Mikähän todellisuudessa on se syy tähän?

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005372427.html

”Synkkä tutkimus suomalaisesta työelämästä: Jo 25 000 nuorta eläkkeellä

Mielenterveyden ongelmat ajavat yhä useampia nuoria eläkkeelle.

ETK:n tilastojen perusteella mielenterveyden ongelmat ovat taustalla neljällä viidestä työkyvyttömyyseläkettä saavalla 20–34-vuotiaalla.”

Osalla toki on todella mielenterveydellisiä ongelmia, kuten muillakin ihmisillä.

Sen sijaan on syytä kysyä, kuinka iso osa näistä nuorista on ns. mielenterveydellisiä potilaita siksi, että ei sopeudu normaaliin työelämään vain siksi, että on koko ikänsä saanut tehdä tasan sitä, mitä itse haluaa joutumatta koskaan vastaamaan tekemisistään tai tekemään asioita normaalien sääntöjen mukaisesti?

 

3 vastausta artikkeliin “Mikähän todellisuudessa on se syy tähän?”

 1. ”Sen sijaan on syytä kysyä, kuinka iso osa näistä nuorista on ns. mielenterveydellisiä potilaita siksi, että ei sopeudu normaaliin työelämään vain siksi, että on koko ikänsä saanut tehdä tasan sitä, mitä itse haluaa joutumatta koskaan vastaamaan tekemisistään tai tekemään asioita normaalien sääntöjen mukaisesti?”

  Aivan perusteltu kysymys.

  Aihe vaan on niin monisäikeinen, ettei yksinkertaista vastausta taida olla helpolla saatavana.

  Alentunut keskittymiskyky yhdistettynä alentuneeseen stressinsietoon ja kun vielä kyky sietää alakuloisuutta heikentyy on melkoinen soppa valmis, mutta mistä tämä soppa juontaa juurensa.

  Jokainen on tietenkin yksilö, mutta laajemmin voidaan kyllä aivan perustellusti pohtia muuttuneen yhteiskunnan, ympäristön ja kasvatuksen vaikutuksia yksilöihin.

  Maailma ja Suomi maailman mukana on muuttunut valtavasti viimeisten vuosikymmenten aikana, joka toki on osin pelkästään positiivista, mutta ei välttämättä kaikilta osin.

 2. Syy työelämän kovissa vaatimuksissa
  sillä ennen työmaille pääsi ja heikommatkin saivat taitojaan vastaavia tehtäviä. Itsekin olen vienyt muutamaa ns kainalossa ja ihan työnantajan toiveen mukaisesti.

 3. Monia on syitä mutta yksi tämä: mielenterveyshoitoon EI PÄÄSE. Hoitaja hakee lääkäriltä reseptin ja antaa pillereitä, jotka kait auttavat n. 10% tapauksissa, muilla eivät. Jos ohjattaisiin nopeasti toimivaan hoitoon, ylivoimainen osa heistä palautuisi nopeasti työelämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *