Kirveltänee myllyuskovaisten ”sielua”

http://www.iltalehti.fi/talous/201709102200383375_ta.shtml

”Ruotsin työsuojeluviranomainen näki useita riskitekijöitä tuulivoimaloiden työturvallisuudessa ja asetti tunnettuja valmistajia myyntikieltoon.”

Kauan nämä ovatkin saaneet huseerata holtittomasti.

11 vastausta artikkeliin “Kirveltänee myllyuskovaisten ”sielua””

 1. Tuulivoima, vai pitäisikö sanoa ”huulivoima” on omituinen kokonaisuus, jossa ei yksinkertaisesti ole järjen hiventäkään mukana.

  Maan johtava populisti Ville Niinistö tokaisi, että tuulivoimaa pitää rakentaa kaikkialle jossa se on taloudellisesti kannattavaa, eikä se uhkaa luontoarvoja. No kaikki tietävät, että taloudellisesti kannattavaa tuulivoima ei ole missään ja joka paikassa se uhkaa luontoarvoja, mutta eihän tähän vaatimattomaan epäkohtaan kukaan valtamedian edustaja puutu, kun kyse on Vihreistä.

 2. Mielenkiintoista. Tuossa Ruotsin kieltolistalla olevien valmistajien merkittävimmät osuudet Suomen tuulivoimaloista ovat melkoiset.
  Enercon: 3 %
  Siemens: 6 %
  Gamesa 8 %
  Vestas 49 %
  Nordex 23 %.

  Tuossa on jo melkein yhdeksän tuulivoimalaa kymmenestä. Ja meillä ollaan hiljaa kuin susi kukassa.

  1. wiki / seireenit:

   ”Seireenit ovat kreikkalaisessa mytologiassa naispuolisia olentoja, joiden ulkomuoto on ihmisen ja lintujen sekoitus. Seireeneillä on naisen pää ja hiukset sekä puolet vartalosta, kotkan siivet ja pitkät mutta lintumaiset jalat. Jaloissa ja siivissä on terävät kynnet niin kuin lepakoilla. Kauniilla laulullaan seireenit houkuttelivat merimiehiä vastustamattomasti luokseen ja sitten repivät heidät kappaleiksi. Odysseiassa Odysseus suojautui seireeneiltä laitattamalla miehilleen vahaa korviin. Koska hän itse halusi kuulla seireenien laulun, antoi hän sitoa itsensä mastoon.[1] Argonautteja suojasi seireeneiltä Orfeuksen laulu.”

 3. Lähestytäänpä niitä myllyjä hiukan eri näkökulmasta. Eräs sukulainen Aaltoyliopiston tutkijatohtori, oli neljä vuotta USA;ssa Pentagonin ylläpitämässa tutkimuslaboratoriossa. Siellä hän tutki juuri näitä energian tuotto-ongelmia ja palamisen, varsinkin liuskeöljyn, sekä atomin haittoja.
  Kertoi tuulimyllyjen olevan, tai paremminkin niiden kehityksen olevan tiensä päässä. Ei niinkään myllyjen korkeus, eikä mikään muukaan rungon ominaisuus, vaan potkurin paino. Nyt jo se tehdään komposiittirakenteiseksi, osin balsapuusta ja hiilikuidusta. Potkuri pitäisi saada isommaksi, mutta enää ei paino, eikä kestävyys kohtaa silloin.

  Samalla kerron hänen mielipiteensä atomista, vaikka se ei kuulu tämän avauksen otsikkoon. Hän oli erittäin varovainen puheissaan, mutta kertoi uraania tuhlattavan voimaloissa paljon. Korkeasti aktivoidusta uraanista saadaan hyödynnettyä joku tuhannesosa, loput haudataan maahan, tai ”hukataan” Venäjälle.

  Myöskin poliittisesti atomivoimalat ovat hyvinkin herkkiä, niin Rosatomin Suomeen suunnittelema, kuin Latviassa ja Kalingradissa olevat, joiden rakentaminen onkin keskeytettynä toistaiseksi.

  Sinä tuntitolkulla jutellessamme hän sanoi mielipiteensä myös aurinkovoimasta, mutta olkoon, kuten sekin.

  1. Koska tuulivoima on sattumasähköä, niin jokaista tuulivoiman kilowattia varten täytyy rakentaa kilowatin verran vakaata varavoimaa. Maakaasuvoima saattaisi olla halvinta, mutta sitä on vaikea varastoida.

  2. Latviassa ei ole ydinvoimalaa, ei rakenteilla, eikä edes suunnitteilla.

   Käytetty ydinvoimalan polttoaine voidaan kierrättää uudelleen ydinvoimalan polttoaineeksi siten, että siitä hyödynnetään noin 95% ja vain noin 5% jää jätteeksi.

 4. ”Ruotsin työympäristövirasto tarkasti vuosina 2015-2016 23 tuulivoimalaa 12 eri valmistajalta. Ruotsalainen työsuojeluviranomainen löysi tuulivoimaloista useita puutteita, joista tyypillisimpiä olivat vaaralliset hätäpoistumisreitit ja niiden riittämätön varustelu. Lisäksi useissa tuulivoimaloissa havaittiin, että koneosien liikkuvuus on riskitekijä.”
  ————————–

  siis: ”koneosien liikkuvuus on riskitekijä”

  ”Kirveltänee myllyuskovaisten ”sielua””

  Eikä varmasti kirvellä minkään vertaa. Eivät vihreitä ole ennenkään mitkään liikkuvuuden riskitekijät huolettaneet sentin vertaa.

 5. Kävikin valtiotasoinen kömmähdys, piti kirjoittaa Liettua, eikä Latvia.

  1. Liettuaan on kaavailtu kimppaydinvoimalaa, johon ehkä osallistuisivat Viro, Latvia, Liettua ja ehkä myös Puola.

   EU nimittäin pakotti Liettuan sulkemaan toimivan ja uudistetun ydinvoimalansa, joten Liettua joutuu tuomaan valtavan osan sähköstään ulkomailta. Se hanke ei kuitenkaan ole edennyt puheita pidemmälle. Jostakin nimittäin pitäisi löytyä paljon rahaa voimalaa varten. Puoli vuosisataa Venäjän brutaalin miehityksen alla olleissa valtioissa ei ole liikaa rahaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *