Jos toimittajilla olisi edes alkeellinen suhteellisuudentaju…

https://www.aamulehti.fi/uutiset/mikko-valtonen-31-kuluttaa-500-ekk-kay-pikasuihkussa-ja-asuu-18-asteisessa-yksiossa-ja-kertoo-nyt-miten-yksinkertaisin-keinoin-voit-elaa-maapalloa-tuhoamatta-200486274/

”Mikko Valtonen, 31, elää kympillä päivässä, käy pikaisesti suihkussa ja asuu 18-asteisessa yksiössä

Jussi Saarinen
Aamulehti

Jos kaikki eläisimme kuten Mikko Valtonen, maapallo kestäisi. Nyt tilanne on aivan toisenlainen: keskivertosuomalaisen päästöjä kannattelemaan tarvittaisiin lähes neljä maapalloa. Suomi kuluttaa reilussa kolmessa kuukaudessa koko vuoden luonnonvarat.”

Jos toimittajilla olisi edes alkeellinen suhteellisuudentaju, niin kohtuuton suomalaisten syyllistäminen muiden tekemisistä ei olisi niin yleistä.

Suomalaiset kuluttavat alle puolet siitä, mitä Suomen pinta-ala ja olosuhteet kykenevät kantamaan. Emme siis kuluta kantokykyämme kokonaan.

Se, että monessa muussa maassa eletään yli kantokyvyn, ei todellakaan ole suomalaisten vika. Emme me siellä ole kuluttamassa.

Myöskään se, että monella alueella lisäännytään kuin kanit, vaikka alue ei kykene nykyistä ihmismäärääkään kestämään, ei todellakaan ole suomalaisten vika.  Emme hyvällä tahdollakaan tuota sikiämistä kykene estämään.

Mistä ihmeestä nuo kaikenlaiset toimittajantekeleet ovat keksineet, että suomalaisia pitää syyttää kaikesta sellaisesta, mihin eivät edes voi vaikuttaa?

Ilmeisesti viherpiperrys ja tosiasioista piittaamaton sokea ideologia ovat päässeet vallalle ammattitaidon tai ”-taidottomuuden” yli.

4 vastausta artikkeliin “Jos toimittajilla olisi edes alkeellinen suhteellisuudentaju…”

  1. Suurin huoli on väestön lisääntyminen alueilla joilla on liikakansoitusta, mutta sen asian toteaminen ja siitä kirjoittaminen on jätettävä sillä haluamme pelastaa heidät jotka tänne tulevat.

  2. No, mielestäni niinsanotuissa kolmansissa maissa kansojen pitäisi tulla jo pikkuhiljaa vastaan, kun niin paljon on niitä autettu. Ei siirtomaapolitiikan (johon muuten Suomi ei ollut millään tavalla osallinen) vääryydet voi enää tänä päivänä olla tekosyy. On Suomen kansaakin sorrettu valloittajien toimesta(vaikka isoviha ym ym) ja on ollut Euroopan pahin nälänhätä. Kaikesta ollaan kuitenkin noustu omalla yrittämisellä.

  3. Eihän se nyt PAHA asia ole jos joku haluaa elää hirmu säästeliäästi. Kuten kirjoittaja viisaasti sanoo, suhteellisuudentaju on toki artikkelin sävyssä vähän hukassa.

    Kunhan ei elä niinko hullu mies Huittisista niin kaikki hyvin.

  4. Juhalta aivan erinomainen blogikirjoitus – kiitos.

    Itse elän yleensä melkoisen askeettisesti – mutta en suinkaan pelastaakseni Maapallon. Suomalaiset eivät suinkaan ole syyllisiä Maapallon ongelmiin. Alueilla, joissa väestö kasvaa liian korkean syntyvyyden vuoksi pitää ottaa käyttöön pakkosterilisaatiot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *