja lännen. Tällä hetkellä ei uhkaa ole tulossa kummastakaan suunnassa, mutta pitää toimia niin, että ei tulisikaan.

  Meille on itä, Venäjä etupäässä, mutta myös idän kaukomaat erittäin tärkeitä, eikä se ole pois sulkeva yhtälö länttä ajatellen. Meillä on taitava presidentti, joka on hoitanut suhteet itään Kiinaa ja montaa muuta idän maata, tietysti myös Venäjä mukaan lukien.

  Länsi on tavallaan automatio, joka on monen eri tekijän summaus, jotka meistä jokainen osaa itse päätellä.

  Jos ei olisi ollut tiettyjä sotia, ei toimisi nämä yhtälötkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *