Toisten kustannuksella eläjä = paskalusmu

https://www.aamulehti.fi/uutiset/koko-aikuisikansa-tyota-valtellyt-ja-laiskaksi-haukuttu-ossi-nyman-avautuu-lapsuudestaan-aitini-oli-ahkerasti-toita-paiskiva-yksinhuoltaja-elan-yha-tyomarkkinatuella-200635994

”Nyman itse katsoo käyttäneensä työmarkkinatukea ikään kuin kansalaispalkkana, jonka varassa hän on voinut keskittyä tekemään sitä, mitä haluaa.”

Tällaista toisten kustannuksella tietoisesti eläjää katson oikeudekseni kutsua paskalusmuksi.

Eläköön miten haluaa, mutta kustantakoon se elämänsä ihan itse vaatimatta muita maksamaan sitä.

Jaa käyttäen:


23 Replies to “Toisten kustannuksella eläjä = paskalusmu”

 1. Kannattaa olla vähän varovainen tässä ettei nyt lähde nimetyn henkilön naamaan lyömään herjaavaa titteliä – sen voi löytää vielä edestään.

  Itse asiasta on varmaan monikin samaa mieltä: jos välttelee töitä vaan siksi ettei viitsi tehdä töitä, se on eri asia kun olla työtön vaikka miten haluaisi olla töissä. Keksiäpä se viisasten kivi millä nämä kaksi erottaa toisistaan.

  1. Tämä ei todellakaan ole henkilökohtaista juuri tuota yksilöä kohtaan.
   Tämä koskee jokaista samanlaista työtä ja vastuuta omasta elämästään välttelevää ja toisten maksamien vertojen varassa elävää.
   Ei kenelläkään ole oikeutta minkään lain mukaan heittäytyä yhteiskunnan elättämäksi tekemättä itse mitään oman toimeentulonsa eteen.
   Eri asia ovat ne, jotke eivät kykene, mutta lusmut ovat asia erikseen.

 2. Niistä ”paskalusmuista” ei ole Suomessa puutetta. Verkkouutiset kertoi Martin-Éric Racinesta, joka on työtön eikä suostu ottamaan työtä josta saisi alle 2600 euroa kuukaudessa.

  Sille tietysti maksetaan työttömyyskorvausta, asumistukea, jne. Niin että se voi elää mukavasti veronmaksajien siivellä.

  Minusta on sillälailla, että kun tyyppi itse julkisesti sanoo ettei ota vastaan työtä josta saisi pienempää palkkaa kuin 2600 euroa kuussa, niin siltä pitää katkaista kaikki tukiaiset. Ei penniäkään yhteiskunnalta – missään muodossa.

 3. Mietitäänhän myöskin sellaista seikkaa; mies kuitenkin on kirjailija, tämmöinen julkisuus kuitenkin nostaa esiin. Siis, sama mitä puhutaan, kunhan puhutaan.
  Hyväksyttävää tai ei; minä henkilökohtaisesti en hyväksy. En tiedä millaisia yhteiskunnan korvauksia asianomainen saa, joten en pysty siihen ottamaan kantaa.

 4. Yksi pahimman luokan typeryyksiä on miten sairaista tehdään köyhiä ja työttömiä. Jos olet työtön ja vailla hoitoa, voit olla varma ettet hoitoa saa. Jos voisit tulla työkykyiseksi hoidolla, voit olla varma ettet hoitoa saa.

  Monesti kyse on vieläpä aivan hoidettavissa olevista asioista. Pelkästään parilla lääkärin visiitillä ja parin kuukauden fysioterapialla saataisiin ihan eri määrä väkeä työkykyiseksi. Vaan fysioterapia on niitä asioita joihin ei tässä maassa pääse ellei ole pää kainalossa.

  1. Kyuu: ”fysioterapia on niitä asioita joihin ei tässä maassa pääse ellei ole pää kainalossa.”

   Eikös Suomessa ole yksityisiä yrityksiä, jotka tarjoavat fysioterapiaa?

   Itse en tiedä, kun en ole sellaista koskaan käyttänyt (en ole käynyt edes hierojalla).

   1. Kyllä on, mutta se ei ole ihan halpaa hupia. Olen itsekin moista palvelua ostanut ja ihan perusalkuunkin menee 500 euroa miten päin vaan, omassa tapauksessa vielä paljon enemmän.

    Julkinen puolikin sitä tarjoaa, Tampereella esmes Hatanpäällä on osasto tätä varten. Siellä on noin vuoden verran jonotusaika ja sitä ennen pitää käydä monella lääkärillä. Se on sinänsä outoa koska tuommoinen osasto ei ole hirmu kallista pitää per potilas.

     1. Toivotaan parasta ainakin. Olen katsonut liian läheltä monta tapausta että työt menivät kun terveys petti ja hoitoa ei saa niin mitenkään. Toki tässä on persoonasta kiinni. Jos jaksaa inttää terveyskeskuksessa ja polkea jalkaa jatkuvasti niin pääsee hoitoputkeen. Kohtelias ja hiljainen ei apua saa.

     2. Kyuu, olen todella pahoillani jos olet oikeassa – enkä suinkaan epäile kertomaasi.

      Minä olen elänyt omaa yrittäjän ja sotilaan elämääni, enkä ole huomannut esille tuomiasi epäkohtia.

      Entäpä jos kyseessä onkin imperialistisen roistovaltion Venäjän taholta tahallisesti aikaansaatu kuvitelma?

      Suosittelen lämpimästi entisen Suomen Moskovan suurlähettilään Hannu Himasen tuoretta kirjaa Länttä vai itää.

      Valitettavasti Himanen on pitkän linjan suomalainen diplomaatti, joten hän ei sano asioita suoraan kuten minä. Silti kirja on ehdottomasti lukemisen arvoinen,

  2. Fysioterapia on yksi niitä palveluita, jonka saamisessa on aivan valtavia paikkakuntakohtaisia eroja. Toisaalla saat tosiaan odottaa vuoden, toisaalla saatat olla seuravalla viikolla jo jumppaamassa.

 5. No johan,Putkinen, pomppas tuo Venäjä-vetosi ko. juttuun. Melkoinen mielikuvitus miehellä :). Ja kerropa tarkemmin siitä mainostamastasi sotilasurasta Suomen armeijassa. Mitä taas tulee alkuperäiseen aiheeseen niin tuo yleistys työttömien osalta viittaa nimimerkkien täydelliseen tietämättömyyteen tai omien ”ansioiden” korostamiseen. Yksi ilmiö liittyen työllistymisen vaikeuteen on tämä kaikenlaisten korttien tarpeellisuus työelämässä..lienee jotain EU-määritelmiä. Itsellänikin on tällä hetkellä kahdeksan erilaista korttia tentittynä jotta voin tehdä nykyistä työtä. Ja ne kortit maksaa.. Järkeä vai ei ??

 6. Hannu Himanen tuo kirjassaan hyvin esiin Venäjän järjestelmällisen toiminnan mm. Suomea vastaan. Valeuutisin ja valheellisin väittein somessa murennetaan kansalaisten luottamusta demokratiaan, poliitikkoihin, valtioon, jne.

  Siihen Venäjän agendaan sopii hyvin myös paisutella sairaanhoidon kentällä esiintyviä ongelmia – lietsoo tyytymättömyyttä.

 7. Vastaappas nyt J Putkinen I Viitasen esittämään kysymykseen. Se on mielestäni vähintäänkin aiheellinen kysymys, siksi paljon tuota sotilas-teemaasi olet esiintuonut.

 8. Sen päiväkäskyn allekirjoituspäivä näyttäisi olevan lauantai päivä. Kaiketi Eestissäkin ja ainakin minun tietämykseni mukaan tehdään 5-päiväistä työviikkoa, armeijassakin.
  Kysymys muuten kuului ja tarkoitti ammattisotilasta, palkkaa nauttivaa ja koulutettua, ei mitään viikonloppusotilasta.

 9. Suojeluskunnassa viikonloput ovat kaikkein tärkeimpiä työpäiviä. Viikolla vapaaehtoiset (palkattomat) suojeluskuntalaiset ovat yleensä töissä tai opiskelemassa. Viikonloppuisin nämä vapaaehtoiset ovat yleensä saamassa sotilaskoulutusta tai harjoittelemassa tarvitsemiaan sotilaallisia taitoja.

  Viikolla palkallinen henkilökunta viettää vapaapäiviään tai valmistelee koulutusta tai on itse koulutettavana.

  Minäkin koulutan vapaaehtoisia suojeluskuntalaisia lähinnä viikonloppuisin (toki perjantai-iltakin luetaan viikonloppuun). Palkallista kantahenkilökuntaa (kuten upseereita) koulutan yleensä viikolla.

  Virossa ryssä saa viikonloppuisinkin vastaansa suojeluskuntalaiset. Suomessa valitettavasti maavoimissa ei ole vastaanpanijoita mainita saakka viikonloppuisin, juhlapyhinä eikä ikäluokan vaihtuessa. Ryssät tietävät sen mainiosti.

 10. Paskalusmu sopii paljon osuvammin niihin jotka välttelevät eri porsaanreillä sun muilla veronmaksua tai siirtävät rahansa veroparatiiseihin. Työttömän ”paskalusmun” aiheuttamat kulunkit ovat mitättömiä heihin verrattuna.

 11. ”Paskalusmuja” voi tietysti olla monenlaisia, mutta minusta sekin on sietämätöntä että jotkut nostaa työttömyyskorvausta vaikka ei ole pienintäkään aikomusta koskaan tehdä työtä. Sellaisen tukiaiset pitäisi katkaista kokonaan.

  Mielestäni on törkeä petos ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi, vaikka ei hae työtä eikä ota työtä vastaan.

Kommentoi