Monenlaisia Moskovan suurlähettiläitä

Vastikään edellinen Suomen suurlähettiläs Moskovassa Hannu Himanen toi julkisuuteen suorasanaisesti totuuksia Venäjästä sekä kirjassaan Länttä vai itää – Suomi ja geopolitiikan paluu (Docendo), että esimerkiksi radion Ykkösaamun haastattelussa.

Sittemmin vuosina 2000-2004 Suomen Moskovan suurlähettiläänä toiminut René Nyberg nosti mekkalan ettei kaikkea saa kertoa.

Himasen mielestä Suomen pitää liittyä NATOn jäseneksi, mutta Nybergin mielestä NATOn jäseneksi liittyminen ”johtaisi välirikkoon Venäjän kanssa”. Siten Nyberg näyttäisi kuuluvan samaan syvästi suomettuneeseen ja venäjämieliseen porukkaan mm. entisen Moskovan suurlähettilään Heikki Talvitien kanssa (1988-1992).

—–

 1. Suomi on jo kokeillut yksinoloa ryssiä vastaan Talvisodassa – silloin meinasi mennä itsenäisyys.
 2. Suomi on laiminlyönyt oman itsenäisen puolustuskykynsä kehittämisen (rikollisen alhaiset puolustusmäärärahat), sekä Halosen ylipäällikkökautena tuhonnut ihan kokonaan Maavoimien puolustusvalmiuden (melkein kokonaan myös Ilmavoimien ja Merivoimien).
 3. Puolustuskyky on erittäin helppoa ajaa alas nopeasti, mutta sen rakentamiseen kuluu vuosikymmeniä.
 4. Venäjä on imperialistinen roistovaltio, jonka tavoitteena on edelleen valloittaa koko Suomi takaisin Venäjän orjaksi.
 5. Suomi on jälleen tienhaarassa, on valittava haluaako Suomi olla osa länttä vaiko itää. Minun mielestäni valinta on selvä – Suomi on osa länttä, eikä idän barbariaa.
 6. Suomen pitää SEKÄ kasvattaa puolustusmäärärahansa nopeasti ja pysyvästi vähintään tasolle 2% BKTstä (nyt 1,3%), ETTÄ liittyä demokraattisten maiden puolustusliiton NATO jäseneksi, että olisi mahdollisuus saada edes materiaalista apua KUN Venäjä taas hyökkää Suomen kimppuun yrittäen jälleen valloittaa koko Suomen.

9 vastausta artikkeliin “Monenlaisia Moskovan suurlähettiläitä”

 1. Totuus on että valtaosa Suomen kansasta ei tiedä NATOsta paljoakaan ja siitä on annettu vain negatiivinen kuva, niin että se sitä pidetään peikkona.

  Itse olen nykyisessä tilanteessa naton kannalla, tai sitten huima korotus puolustusmäärärahabudjettiin.

  1. Timo: ”Itse olen nykyisessä tilanteessa naton kannalla, tai sitten huima korotus puolustusmäärärahabudjettiin.”

   Suomen geopoliittinen sijainti huomioiden tarvitaan sekä ”huima korotus” puolustusmäärärahoihin, että NATO-jäsenyys.

   Ei ole mahdollista tehdä niin huimaa korotusta puolustusmäärärahoihin että tulisimme yksin toimeen kun Venäjä taas hyökkää Suomen kimppuun.

  1. Kansanäänestys NATO-jäsenyydestä olisi turvallisuusuhka.

   Ajatuskin kansanäänestyksestä pitää unohtaa. Suomi on edustuksellinen demokratia, jossa Eduskunnalla on korkein päätösvalta.

 2. Tänään tohtori Jukka Tarkka lyttäsi kirjoituksessaan Nybergin väitteet kertoen että ennen kuin joku maa on liittynyt NATOn jäseneksi, niin Venäjä on rähjännyt ja varoitellut liittymästä – mutta sitten kun kyseinen maa on liittynyt, niin sitten mekastus on vaiennut.

 3. Eihän venäläisten tarvitse Suomeen hyökätä saadakseen maaomaisuuden itselleen. Ne tulee rajan yli virallisilla asiakirjoilla ja isoilla maastureilla. Heillä on tarpeeksi isoja rahatukkoja mukanaan joten ei tuota vaikeuksia ostaa suomalaiselta rahanahneelta porvarilta maata aari aarilta venäläisomistukseen… siinä ei paljon ”suojeluskunnat” auta. Raha ratkaisee..

 4. Juhani, tuosta asiasta en olisi sinun kanssasi samaa mieltä..Rahaa riittää ja rahanhimoisia myyjiä on pilvin pimein. Ja on huomattavaa että myytyjä maa-alueita on ympäri maata.Jopa isänmaallisiksi väitetyiksi pohjalaisten suunnalta.Raha ratkaisee..näin se vaan menee..

 5. Ihan kaikki Suomen maa-alueet eivät ole rahanhimoisten porvarien omistuksessa.

  Sinänsä minun mielestäni kiinteistöjen myynti ainakin EUn ulkopuolelta tuleville ostajille pitäisi kieltää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *