Kielirasismi kukkii edelleen

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711022200506139_pi.shtml?ref=juurinyt_desktop

”Pohjoismaiden neuvostossa leimahti kieliriita

Kompromissin myötä muun muassa kirjallisia kysymyksiä ja jäsenaloitteita voidaan laatia jatkossa suomeksi ja islanniksi, mutta vaatimusta suomen ja islannin muuttamisesta neuvoston työkieliksi käsitellään vasta vuoden päästä Oslossa pidettävässä neuvoston kokouksessa.”

Siis Suomi ja islanti ovat edelleen arvottomien alusmaiden asemassa, kun muut saavat käyttää omaa kieltään ja päättää, kelpuutetaanko suomalaisten ja islantilaisten kieli samanveroiseksi niiden kanssa.

Kyllä rantaruotsalaiset ovat puolensa pitäneet ja persu Eerola kumartelee syvään.

5 vastausta artikkeliin “Kielirasismi kukkii edelleen”

 1. http://europarlamentti.info/fi/Euroopan-parlamentti/tyokielet/

  ”Ajan ja kustannusten säästämiseksi valmisteluasiakirjoja ei yleensä käännetä kaikille kielille. Euroopan komissio käyttää käsittelykielinä englantia, ranskaa ja saksaa. Euroopan parlamentissa asiakirjat käännetään edustajien tarpeiden mukaan.”
  —————————-
  Pohjoismaiden neuvoston työkieleksi voitaisiin ottaa englanti, mutta isoruotsalaiset äärinationalistit vastustavat.

  Kokouksia seuraamassa on ollut kuitenkin seuraamassa edustajia myös Baltian maista.
  Isoruotsalaisten äärinationalistien hillunta vaikeuttaa myös eri maiden maahanmuuttajien tiedonsaantia kokouksen asioista.

  Iltapäivälehtien pitäisi ottaa etusivuilleen Suomen äärinationalistiset isoruotsalaisuutta edustavat hillujat.

 2. Sekin osoittaa suomalaisten heikkouden niissä pöydissä. Englanti olisi oikein työkielenä ja poistaisi ruotsinkielen ylivallan joka on jo jäänne vanhan valloittajan ajoilta.

 3. Isovenäläisyys ahdistaa suomalaisia idästä, isoruotsalaisuus lännestä.
  Olisiko kiinalaisistakaan tähän apua? Kun kiinalaiset valtaavat teollisuuttamme, voi käydä niin, että alamme suoltaa sontaa markkinoille nykykiinalaiseen tapaan.

 4. Englanti on ainoa kieltä jota kaikki puhuvat. Heti kun mennään samppanjalasien kilistelytasolta alaspäin, kaikki pohjoismaiden yhteistyö tehdään englanniksi jo nyt. Se vaan toimii.

  Mutta johtuen ihanasta politiikasta, jokaisen ryhmän pitää jälkikäteen kirjoittaa huonolla ruotsilla selitys ja esiintyä kuin olisivat muka puhuneet ruotsia asian hoidossa.

  Olen tästä käynyt monet keskustelut ja tunnen kohtuu monta tällaista yhteistyöprojektia ja voin todeta että harvassa paikkaa byrokratia on näin typerää. Kelakin jää kakkoseksi.

 5. Vietehtilöimme justaansa hurrruohtalaisten päivää. Muistelimme fanaattista rotutohtoriamme, isoruohtalaista äärinationalistia, A. O. Freudenthalia ynnä lankkuaitoja, fennoskandialaista segregaatiota, erillisyyttä eli apatheidiä, Taxellin paradoksia ym.

  Emme ehkä tässä elämässä pääse liputtamaan, liputettamaan taikka lipututtamaan suomenruotsalaisuuden päivää, emme ilmoisna ikänä, emme kuuna kullan valkeana. Siitä pitävät kiilusilmäiset isoruotsalaiset nationalistimme (RKP) huolen.

  Suomenruotsalaisia meidän on kuitenkin kiittäminen siitä, että me finnet vapauduimme kustaitten vallasta pari sataa vuotta sitten. Hästesko ravisteli kunkkua rintamuksista. Olisi saanut samaan hintaan kietaista kunkkua turpaan. Hintana oli nimittäin teloitus.
  Moni suomenruotsalainen oikeamielinen oli 1800 -luvulla nostamassa suomalaisia siihen asemaan, mikä heille kuluu. Sitten kesken kaiken tuli tämä saatana, rotutohtori Freudenthal, joka taannutti suomenruotsalaisen identiteetin ja sielun tähän päivään asti.

  Ei voi mitään, naapuri tarjosi Dieseliä murheeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *