Näkkileipää.

Tämmöinen näkkileipäpaketti osui tuolla Prisman hyllyssä silmiini. Valmistaja Fazer, Tallinna.

Täysjyvänäkkileipä, Seesaminsiemeniä,uskomattoman maukas. Nyt jää Vaasan hapankorppu minulta hyllyyn.

Minä sitten siihen pikkuisen sivalsin voita, Peipsin valkosipulia ja eestiläistä pehmeää valkosipulijuustoa. Uskomaton makunautinto.

Kannattaa itse kunkin ken valkosipulista pitää, kokeilla.

17 vastausta artikkeliin “Näkkileipää.”

  1. Kalle, no aivan varmasti on hyvää.

   Näkkileipää, voita, juustoa ja tomaattia se on ehkä mitä eniten itse nautin ja silloin kun sipuli on vielä aivan tuoretta niin siitä laitan muutaman renkaan päälle.

   Ylhäisten pyöreä oli erinomainen näkkileipä, kumina maistui siinä selvästi, mutta mielestäni maku heikkeni kun valmistus siirrettiin toisaalle yrityskauppojen jälkeen.

   Aikoinaan Kansa kaupassa oli erinomaista näkkileipää, nimeä en muista, mutta oli pahvipaketti jossa oli kirkas muovi päällä.

  2. Kokeilkaapa ”salvia voita”tuoreista salvianlehdistä. Nimi sanoo jo kaikille mitä se tarkoittaa.

   Valkosipuli ( Peipsi..) murskattuna voihin on taas toinen erinomainen juttunsa.

 1. Kalle on sitä tullut tuotua ja hyvää on nyt en ole käynyt heinä ja elokuussa mutta seuraava matka onvarmaan lokakuussa .
  Mutta mulla on pari muutakin leipää joita tuon aina pari kunhan siellä käyn ne ostan irto tuotteena . terv tepivaari

 2. No valko sipuli saa mun puolesta olla siitä kun tulee mulle onkelmia mutta munavoi ja elosen karjajalan piirakka käy .
  Salviaa en ole kokeillut voissa pitänee kokeilla terv tepivaari

 3. Edellisiin vastaten; kun marketissa katsoo valmistusmaata, yleensä törmää; valmistuttaja.
  Kyllä suosin suomalaista, jos sellainen löytyy; mutta ellei, pakko ostaa sieltä mistä se löytyy.
  Forssan Prisman leivonnaistuotteet; Rainbow, Fazer ee, kalasäilykkeet, Old Riga, lihasäilykkeet; Tulip, Rainbow, …jne. Ei kovin kotimaista.

 4. Omat näkkileipämuistoni ovat sangen sotaisia. Itse armeijassa tuli kai liikaa syötyä kun ei vieläkään oikein maistu. Hapankorput ovat hyviä, niissä maistuu ruis. Paha puoli että niiden kanssa tulee liiaksi syötyä voita, juustoa ja makaroitaä suhteessä leivän määrään.

  Isäni joka sotien aikaan lähinnä taisteli konekiväärijoukkueensa kanssa etulinjossa kertoi että piti aina taskuissaan runsaasti näkkileipää ja sokerinpaloja. Kun ei huolto aika ajoin toiminut jaksoi niiden voimin kuulemma pidempäänkin hernerokatta puolustaa maata.

 5. Se tuo Eestissä valmistettu Fazerin näkileib maistuu ihan semmoisenaan; en laita voita, en makkaraa, menee ikään kuin snacsina; maukasta. Sitten kun haluan herkutella, sitten sipaus voita….jne.Yli 25 vuoden ajan tuli tuota vanikkaakin vuosien myötä järsittyä. Paras oli se ”panssarivanikka”, täyttä ruista, sitten tulivat nämä vehnäsekotteiset ja nyt ei armeijan näkkileipää edes Suomessa tehdä.

 6. Mä tykkään viherpippuri-koskenlaskijasta näkkileivän päällä. Myös aura-juusto sopii mainiosti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *