Härskiä ja ahnetta puuhastelua – miksiköhän tämä ei tosiasiassa yllätä?

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709072200377301_u0.shtml

”Ruotsin ja Norjan kantaverkkoyhtiöt Svenska Kraftnät ja Statnett ovat valmistelleet salassa luonnoksen siitä, miten Suomen ja Tanskan pitää tasapainottaa sähkön tuotantoa ja kulutusta.

Luonnoksen mukaan Ruotsi ja Norja määräisivät, millainen ja kuinka moni voimala saa osallistua säätö- ja reservimarkkinoille sekä kuinka nopeasti niiden pitää reagoida.

Esitys on Suomen ja EU:n lakien vastainen. Ruotsi ja Norja ovat vastanneet tähän kehottamalla muuttamaan lakia niiden hyväksi.

Svenska Kraftnät ja Statnett ovat irtisanoneet yhteistyösopimuksen etuajassa. Ne ovat lähettäneet Suomen ja Tanskan kantaverkkoyhtiöille uuden sopimuksen allekirjoitettavaksi.”

Tämä ei jotenkin yllätä.

Svenssonit ja norskit ovat muissakin asioissa osoittaneet pitävänsä itseään muita parempina.

5 vastausta artikkeliin “Härskiä ja ahnetta puuhastelua – miksiköhän tämä ei tosiasiassa yllätä?”

 1. Tarvittaisiin älykästä sähköverkkoa että voitaisiin säästää kuluja ja helpottaa elämää.

  Ei älytöntä sähköpolitiikkaa.

  1. Älytöntä sähköpolitiikkaa on nykyinen sähköautojen suosiminen. Ministeriöissä ja vihreissä poliitikoissa on niin paljon tyhmää väkeä, että siltä menee vuosia ymmärtää, mitä tämäkin uutinen tulee sähköautoilulle merkitsemään.

 2. Ei tarvita älykästä sähköverkkoa, vaan lisää uusia ydinvoimaloita.

  Sähköä pitää tuottaa aina vähintään niin paljon kuin sitä kulutetaan.

 3. Sähköautot tulevat aikuisten oikeasti vähentämään oikeita ilmansaasteita kuten tappavia pienhiukkasia. Toivotan sähköautot tervetulleiksi.

  Sähkömarkkinat pitää vapauttaa normaalille kilpailulle – markkinatalous nääs. Tukiaiset esimerkiksi tuulivoimalle, aurinkovoimalle ja biovouhotukselle pitää lopettaa kokonaan – ne sotkevat markkinoiden toimintaa.

  Verotuksella voidaan ohjata pitkällä tähtäimellä puhtaaseen sähköntuotantoon. Kuitenkin nimenomaan pitkällä tähtäimellä – esimerkiksi erittäin saastuttavaa polttamiseen perustuvaa energiantuotantoa pitää verottaa tasaisesti vuosittain nousevalla verotuksella. Etukäteen pitää tietää montako prosenttia vuodessa verotus nousee vaikkapa 25 vuoden aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *