Seksuaalinen häirintä ja tasa-arvo?

https://www.aamulehti.fi/uutiset/ahdistelua-halutaan-kitkea-uudella-tietokirjalla-jota-tehdaan-tiukalla-aikataululla-tavoite-on-ettei-kirjoja-jatkossa-tarvittaisi-200628495/?sent=true#comments

”Kävimme asiasta paljon keskustelua, ja päädyimme siihen, että tästä kirjasta rajataan pois miehet ja miesten kokemukset. Ennen kuin miehet voidaan ottaa mukaan keskusteluun, nämä vanhat, pitkään vaietut ja jopa kivuliaat kokemukset pitää purkaa turvallisesti. On varmistettava, että nyt kuullaan niitä ihmisiä, joita ei ole aiemmin kuultu.

Projektin tavoitteena on siis tietokirja, johon on kerätty seksuaaliseen ahdisteluun liittyviä kokemuksia ja asiantuntijoiden kommentteja.”

Siis ensin ”keskustellaan naisten kesken” ja sen jälkeen miehet on todettu syyllisiksi.

Miesten kokemuksista ja kuulemisesta ei ole väliä, vaikkei se mitenkään estä kuulemasta niitä naisia, , joita ei ole aiemmin kuultu….

Missä vaiheessa aletaan keskustella ja syyllistää naisten tapaa edistää uraansa ”reittä pitkin”????

6 vastausta artikkeliin “Seksuaalinen häirintä ja tasa-arvo?”

  1. Puolin ja toisin ja etenkin osa naisista reittä pitkin – niin on ollut ja niin on oleva.
    Vanha vuokraisäntäni sano minulle nuorelle miehenalulle, että älä sinä poika katso sitä reikää kyllä se reikä tulee kaupan päälle.

  2. Onhan ne sitä, naiset keskenänsä hääränneet maailman sivun. Mitäs se meille miehille oikeastaan kuuluukaan.

  3. Mahtaa tulla mielenkiintoinen kirja. – Veikkaan että femakot ovat tämän #metoo-kampanjan myötä ottaneet ylivoimaisen urakan: aivopestä länsi-ihmiset siten, etteivät ne vastaisi totutulla tavalla luonnon parittelukutsuun ja sitä edeltäviin soidinmenoihin. Ja etteivät naiset enää voisi kiivetä reittä pitkin vihreälle oksalle ja niin päin pois. Jos taas puhutaan pelkästään luonnon parittelukutsuun vastaamisesta ja siihen liittyvistä soidinmenoista, millä tavalla ne pitäisi femakoiden mielestä hoitaa? Feministien ja mekkoeinareiden säätämällä tavallako? Mikä ettei! uskoihan Kallekin, että ihminen voidaan poliittisella kasvatuksella kasvattaa ”hyväksi ihmiseksi”. Lopputuloksen tiedämme.

  4. Suomalaiset ei ole ruotsalaisia.

    ”Hohoi sinne norsunluutorniin! Ei ihmisiä kiinnosta #metoo kampanja. Se, että toimittajat suuresssa viisaudessaan lööpittää tällaisia kuukausikaupalla, ei tarkoita, että se aiheuttaisi vakavaa keskustelua missään muualla kuin hyvien ihmisten parissa. Rahvaan huvittuneisuutta tai ärsytystä on vielä omiaan lisäämään eduskunnan tekopyhät keskustelut.
    Vaikka miten monta kertaa toistaisitte tätä väitettä, totuus ei muuksi muutu. Suomalaiset ei ole ruotsalaisia ja hyvä niin.”
    Toni Pihkalan kommentti Markku Huuskon blogiin ”2017 ilmiö on #Metoo – verrataan jo naisten äänioikeuteen”, Uusi Suomi Puhenvuoro 28.12.2017.
    ————————————–
    Että ”Metoo-kampanjaa verrataan jo naisten äänioikeuteen. Kaikkea ne liberaalitoimittajat keksivätkin. Itse epäilen, että #metoo-kampanjan suurin ”saavutus” on se, että islamistit kiittävät.

  5. Weinsteinin tarjouksesta kieltäytynyt ruotsalaisnäyttelijä Noomi Rapace ottaa kantaa #metoo-kampanjaan: ”Monet naiset ovat itse pelanneet peliä.”

    ”Tunnettu ruotsalaisnäyttelijä Noomi Rapace on ottanut kantaa seksuaalista ahdistelua vastustavaan #metoo-kampanjaan peräänkuuluttamalla myös naisten vastuuta. Svenska Dagbladetille haastattelun antanut Rapace toteaa, että pitkään jatkuneessa keskustelussa on unohdettu yksi asia, naisten oma toiminta.
    ”Monet naiset ovat itse pelanneet peliä ja kiivenneet sen avulla eteenpäin urallaan. He ovat sillä tavalla päässeet sisäpiiriin, osallistuneet ”peliin” ja käytttäneet sitä omaksi edukseen”, Rapace toteaa.
    Rapacen mukaan tuottajat ja ohjaajat eivät pystyisi toimimaan, kuten ovat toimineet, jos kukaan ei lähtisi mukaan leikkiin. – –

    Rapace kertoo monen tuottajan flirttailleen ja kosiskelleen häntä elokuviin tulevalla Oscar-menestyksellä. ”Jos teet elokuvan kanssani, tulet voittamaan Oscarin”, Rapace kertoo ahdistelusta ja raiskauksista syytetyn Harwey Weinsteinin sanoneen.
    ”En halua voittaa mitään hemmetin Oscaria. En halua pelata peliäsi. En ole myynnissä”, Rapace oli vastannut.”
    Lainaus: Helsingin Sanomat 17.12.2017, artikkelin otsikko sama kuin tässä.
    ————————————–
    Näyttää siltä, että minun on pikku pakko lukea Henry Laasasen kirja ”Naisten seksuaalinen valta”. Muuten jää paha aukko sivistykseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *