”Naisvalitus” ei ole naisten vika, vaan puhetapa kertoo parisuhteiden epätasa-arvosta????

https://www.hs.fi/elama/art-2000005401592.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=3&utm_source=tf-other&share=b2d908d554f85f4b06d2b7fdfe67318f

”Naiset ovat usein tyytymättömiä parisuhteissa kun kotityöt, lastenhoito tai parisuhteen eteen tehtävä ”työ” kasautuu vain yksille harteille. ”

Tässä pitää muistaa, että pihatyöt, remontit, rakentaminen, autojen huolto ja hoito, tietotekniikan hoito jne jne eivät ole kotitöitä, vaan pelkästään miehelle kuuluvia tehtäviä.
Kaikki muut kotiin kuuluvat puuhastelut ovat kotitöitä, joista miehen pitäisi noiden lisäksi hoitaa puolet.

6 vastausta artikkeliin “”Naisvalitus” ei ole naisten vika, vaan puhetapa kertoo parisuhteiden epätasa-arvosta????”

 1. Olisiko kuitenkin niin että naiset valittavat asiasta kuin asiasta, mies on pääsääntöisesti hiljaa.
  Tässä taannoin tuli tv-ohjelma (en muista enää mikä), jossa sanottiin että parisuhteessa keittiöremontin takana on yleensä nainen. Mietiskelin että varmaan niin. Nainen joko pihtaa, oikuttelee, nalkuttaa niin kauan että mies hermostuu ja tekee tai teettää keittiöremontin. Tietenkin niin naisia kuin miehiäkin on moneen lähtöön, mutta kuitenkin.
  Miehet ovat marsista, naiset venuksesta, ja tähän on tyyytyminen.

 2. Naapurostossani täällä syvällä maaseudulla on yleistä että naiset leikkaavat nurmikot, tekevät sen käsin työnnettävillä leikkureilla. Parissa talossa homman hoitaa isäntä, heillä on päältä ajettavat traktorileikkurit. Rajanaapurissani emäntä ja isäntä ovat tasavahvat mikä on johtanut siihen että heillä nurmikot keritsee automaattinen robottileikkuri.

 3. Meillä taasen on pihapiiri, jossa on vain kulkuväyliä, marjapensaiden ja omenapuiden alustat leikataan.
  Siilit, meidän kanat, yms eläväiset tykkäävät tämmöisestä viidakosta, jossa kulkee vain polkuja; tasaista ”golfkenttää” ei ole, eikä tule.
  Vähän vaimo joskus sanelee, voisit tuota viidakkoa vähän ”siistiä”, siihen se sitten jääkin.

 4. Kotona on kaikki hyvin niin kauan kun kotona on kaikki hyvin. Niin kauan kun voi sanoa ”voisitko auttaa tässä” tai mielummin ”voinko auttaa sinua tuossa”.

  Silloin on hyvin. Siihen ei tarvita sukupuolipykälistöä, vaan ymmärrystä kahden ihmisen välillä. Onhan meillä sateenkaariperheitäkin, joissa on yhtä lailla tiskit tiskattava ja lattiat pestävä.

 5. Miten niin ”naisten töitä”, eihän sitä rajausta voi enää käyttää. Naiset tekevät nykyään melkein mitä tahansa, laidasta laitaan. Tosin niihin perinteisiin naisten töihin mies taas ei pysty, tai ainakin harvemmin. Minä en pysty synnyttämään lasta, vaikka se nykyään niin muotia onkin.

  Naiset nykyään tekevät ihan kaikkea, heitä on alkaen metsurista kaivinkoneen kuljettajaksi asti ja kaikkea siltä väliltä. Kyllä ne roolit alkavat olla melkolailla sekaisin, vaikkakin hiukan toispuoleisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *