Jälleen jollekin syytä haukkua hallitusta

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/vmn-ehdotus-ensi-vuoden-budjetti-on-554-miljardia-400-miljoonaa-vahemman-kuin-tana-vuonna-200316090

”Budjettiehdotus on 3,4 miljardia alijäämäinen. Velkaantuminen hidastuu, muttei lopu.”

Rahan haaskaamisen jatkuva lisääntyminen on nyt käännetty velkaantumisen vähenemiseen, mitä muutama aiempi hallitus ei kyennyt tekemään edes demarien talouspuuhastelulla.

Tämähän on jonkun mielestä taas niin väärin, niin väärin…

9 vastausta artikkeliin “Jälleen jollekin syytä haukkua hallitusta”

 1. Hyvää on se että sitä kuuluisaa kelkkaa yritetään kääntää tulevaisuutemme hyväksi kaikesta huolimatta,vaikkei velkamme ole vielä ”äveriäiden valtioiden luokkaa”.

  Jos tämä olisi loppupeleissä meidän kaikkien etu…. suuret velat suurine korkoineen asettaa talouden mittasuhteet uomiinsa että heikompaa jo hirvittää – Että milloin taas jouduttais vuolemaan ”kikyn leipää” !

  1. Pakkoeurottaminen merkitsee leikkauksia. Leikkaukset ovat omiaan johtamaan deflaatioon, deflaatio on omiaan johtamaan taloudellisen toiminnan ja investointien hiipumiseen.

   Eurosta olisi pitänyt luopua yli kuusi vuotta sitten, jolloin hitaimmatkin alkoivat huomata taloutemme hiipuvan. Kiva, pieni, soma inflaatio virkistäisi investointeja. Mutta paluu markkaan tulee sitä vaikeammaksi, mitä kauemmaksi euron ongelmalabyrittiin joudumme.

   Jos velkaannumme lisää, niin luottoluokitus heikkenee. Päättäjillemme jää jäljelle toive pääsystä tuonpuoleiseen ennen romahdusta.

 2. Velkaantumisen supistuminen on ehdottoman hyvä asia, mutta vielä ehkä voisi enemmänkin nipistää.

  Alkoholiveron korottaminen taasen saattaa toimia tarkoitustaan vastaan ja vähentää verotuottoa kuten kävin edellisen korotuksen seurauksena.

   1. Kalle, niin totta, niin totta.

    Aikoinaan Jutta Urpilainen valtionvarainministerinä korotti autoveroa ja kuinka kävi, verotuotto laski merkittävästi.

    Maksimaalinen verotus ei suinkaan ole sama asia kuin maksimaalinen verotuotto.

 3. Suomessa on töitä vaikka kuinka paljon, mutta rahaa riittää vaikka makailuun.
  Vastikkeellinen yhteiskunnan raha pitää myöntää sitten, kun normaalit irtisanomisturvat ovat loppuunkäytetyt.
  .. mutta niin, että asian omistaja pääsee jotenkin osaamistaan vastaaviin hommiin.

 4. Jos halutaan olla ihan rehellisiä niin noin puolet seuraavan budjetin velasta menee kotouttamiseen ja käytännössä hyödyttömään kehitysapuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *